България одобри проекта на Римска декларация

Златева: Потвърждава се единството на ЕС
18
България одобри проекта на Римска декларация
Снимка: БТА

Правителството одобри позицията на България за срещата на държавите-членки на Европейския съюз в Рим на 25 март. Тя е посветена на 60-ата годишнина от подписването на Римските договори за европейската интеграция.

Още по темата
На срещата ще бъде приета декларация, която ще определи нов дневен ред на Съюза. Формулирани са четири приоритета - Европа на сигурност и безопасност, Просперираща и устойчива Европа, Социална Европа, По-силна Европа на световната сцена.

"Съгласуваният текст на декларацията потвърждава единството на европейския проект и включва по изрично настояване на българската страна - в лицето на президента Румен Радев кохезията и като принцип, и като инструмент на Европейския съюз", каза вицепремиерът Деница Златева пред журналисти в МС.

По думите й това е важно за нас, защото отстояването на принципите на кохезията ще залегне и сред приоритетите на българското председателство през 2018 година, когато се очаква да започнат и преговорите по многогодишната финансова рамка.

В срещата в Рим ще вземе участие президентът Румен Радев.
 

18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
2
 
! Отговори
байхейс преди 1 година
кохезията ..... каква дума само - пълна с евро-атлантизъм и буфкана до капаците с евро-швестърски ценности

кога ли най-после ще се разпадне тази юдо-масонска кочина ......
11
0
 
6
 
! Отговори
Светло десестилетие преди 1 година
Позицията на България отколе е ясна,една и съща-doggy.
10
0
 
15
 
! Отговори
Андрешко преди 1 година
Ало служебното правителство,вие нямате правомощия да подписвате нищо и да решавате бъдещето на България. От сега нататък важни решения късаещи бъдещето на българия,трябва да се вземат,първо чрез Референдум,после да се одобри от НС и чак тогава правителството да подписва тези документи. Така трябва да бъде подписан и договора СЕТА.
9
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как нямат край тези кухи фрази....общи приказки...и няма спиране...Само и само да се появим, да ни видят, колко сме велики! Хахаха....
8
0
 
20
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 1 година
ЕС се разпада, а нашите евроатлантици са в приповдигнато настроение и пеят оди на възхвала.
Даже Ердоган усети накъде вее вятъра и Турция пак е от печелившата страна на бариерата, а ние отново сме на грешната страна.
7
2
 
12
 
! Отговори
Bad Company преди 1 година
Тази свинчуга ми е нещо антипатична.....
6
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ле-ле, тия как трия-я-ят! На "две скорости". :)
5
0
 
6
 
! Отговори
ШАРАН БГ преди 1 година
Че ще сме си втори ешалон ,то е ясно. Защо сме на" втора балканска" ?
4
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако щете и автоматични скорости да договорите Европа потъва както римската империя!
3
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Или трябва да осъзнаят,че "две скорости" означава слаба Европа и потъване на Европа или да си ходят!Ако една държава 20-30% е силна и 70-80% слаба,това означава,че е слаба,това не бива да се допуска за Европа!А трябва да се развие 100% силна държава,кой с каквото може и както може да допринесе за развитието ѝ,за усилване на мощта ѝ!
2
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За да се коментира в медиите ЕЖЕДНЕВНО "единството ЕС", значи то серозно се е ПРОПУКАЛО. На управляващите и на "независимите" медии много им се иска да представят желаното за действително. Плюе се срещу Brexit, плюе се срещу "популисти", срещу разни "крайни", и т.н., обаче, хората в Европа прогледнаха ... няма връщане!
1
3
 
20
 
! Отговори
преди 1 година
С подписване Римската деклариция означава ,че нашите се съгласяват с предложението ЕС да се движи на две скорости и ние да сме втори ешелон .