Ген. Григоров: "Гранична полиция" е в пълен хаос!

До 2007 г. имаше ясна политика и устойчивост, смята той
21 мар 2017 13:00, Анисия Иванова
16
Ген. Григоров: "Гранична полиция" е в пълен хаос!
Снимка: Bulgaria On Air

"Това, че България няма национална политика по отношение на националната сигурност, е видно. Видно е по обстоятелствата, че през последните десет години ние нямаме една устойчива политика на това да сме наясно кои са нашите приоритети", коментира в "България сутрин" по Bulgaria ON AIR бившият директор на "Гранична полиция" ген. Валери Григоров.

По думите му там има една непостоянност, променяща се нормативна уредба. "Хаотичност по отношение на приоритетите за националната сигурност. Това е в резултат на противоречивите непрекъснати структурни реформи на МВР и на службите и доведоха до това, че като цяло имаме хаос", обясни той.

Според него хаосът започнал през 2007 година, дотогава обаче имало ясна политика и последователна устойчивост.

"През 2006 г. беше приет закон за МВР, който направи първата крачка към разбиването на основни структурни звена. Най-потърпевша от хаоса беше "Гранична полиция", посочи Григоров.

От 9500 служители, граничарите станали около 6000.

"Това поведение в Турция поражда ответна реакция и малко или много налива вода в мелницата на местните националисти, които и да са те, където и да са те", коментира от своя страна бившият директор на Националната разузнавателна служба ген. Димо Гяуров.

Той говори в частност за т. нар. граждански патрули, които нашумяха у нас със случая със "свинските опашки".

"Позитивен резултат от дейността на тези хора до ден днешен никой не е видял. По отношение на въпроса доколко е законно това поведение, не знам. В България има твърде много хора, които умират да си играят на войници", добави той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
бивш граничар преди 7 години
Гранична полиция се превърна в тъговско дружество попълнено с хора Трета въздраст.Т я се поверява на хора които никога не са помирисвали граница да не говорим какво представляваше Гранична застава .В гранична полиция липсва професионализъм .Погледнете сегашното ръководство хора завършили нищология Това че си бил капитан на патрулен катер и охранявал Нефтеното пристанище и същевременно наблюдавал сараите на Доган в паркРосенец на брега на морето не означава че може да отговаряш границата на Бг.
12
0
 
3
 
! Отговори
? преди 7 години
Генерале, годината ясно показва, че след приемането ни в ЕС нищо не ти харесва: най-добре бе границата 1945-1990.Какво му беше хубаво на границата преди 2007?
11
1
 
5
 
! Отговори
?! преди 7 години
До До 10 ?!Да има хормални хора и слава богу не са малко, но за яснота напиши:1.нормално е -;2. нормално е- ;3. и т.н.Щото аз освен ненормани политици и неадекватни действия от сума ти и години нищо друго не съм видял.Бъди така добър и ми отвори очите, тихичко, нормално, разбираемо. Ей така, простичко!
10
1
 
4
 
! Отговори
До 10 ?! преди 7 години
Да, има. Нормални са повечето хора, с изключение на тези дето все риторично питат дали има нещо нормално в нашата държава. Те не са много, но са гласовити.
9
1
 
2
 
! Отговори
?! преди 7 години
Има ли нещо нормално в нашата държава?
8
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да бе, хаос?! Прибират си парсата от всеки преминал мигрант. Такава стройна организация са си създали, па вие я наричайте хаос.
7
1
 
9
 
! Отговори
Пешо преди 7 години
Тия от "Гранична" верно не са в час - редовно ме спират де ме видят - щото съм карал ван - та видите ли голяма кола - съмнителна , а аз граница не съм доближавал , камо ли мигрант да съм помирисал....симулират си хората там че правят нещо , ама какво - един господ знае - пък мигранти насред София - колко щеш - с парашути ли ги пускат да ми се не види...
6
0
 
14
 
! Отговори
Сержант преди 7 години
Мислех, че само армията е зле работата, но като ги видях гранична полиция си отдъхнах, че имало и по-зле. Ей това ни води шуробаджанащината.
5
2
 
12
 
! Отговори
Резултат преди 7 години
Това е резултатът от безхаберното поведение на служебните.
4
0
 
22
 
! Отговори
цирк мвр преди 7 години
И при тебе беше същото,що се правиш на луд!?и хаоса и бардака е в цялото МВР .....
3
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хм, те граничната полиция станаха митничари в пограничните райони основно алкохол без бандерал, цигари, охраната на гръницата - нема никой там.
2
0
 
22
 
! Отговори
факт преди 7 години
Генералите като този който никога не съм го чувал . станаха повече от войниците !!
1
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Че тя винаги е била така! Риба се лови.... Митничари, гран.плиция-другото им име е РЕКЕТЬОРИ.