ДАНС не си играе: Изгони още двама турски граждани

Те също са представлявали заплаха за националната ни сигурност
Обновена: 22 мар 2017 10:40 | 22 мар 2017 10:38, Красимир Ангелов
63
ДАНС не си играе: Изгони още двама турски граждани
Снимка: Булфото

Още един турски гражданин е експулсиран от България, става ясно от съобщение на ДАНС.

Със заповед на председателя на Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС) от 21 март са наложени принудителни административни мерки "експулсиране", "отнемане на правото на пребиваване" и "забрана за влизане в Република България" за срок от пет години на турски гражданин, извършвал дейности, създаващи антибългарски нагласи в райони със смесено население в страната и застрашаващи единството на българската нация, съобщават от ДАНС.

Още по темата
Лицето срещу което е наложена мярката е пребивавало на територията на България от няколко години със статут на продължително пребиваващ като служител на турска държавна институция.

Друг турски гражданин, на основание член 21а от Закона за чужденците в Република България, е включен в информационния масив на нежеланите в страната чужденци, тъй като представлява заплаха за националната сигурност на страната.

Според събраните от ДАНС данни, по време на пребиваването си на територията на България, лицето е правило опити за придобиване на информация, представляваща държавна тайна според националното законодателство. Придобити са данни за негови действия, насочени срещу единството на нацията и опити за оказване на въздействие върху български институции в полза на чужд държавен интерес.

Както Dnes.bg съобщи, само преди седмица бяха взети административни мерки срещу други трима турски граждани заради извършване на дейност, насочена срещу националната сигурност на България.


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
2
 
1
 
! Отговори
РУСОФИЛЬ ГУРБЕТЧИЕВЪ преди 1 година
МАЙ ЦЯЛ СВЯТ БИЕ ШУТА НА ТУРЦИЯ ! ЕДИНСТВЕНИЯТ "ПРИЯТЕЛ" НА ЕРДОГАН Е ПУТИН !
КАКВОТО ПОВИКАЛО ТОВА СЕ ОБАДИЛО ! БРАВО НА ЕВРОПА ! МНОГО ГОЛЯМО БРАВО И НА БЪЛГАРИЯ ,АЗ ЛИЧНО НЕ ОЧАКВАХ ТАКАВА СМЕЛА И РАЗУМНА ПОСТЪПКА ОТ БЪЛГАРИЯ СЛЕД КАТО ВЪРНА НА СИГУРНА СМЪРТ ТУРСКИ ГРАЖДАНИ ЗА ДА БЪДАТ СЪДЕНИ В ТУРЦИЯ С ОБВИНЕНИЕ ,ЧЕ СА ХОРА НА ГЮЛЕН ! ПОМИСЛИХ СИ ,ЧЕ БЪЛГАРИЯ Е ПИОНКА НА ТУРЦИЯ ЩОМ ВРЪЩА ХОРА В ТУРЦИЯ БЕЗ ДА ИСКА НЕОСПОРИМИ ДОКАЗАТЕЛСТВА , НО ДАНС МИ ДАДЕ КУРАЖ ДА ВЯРВАМ ,ЧЕ НЕ СМЕ ПИОНКИ !
52
0
 
7
 
! Отговори
Рашо преди 1 година
Трябва да изгонят цялата мюфтийница, и тогава може да се види малко светлина в тунела. И тези преселници с бг паспорти, те също подриват държавата, идвайки тук веднъж на 4 години само да гласуват за една небългарска партия. И като си помисля че дори и пенсии им изплащаме. Трябва да им се отнеме бг гражданството, за доброто на България.
51
0
 
6
 
! Отговори
TOP SECRET преди 1 година
Официалната уебстраница на ДАНС не се отваря , така че дори не може да се провери дали Информацията е на 100% достоверна
50
1
 
4
 
! Отговори
Krom преди 1 година
Съвременната война е високотехнологична и на висококвалифицирани и обучени единици. Печели по модерния, и притежаващия технологично превъзходство. Оставете "възрожденския патос" и "патриотичните" изблици. Реалността е твърде сурова за детински простотии. С това което се случва, могат да се шегуват или тийнейджъри чиито гащи ще пожълтеят при първите изстрели или такива, които провокират умишлено. Подхождайте по отговорно.
49
1
 
