Комшийска Турция – все по-далеч и по-далеч от Евросъюза

Всеки втори читател на Dnes.bg не е оптимист за случващото се с комшиите
Обновена: 22 мар 2017 06:45 | 21 мар 2017 19:30, Красимир Ангелов
207
Комшийска Турция – все по-далеч и по-далеч от Евросъюза
Снимка: БТА

Отношенията между Турция и ЕС охладняха изключително много буквално за броени дни. Президентът на съседите Реджеп Ердоган на няколко пъти определи решения на Холандия и Германия като "фашистки", а повод за неразбирателството между Анкара и Европа стана решение на холандското правителство от преди десет дни, което оттегли разрешението за кацане на самолета на турския външен министър Мевлют Чавушоглу, който се готвеше да отиде на митинг на турската общност в Ротердам в подкрепа на референдума през април за разширяване на правомощията на президента Ердоган.

Още по темата

Днес турският президент заяви, че днешната "фашистка, жестока" Европа напомня на времето преди Втората световна война. Той изтъкна, че ще обсъжда отношенията си с Европа след референдума на 16 април и тогава ще бъде направено "това, което е необходимо".

Ердоган каза още на Европа "да си гледа работата" по отношение на коментарите й за извънредното положение в Турция.

Същевременно и отношенията на България с Турция рязко се влошиха в последните дни, след като службите ни за сигурност отчетоха опити на Анкара да се меси в предстоящите парламентарни избори. Нещо повече – ДАНС изгони от страната ни трима турски граждани, които бяха определени като заплаха за националната сигурност.

Докъде ще доведе конфликтът между Турция и Холандия? Това екипът на Dnes.bg реши да попита своите читатели. В традиционната ни анкета участие взеха 2265 души.

Над половината от анкетираните – цели 53% подчертават, че с последните си действия Турция се отдалечава напълно и безвъзвратно от ЕС.

Други 5% пък са още по-песимистични и отбелязват, че отношенията между Холандия и Турция за дълго време ще останат изключително враждебни.

Заради кризата между Турция и ЕС, 13% от анкетираните предвиждат нова и по-страшна мигрантска вълна, която ще бъде пусната от южните ни съседи и ще залее Европа.

Оптимистите за бърз изход от кризата са 15%, според които двете страни бързо ще оправят отношенията си, защото нямат особен избор в тази сложна обстановка в света.

Цели 11% от хората отчитат, че не се интересуват от случващото се с чужди държави, защото и в България си имаме достатъчно проблеми.

3 на сто пък е делът на тези, които в момента мислят единствено за предстоящите парламентарни избори и за това за кого да гласуват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
България е в ЕС и че по-нататък????????????
119
12
 
13
 
! Отговори
До осман преди 7 години
Резко ЕВРОПА е най голямата икономика в света, по-голяма от сащ и китай и 50 пъти по голяма от турция. анадолските овчери успяха да надигнат глава само благодарение на благоволението на ЕВРОПА. Ако наложим санкции ще се сринете до дупките отдето изпълзяхте преди хиляда години. Ако не го утрепете тоя лунатик нищо добро не ви чака!
118
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Османеееее, посмали, бе човек. За какво и е на Европа да го целува тоя ненормалник. Ми той и сега си е султан и си прави гаргара с вас. А вие сте го зяпнали като невидели. То вррно невидели, че толкова идиотизъ.м в един човек само редко се намира. Европа вече няколко пъти му каза, какво мисли за него. Ама няма кой да чуе. И без други санкции това лято летовници няма да видите.
117
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ес забатачва от ден на ден, а мощта на Турция расте. Айде стига с тия тролски номера. По отношение на мигрантите баба ти Меркел забатачи работата, но не сравнявай икономиката за Запада с икономиката на Турция. Особено германската . турция може само да гледа и да се чуди. Вярно, че турците, които са там са гола вода. Могат само дюнери да правят и бакалници да въртят.
116
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До BalkanПриятелю ако не вярвяме в ЕС и не работим като европейци, ставаме ислямизирани роби.Избора е лесен Европа или ориенталска Турция
115
4
 
15
 
! Отговори
Един преди 7 години
Няма кво да се лъжем - *** и фес нямат място в Европа.
114
4
 
8
 
! Отговори
Balkan преди 7 години
ЕС забатачва от ден на ден , мощта на Турция расте. Наистина се отдалечават. Еврейския план работи с пълна пара. Европа се разпада. Турция се противопостави успешно на еврейската напаст с неуспешния преврат. За България няма какво да се говори, тука е ясно положението. Чакаме подпомагане от.... от който и да е...
113
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Анадола и е мястото
112
11
 
6
 
! Отговори
ПЕРО АНТИЧ преди 7 години
СКОРО ЩЕ ИМА ВЕЛИК КУРДЕСТАН .А БАЛГАРИА ЩЕ БЪДЕ ДЕЛНАТА НА 6 ПАРЧЕТА..-- ЗА ВСЕКИ ПО МАЛКО. А РОССИЯ ДИРЕКТНО ЩЕ ГРАНИЧИ СЪС СРБИЙЕ.
111
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Връщаме си Одрин... това следва :)....По-скоро връщаме се в Одрин всеки божи уикенд и натоварваме бохчичките с евтини и качествени стоки храни и лекарства и се прибираме в овехтялата си санирана панелка.
110
2
 
4
 
! Отговори
EVET преди 7 години
До до 111 от славянин"В съзнанието на всеки нормален човек думата ''турчин'' веднага предизвиква асоциации за ***, войнствен"..Това е следствие на лъжливата кремълска пропаганда! Със времето ще оздравеете
109
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И войната на Русия с турция от 1877-1878 ли беше в коалиция с австро-унгария!?....Естествено. То ника ти не предразполага към четене, но опитай се да превъзмогнеш природата! Чети!
108
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Връщаме си Одрин... това следва :)"Най-много да дойде в петъчния пазар, да обиколиш кипата и мигрос, да си напазаруваш евтин прах, памперси и тоалетна хартия:-):-):-):-)и после се връщаш в реалността към капитан андреево да се наредите като аптикарски шишенца на компютъра за да цъкнат, че си проверен...след като ти конфискуват цигарите ти, взети от сетур:-):-):-)
107
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Що е то българин?Турски ром мечтаеш да бъде тракиец .
106
4
 
0
 
! Отговори
до 117 от славянин преди 7 години
И войната на Русия с турция от 1877-1878 ли беше в коалиция с австро-унгария!? То в демократична чутура акъл не вирее, ама все пак питам?
105
4
 
6
 
! Отговори
Бай Хуй преди 7 години
Връщаме си Одрин... това следва :)
104
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русия е мечка а ние сме една бубулечка.
103
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е ние като сме в ЕС сме цъфнали и вързали.Турците ако плюнат ще ни удавят.
102
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руската империя и Османската са воювали 14 пъти 12 успешни войни има Русия.--- sega tiya voyni se vodyat v perioda na razpad na oi v toya period oi gubi i ot bg,girtsia,sirbia... ti mi kaje v perioda predi razpada kade byaha rusnatsite oi gi kontrolirase s tatarskite turtsi tiya veliki rusnatsi daje voyska ne prastase zastoto rusnatsite byagaha kato miski
101
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руската империя няма нито една самостоятелна успешна война срещу Османската. Всичките и успехи са в коалиция с Австро-Унгария. Когато е била сама винаги е губела. Така беше и през ВСВ впрочем, започна да печели едва след включването и помощта на американците.