България одобри проекта на Римска декларация

Златева: Потвърждава се единството на ЕС
18
България одобри проекта на Римска декларация
Снимка: БТА

Правителството одобри позицията на България за срещата на държавите-членки на Европейския съюз в Рим на 25 март. Тя е посветена на 60-ата годишнина от подписването на Римските договори за европейската интеграция.

Още по темата
На срещата ще бъде приета декларация, която ще определи нов дневен ред на Съюза. Формулирани са четири приоритета - Европа на сигурност и безопасност, Просперираща и устойчива Европа, Социална Европа, По-силна Европа на световната сцена.

"Съгласуваният текст на декларацията потвърждава единството на европейския проект и включва по изрично настояване на българската страна - в лицето на президента Румен Радев кохезията и като принцип, и като инструмент на Европейския съюз", каза вицепремиерът Деница Златева пред журналисти в МС.

По думите й това е важно за нас, защото отстояването на принципите на кохезията ще залегне и сред приоритетите на българското председателство през 2018 година, когато се очаква да започнат и преговорите по многогодишната финансова рамка.

В срещата в Рим ще вземе участие президентът Румен Радев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
2
 
! Отговори
байхейс преди 7 години
кохезията ..... каква дума само - пълна с евро-атлантизъм и буфкана до капаците с евро-швестърски ценности кога ли най-после ще се разпадне тази юдо-масонска *** ......
11
0
 
6
 
! Отговори
Светло десестилетие преди 7 години
Позицията на България отколе е ясна,една и съща-doggy.
10
0
 
15
 
! Отговори
Андрешко преди 7 години
Ало служебното правителство,вие нямате правомощия да подписвате нищо и да решавате бъдещето на България. От сега нататък важни решения късаещи бъдещето на българия,трябва да се вземат,първо чрез Референдум,после да се одобри от НС и чак тогава правителството да подписва тези документи. Така трябва да бъде подписан и договора СЕТА.
9
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как нямат край тези кухи фрази....общи приказки...и няма спиране...Само и само да се появим, да ни видят, колко сме велики! Хахаха....
8
0
 
20
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 7 години
ЕС се разпада, а нашите евроатлантици са в приповдигнато настроение и пеят оди на възхвала.Даже Ердоган усети накъде вее вятъра и Турция пак е от печелившата страна на бариерата, а ние отново сме на грешната страна.
7
2
 
12
 
! Отговори
Bad Company преди 7 години
Тази свинчуга ми е нещо антипатична.....
6
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ле-ле, тия как трия-я-ят! На "две скорости". :)
5
0
 
6
 
! Отговори
ШАРАН БГ преди 7 години
Че ще сме си втори ешалон ,то е ясно. Защо сме на" втора балканска" ?
4
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако щете и автоматични скорости да договорите Европа потъва както римската империя!
3
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Или трябва да осъзнаят,че "две скорости" означава слаба Европа и потъване на Европа или да си ходят!Ако една държава 20-30% е силна и 70-80% слаба,това означава,че е слаба,това не бива да се допуска за Европа!А трябва да се развие 100% силна държава,кой с каквото може и както може да допринесе за развитието ѝ,за усилване на мощта ѝ!
2
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За да се коментира в медиите ЕЖЕДНЕВНО "единството ЕС", значи то серозно се е ПРОПУКАЛО. На управляващите и на "независимите" медии много им се иска да представят желаното за действително. Плюе се срещу Brexit, плюе се срещу "популисти", срещу разни "крайни", и т.н., обаче, хората в Европа прогледнаха ... няма връщане!
1
3
 
20
 
! Отговори
преди 7 години
С подписване Римската деклариция означава ,че нашите се съгласяват с предложението ЕС да се движи на две скорости и ние да сме втори ешелон .