Цацаров: Два месеца без сигнал за починалото дете!

В "Пирогов" няма следовател, посочи обвинител №1
17 мар 2017 14:45, Красимир Ангелов
9
Цацаров: Два месеца без сигнал за починалото дете!
Снимка: БТА

Не търсете в скръбта на хората и действията на прокуратурата политически привкус. Гарантирам, че познавам много добре фактите. В продължение на няколко месеца нито един държавен орган не е бил сигнализиран за смъртта на детето. Това обяви главният прокурор Сотир Цацаров във връзка със случая, при който миналото лято почина 14-годишно момче след стоматологична операция.

Заради случилото се в началото на седмицата прокуратурата поиска да свали имунитета на стоматолога и водач на листата на "Реформаторски блок – Глас народен" в Перник д-р Валентин Павлов, който е извършил операцията.

Още по темата

"Гарантирам и още нещо – единственият орган, който е получил такъв сигнал, е прокуратурата. Получил го е градски прокурор на София в приемния си ден лично от бащата като жалба. Извършени са всички действия по разследването. Много дълги, много тежки експертизи, за които малко експерти въобще са давали съгласие да участват", посочи още Цацаров, цитиран от "Фокус".

Обвинител №1 в държавата призова да не се спекулира с това, че едва ли не прокуратурата по време на предизборната обстановка е чакала, за да снеме нечий имунитет. "Родителите и сигналът не са чакали в прокуратурата. Два месеца никой не е оповестил тази смърт. В "Пирогов" няма следовател. Там има дежурен служител на МВР. Тази смърт е настъпила и в продължение на два месеца не е влязла нито в бюлетините на МВР, нито е сигнализирана прокуратурата. Задайте въпроса на министъра на вътрешните работи, а не на мен", допълни главният прокурор.

Сотир Цацаров коментира и новината, че ДАНС е издала заповед за отнемането на правото на пребиваване в България на турски гражданин, който е сочен като опасен за националната сигурност.

"Няма изгонен от ДАНС, има турски гражданин, спрямо когото е приложен законът. Причината е защита на националната сигурност. Известно ми е всичко, което е осъществено от службите на ДАНС, осъществено е в пълна координация и с нас", посочи още пред журналистите главният прокурор.

Той бе категоричен, че по същия начин следва да бъде постъпвано по отношение на всички други лица, “които по същия начин действат в тази обстановка”. “Не става дума за предизборна обстановка или влияние и политически стремежи. Става дума за националната сигурност на страната. Не за бежанците, става дума за действия срещу националната сигурност, за действия срещу териториална цялост на страната и всичко друго", коментира Цацаров и посочи, че мисли, че ще има и други подобни случаи.

"Не може да се позволи в тази обстановка на първо място да се осъществява посегателство върху свободата и начина, по който протича предизборната кампания. Не може да се позволи в тази обстановка друга държава да осъществява намеса, която е насочена не в интерес на българския национален такъв", допълни още Цацаров. И посочи, че според него институциите в това отношение са напълно единни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
6
 
! Отговори
академик преди 7 години
Изпокриха се страхливците като стана напечено. Единствено глупавият шеф на зъбарския съюз Миланов застана да Павлов и се самоуби ритуално. Защо толкова късно - защото го прикриваха ВСИЧКИ - Москов, Златица Петрова /мед одит/, Николай Петров /вма/, нац. конс по анестезиология. Написаха глупави заключения, като за депутат. Надявам се за са се намерили честни лекари, които да са нарекли нещата с истинските им имена.
7
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
TOZI DA SE PUSNE V SELSKI NUJNIK S GLAVATA NADOLE.....
6
0
 
4
 
! Отговори
Мария преди 7 години
Забелязва се странна незаинтересованост по този случай. Сякаш любезните форумци са си вързали гащите с перфектния лечител. Ако този случай не се изясни до край, всеки от нас рискува да падне жертва на престъпното лекарско безхаберие.
5
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя човек прогресивно се уголемява.
4
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами прокурорът да попита защо толкова време нито една институция не се е заинтересувала от тази смърт? И дали това не е опит за прикриването й?
3
2
 
20
 
! Отговори
калоян преди 7 години
Каквото и да ги наречеш, този сайт ще го изтрие! Само едно се моля - да стане някакво чудо и този.....да получи наказание според извършеното от него престъпление. Мир на душата на милото дете, невинна жертва на престъпна алчност!
2
2
 
21
 
! Отговори
Деси преди 7 години
Доктор СМЪРТ решил да стане депутат и с чиста съвест се кандидатирал. Смятал е, че като се мушне в топлата бърлога следите му ще изчезнат. И този *** ще кове закони и ще решава съдбата ни? Лика прилика с шефа си - доктор Менгеле. КРаставите магарета се привличат и поддържат, пфууу, не ви е срам!!!
1
4
 
8
 
! Отговори
:))))))))))))))) преди 7 години
NADNORMENO TEGLO E PRIZNAK ZA NERABOTOSPOSOBNOST ! OPITAITE DIETATA NA ATNINS ILI DIETATA NA DUKAN, MOJE I DA SE KONSULTIRATE S LIDIA KOVA4EVA !