Близки на Ахмед Моллов: Не сме заблудили дарителите!

Семейството решило да дари остатъка от парите на друг нуждаещ се
Обновена: 19 мар 2017 08:19 | 19 мар 2017 08:19, Анисия Иванова
51
Близки на Ахмед Моллов: Не сме заблудили дарителите!
Снимка: Bulgaria ON AIR

В сметката на Ахмед Моллов, чието семейство призова за финансова подкрепа за трансплантация на бъбрек, вече са събрани 120 хиляди лева. Това потвърдиха от семейството на болния. Близките на Ахмед обаче не пожелаха да коментират становището на Агенцията по трансплантации, че той не е бил викан в София за присаждане на бъбрек. Те са категорични, че не са заблудили дарителите с призивите за помощ, съобщава БНТ.

Вчера след поредната хемодиализна процедура в болницата в Пазарджик Ахмед беше изписан и се прибра в дома си в Пещера. Той и неговото семейството не искат да коментират твърдението, че са излъгали, когато обявиха, че преди години Ахмед е отстъпил мястото си на 14-годишно дете за трансплантация.

От Агенцията за трансплантации обаче съобщиха, че не е имало такава донорска ситуация, защото процедурата предвижда предимства за малките пациенти. "Викали са ме как да не са ме викали. Викали са ме в София по телефона", казва Моллов.

Още по темата

Дъщеря му добавя: Аз много добре помня преди години баща ми три пъти беше ходил в София, а дали е записан в регистъра, или не, нямам никаква представа. Ако е лъжа, ние защо ще излизаме по телевизията, да ни чуй цяла България да се излагаме и т.н.

Процедурата, която се описва от Ахмед Моллов, съвпада и с разказа на Блага Бозова, която преди години е водила съпруга си за трансплантации. "Обадиха се по телефона и казаха веднага тръгнете, за Костадин изпадна донор, веднага подсигурихме превоз,тръгнахме за София и трансплантацията беше направена", разказва тя.

Коментарите в социалните мрежи и статиите във вестниците, както и материалите в новинарските емисии, че има разминаване във версиите на семейството и Агенцията, са обидили и разстроили съпругата на Ахмед - твърди дъщерята Фекрие. Затова и не иска да говори повече пред медиите.

"Хора, които не вярват на нас, че има такава ситуация в момента, че той е дарил на друго момче реда си, моля ви, ако искате, отивайте и си дърпайте парите, това е което имаме да ви кажем", категорична е дъщерята.

Как обаче могат да се върнат дарени пари от разплащателната сметка на Ахмед в банката не става ясно, тъй като тя е на негово име. След като са събрани необходимите 20 хиляди евро, вече е уговорена и трансплантация в Турция с представители на чуждестранна болница у нас. Чака се само стабилизиране на състоянието на Моллов.

"Казаха, че като съберем парите можем да отидем там да ми оправят и сърцето и бъбреците", казва той.

Въпреки скандала, болният и семейството му са решили, да дарят остатъка от събраните средства на друг нуждаещ се от трансплантация

"Да, ако останат доста пари, бих отстъпил на такъв човек като мен. Няма проблеми изобщо", допълни още Моллов.

Не става ясно дали семейството е било подтикнато от близки приятели или други хора да стартират кампанията точно сега. Самият Ахмед Моллов заяви, че вярва, че е бил подпомогнат основно от една политическа партия. Думите му могат да се потвърдят само ако се види извлечение от сметката му, а той обеща да го направи веднага след лечението си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименМай стана всни, че никакъв орган не е отстъпвал. Болен е, залужава да се лекува, но по доста грозен начин се събират парите. Дано дари остатъка на други нуждаещи се - в което се съмнявам.
36
0
 
5
 
! Отговори
nina преди 7 години
Не е вярно,че коментарите са такива заради името.Гадно е да се спекулира с доверието на хората,които помагат заради болест.Дали е Ахмет или Драган,лъжата си е лъжа.
35
9
 
3
 
! Отговори
Мен преди 7 години
Най-пошлото,момчета и момичета е , че ако беше българин,нямаше да има такива коментари. Ситуацията като цяло щеше да е различна. Жалки хора...Жалък народ ... Жалка държава...
34
1
 