5
 
! Отговори
Krom преди 1 година
До Анонимен 48 и 49 - времето мина, птиченца. Личи, че или сте младеж, чиито познания са от Кантърстрайк или сте връстник Варшавския договор. Но кордит май не сте подушвали. Кое да стегнем - 30-те морално остарели 72-ки? Стоте бронетранспортьора от Брежнев? Двата самолета 4-то поколение? Хеликоптерите приземени завинаги от алчността на "военните"? Шкембелиите от "професионалната" армия? Времето изтече. 30 години разруха - плодовете са пред вас. Армия няма.
48
1
 
8
 
! Отговори
реалист преди 1 година
Когато Евросъюза се сваляше на Ердоган заради бежанците и се готвеше да маха визите на турците, ДАНС връщаше в Турция противниците на Ердоган,стъпили в България.Когато сега Евросъюза се скара с Ердоган,ДАНС започна да екстрадира хора на Ердоган,и се сети за неща ставали вече години наред.Така че по-леко с патриотичния възторг моля,както винаги сме пионки в една много по-голяма игра.От патриотизъм ДАНС можеше например да спре ограбването на държавата чрез КТБ,но не би!
47
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
нЕ се заяждайте с Турция.Съветския съюз одавна го няма.
А Русия вече не ни обича.
46
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Направо е време България да се събуди и върне службата в армията !
45
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Време е да стягаме армията и да викаме запасняците ......
44
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"създаващи антибългарски нагласи в райони със смесено население в страната и застрашаващи единството на българската нация"

Aхахах!!!
А кога ще изгоним онзи самозван будистки "Лама" (май беше датчанин, на младини пласирал дрога и оръжия), който според толкова много хора създава междуетническо напрежение в България?
43
4
 
9
 
! Отговори
Турко преди 1 година
ДАНС не беше ли единствената институция управляване от ДПС?
42
0
 
11
 
! Отговори
Иванов преди 1 година
Напишете имена и къде са работили, иначе е малко като поредния фишек тази новина. Защо масово не пишете имената и други данни на негодниците, но ако са българи им изкарвате и майчиното мляко на показ
41
11
 
7
 
! Отговори
като по учебник преди 1 година
КГБ+ДС»пълна мимикрия
Айде сега и руснаците марш у дома, че те съвсем ни взеха държавата за бащиния
40
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защото Ердоган е мъченик който се бори срещу цяла Европа.Тази роля ще му донесе победа на референдума
39
0
 
9
 
! Отговори
Krom преди 1 година
И да, похвално е това което правят. Но трябва да е превантивно, е непрестанно а не сезонно и кампаниино. Инак, посоката и подхода са верни. Без провокации, но настоятелно и твърдо. Не бива да се дава повод за агресия, но следва да се покаже, че нашите дела са си наши. Правилно действат.
38
1
 
5
 
! Отговори
Krom преди 1 година
А защо Турската държава не реагира? Вижда ми се странно при описанието което навсякъде се лее за Ердоган. До тук би следвало поне нота да получим? Все пак, между изгонените има и хора на позиции? Нещо не е особено ясно.
37
1
 
17
 
! Отговори
Додо преди 1 година
Ако ДАНС наистина "не си играе", трябваше отдавна да са разследвали и експулсирали от страната Лютви Местан.
36
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Току що влезе трол от ГЕРБ, да заработи Лада нивата на Борисов
35
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Един от Северозапада

А ти си задай въпроса защо Северозапада е най-бедния и депресивен район в ЕС. Понеже няма да се досетиш ще ти подскажа, защото е пренаселен със социалистически пpoстаци.
34
1
 
6
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 1 година
До МРАВКА Задай си въпроса, кой допусна регистрацията на ДОСТ, кой бе на власт тогава, и ръководеше службата, и ето ти отговора, на място ли си е службата, или не.