Велоалеите – паркинги, колоездачите притиснати

Част от тях пък карат в неподходящи условия през зимата
15 мар 2017 10:08, Боряна Павлова
21

1872 гледания   |  Още видео

Част от велосипедистите у нас карат през зимата, когато метереологичните условия изобщо не са подходящи. Други не ползват светолоотразителни жилетки и така също има риск от катастрофи, каза Мария Ботева от "Пътна полиция".

Според нея обучението за правилата на движение, в това число и за пешеходците, трябва да започва още от ранна възраст.

Борислав Козарев от организацията "Велосити" заяви, че много често колоездачите буквално са под напрежение и притискани от шофьорите на пътя. Той допълни, че част от велоалеите у нас вече са се превърнали в паркинги. В същото време има и такива, които не са изградени по логичен начин, заяви той пред Bulgaria ON AIR.


21
Още от
Напиши коментар Коментари
19
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Тя зимата е неподходящо условие!
18
1
 
1
 
! Отговори
до Плавник преди 11 месеца
Абсолютно си прав!Манталитета ни е такъв.
17
0
 
2
 
! Отговори
?!? преди 11 месеца
Добавка, че съм пропуснал- 80 коли на 1000 души.
16
1
 
3
 
! Отговори
?!? преди 11 месеца
Зоро, душо, не си прав. Главният архитект на София каза преди около 2 седмици, че София е проктирана за 80 на 1000 души. Защо той и всичките му колеги- кметчета, управителчета, общинарчета и т.н. продължават да одобряват презастрояването мисля е ясно на всички. Парите просто изчезват. Няма място ни за шофьори, ни за колелета, ни за пешеходци. Няма тротоари, чисти улици и паркове, затова пък прах и дупки да искаш. Ние не сме врагове, както изкарват медиите. Насочи си гнева в правилната посока.
15
8
 
2
 
! Отговори
Решение преди 11 месеца
За България и особено за София, най-правилното решение е забрана на велосипедите в по-големите населени места. В краен случай трябва да си остане както беше доскоро - велосипедистите да си карат по улиците, както всички останали ППС, без да им се правят някакви специални алеи, по които реално я мине, я не мине по един велосипедист на ден и то обикновено където има велоалея, няма вече тротоар и пешеходците трябва да вървят по улиците.
14
5
 
5
 
! Отговори
zoro преди 11 месеца
ако не ми се кара колело, ако ще и веломагистрала да направят и да затворят цяла софия за автомобили пак няма да карам. Или пък дай да карам защото Фандъка боядисала половината тротоар и го кръстила "велоалея" и от днес съм ентусизиран от факта и "стимулиран" да карам колело! УАХАХАХАХАХАХХАХАХХАХАХАХ отчитане на дейност и кражба на пари е това!
13
3
 
7
 
! Отговори
zoro преди 11 месеца
Тук всичко е криво. Пълна власт за велосипедистите! Пълно ограничение на всички останали! В любимата ви Германия, за да караш велосипед се явяваш на курс и изпит като шофьорския и когато си без каска можеш само да буташ велосипеда иначе моментално те спират и глоба. Има си паркове за велосипедистите има си и улици, както е предвидено в ЗДП. Велоалеите са си чиста КРАЖБА на пари от бюджета = БУТАФОРИЯ, ГЛУПОСТ, ПСЕВДО-ЕКОЛОГИЯ И ПСЕВДО-ЗАГРИЖЕНОСТ...
12
0
 
7
 
! Отговори
Плавник преди 11 месеца
Такова просто племе сме. Ако няма велоалеи, ще ревем, че няма. Ако има - ще ревем, че някой спира на тях или че не са направени както на нас ще ни е най-удобно. То не остана място за хората без коли и велосипеди. В парка отиваш с детето си и го държиш за ръка, за да не го блъсне някой летящ колоездач. После не купуваш колело на детето си, за да не го размаже ***, който е преценил, че изпревари всички през велоалеята или тротоара. Съжалявам, че го казвам, но България си е коптор. Оправия няма.
11
0
 
11
 
! Отговори
Плавник преди 11 месеца
до 9. И да отиде в Мюнхен или скандинавска страна пак няма да има промяна, защото българинът си е роден тарикат. Той винаги търси най-краткия път, независимо дали е пешеходец и пресича неправилно, дали кара колелото си през пешеходната зона и детската площадка или е с автомобил и влиза в насрещното, за да изпревари колоната от коли на светофара. Просто ние българите сме изключително нагли и озлобени хорица. На колоездачите колите са им виновни, на пешеходците, колелата, а на колите - пешеходците
10
0
 
8
 
! Отговори
Wing преди 11 месеца
За да се движат по пътищата велосипедистите трябва да държат изпит по закона за движение по пътищата (в случай че не са шофьори). Ако ще се движат по пътното платно, трябва да спазват закона за това.
9
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Тези велоалей който ги е проектирал никога не е карал колело. Да отиде в Мюнхен примерно или някоя скандинавска страна и да види как се прави като белите хора.
8
4
 
7
 
! Отговори
sante_dog преди 11 месеца
А колоездачите които карат по тротоари и пешеходни зони където е забранено? Защото те ядно подрънкват когато има пешеходец на алеята на Борис, но когато минават на скорост по пешеходната част на витошка си им е гот без значение че представляват опастност за децата които се разхождат. трябва да се вземат всички гледни точки като нито едната не е изцяло правилна (не оправдавам колите спрели на алеи или тротоари!)
7
1
 
20
 
! Отговори
Бай Кър преди 11 месеца
Странна работа е тая държава. Ти колело караш (не паркираш по тротоарите, не цапаш въздуха, не правиш задръствания) - те викат "аман от тия колездачи".
6
1
 
8
 
! Отговори
лесли каручка преди 11 месеца
Софиянци да тръгнат с рикши, както в пренаселени азиатски градове.
5
4
 
2
 
! Отговори
zoro преди 11 месеца
Следващият проект на Софийска община ще е супер-дупер ЕКО! Всички булеварди стават велоалеи, а по програмата на ЕС ще се купят колелета на гражданите в "неравностойно положение" ... маунтен байкс! По друг проект ще интегрираме бездомните кучета като поканим Сизър Милан в Армееца да им поговори малко... после нямало "усвояване" на еврофондовете.. клевета!
4
0
 
14
 
! Отговори
kotarak преди 11 месеца
Автомобилите трябва да минават преглед(ГТП), както е по наредба!!! Не може да се диша по улиците, пушат някой бълват кълбета с дим. Но тъпата и лакома управленска кратуна се интересува само от печалбата да сложи асфалта и боята и да гушне комисионата. Няма контрол на пунктовете за Г.Т.П., а там колкото по ти пуши автомобила по лесно минаваш преглед.Явно няма контролни органи или не им пука понеже няма далавера.
3
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Важното е че Фандъкова и фирмите на шефа й усеоиха едни пари.
2
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Велоалеята пред Центъра по хигиена е най-бруталният паркинг в София. Там са паркирали денонощно, а колите отнемат толкова много място от тротоара, че понякога на пешеходците им се налага да се провират между тях и стените на болницата. Как изобщо е възможно да се случи това!? Защо няма абсолютно никакъв контрол и се разрешава толкова крещящо нарушаване на обществения ред?
1
18
 
4
 
! Отговори
zoro преди 11 месеца
Горките колоездачи карат притеснени. Ами да се обадят на Боеко да забрани зимата, че условията за колоездене са неподходящи. Нека да е лятоооо, само да е лятоооо ... Добре, че направиха велоалеи, че има къде да се паркира. Преди в калта беше много "агро" някак си..