5
 
! Отговори
Гери преди 7 години
"Как обаче могат да се върнат дарени пари от разплащателната сметка на Ахмед в банката не става ясно, тъй като тя е на негово име."- И медиите ги дробят едни. Значи когато се налага да се дари в банка, винаги се отчита кой е дарителят. Защо да не могат да бъдат върнати? Пишат се имената и данните на дарителите - ЕГН и прочие! Винаги дарителите при доказано нарушение могат да изискат парите по съдебен път. Нали разполагат с документ, че са внесли парите? И това, ако не е манипулация!!!
33
3
 
9
 
! Отговори
Dada преди 7 години
Ей ши..ни журналисти!Пишете и преписвате истории,после не било така....Факт е-човеке е болен,държавата липсва,а как ще постъпи-собственика на банковата сметка решава.Ако всички бяхме неверници и грешници,като тези в парламента вече нямаше да ни има като държава.
32
9
 
5
 
! Отговори
Пешо преди 7 години
Лъжлив турчин!
31
3
 
6
 
! Отговори
liberast преди 7 години
След като че чрез явна измама са събрани доста над необходимите му средства за лечение,Ахметчо казва че това е благодарение на някаква си партия.Страшното е когато удариш дъното и да продължаваш да дълбаеш със зъби и нокти още по-надолу.Вселената празни пространства не търпи,и ще ми е интересно състоянието и на двамата търгаши след операцията.
30
2
 
4
 
! Отговори
Trinity преди 7 години
Ако наистина парите са дарени по обикновена сметка, за да докаже почтеността си, Ахмед Моллов трябва веднага да открие дарителска сметка за своето лечение и да прехвърли дарените пари в нея.
29
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не виждам разлика от преди когато е отстъпил органа за да даде шанс на млад човек и сега. Напротив сега той е още по-възрастен нека и сега отсъпи и с тези пари получи здравен някой по-млад. Парите не са негови. Така би доказал, че е добър човек.
28
3
 
7
 
! Отговори
само да кажа преди 7 години
статии тип фалшиви новини преди беше информационно затъмнение сега е дезинформация откриите разликата преди пишехме за ссср добро сега лошо има ли разлика?!преди у магазините имаше 2-3 вида стока сега 1000 вида стока ама всичко е едни и същи бАклуци откриите разликите!!!!и да не забравите да гласувате на 26.03 защото било задължително?!а щом и младите се занимават с политика падението е огромно!!!!!тук е европейска част на някоя западнала африканскапровинция!!!!!!!!!!!!!
27
4
 
18
 
! Отговори
nina преди 7 години
Ще дарят на баба си хвърчилото...да се сезира прокуратурата за измама.Утре заради такива някой истински беден болен човек няма да мозе да събере пари за лечение,защото хората ще станат недоверчиви заради мошенници като тези.
26
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Обвинявам изцяло медията която ни заблуди. В случая вината е изцяло тяхна. Трябва да проверяват фактите и тогава да предприемат такава акция. Настоявам за персонална отговорност от лицата от медията които са съорганизатори на тази измама. Вид ало измама.
25
0
 
12
 
! Отговори
Ую преди 7 години
Ако са необходими само 20 К евро, то кога и кой казва да, че от дарения вече няма нужда или сметката се пълни до милион ?
24
5
 
16
 
! Отговори
Здраве преди 7 години
Скапаната ни държава, която не се грижи за хората особенно възрастните е виновна. Разединиха ни като народ, всеки сам да се оцелява както може. Да си крадат на спокойствие. Няма кой да защити обикновения човек. Жалко е ...
23
13
 
13
 
! Отговори
СТИГА преди 7 години
Не обвинявайте човека за лъжата .Болен е . Поне ще с парите от дарения ще помогне на децата си с нови къщи и коли .
22
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Онази с косата не можеш да купиш. Тя пари не приема. Другаде видях видео с бай Ахмет. Операция в това състояние...
21
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Във всяка лъжа има малко истина.та истината е,че този Ахмет е болен.Но много лъже този Ахмет.Не е хубаво това ѝѝѝахмет не е хубаво.Имай срам от Алах.
20
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Човекът действително е болен. И действително има нужда от адекватно лечение, което здравните осигуровки, които плаща, не могат да му подсигурят... Защо е така и кой е виновен? Кой превърна този болен човек в измамник, в престъпник?
19
0
 
13
 
! Отговори
777 преди 7 години
човека ми е много познат от някъде, но не мога да се сетя от къде. Иначе има регистрирана ЕТ на негово име.
18
1
 
27
 
! Отговори
Надя Николова преди 7 години
А защо след като изтече тази информация госпожата не се показа с лицето си и не каза каква според нея е истината?Вместо това тя се скри и показа поведение ала 'Гузен негонен бяга'.