Момиче получи обезщетение от 5500 евро за полицейско насилие

Александра Стоилова подаде жалба в Европейския съд
22 мар 2017 16:37, Петя Славова
29
Момиче получи обезщетение от 5500 евро за полицейско насилие
Снимка: Нова тв

Правителството реши да изплати 5500 евро обезщетение на момиче, оплакало се от полицейско насилие.
На 14 септември Александра Стоилова и Иван Цонев бяха задържани за 24 часа заради хулиганско поведение. След като бяха пуснати от ареста, двамата се оплакаха от полицейско насилие, припомня Нова тв.

След случая Александра подаде жалба в Европейския съд по правата на човека заради това, че "липсва всестранно и пълно разследване на твърденията й за упражнено спрямо нея полицейско насилие".

Вземайки предвид практиката на Европейския съд по правата на човека, правителството реши днес да изплати на Александра сумата от 5500 евро за "претърпените неимуществени вреди и направените разходи и разноски".




 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
2
 
3
 
! Отговори
месара преди 7 години
имаш хулиганско поведение , ла.паш 11 000 лв. ! хулигани , обвинявайте се , чупете , палете ....., както виждате от това пари се изкарват !!!
21
1
 
1
 
! Отговори
Куха лейка преди 7 години
Сега трябва да заведем колективен иск срещу държавата и полицията. Да изплатят по толкова на искащите за безотговорността на Държавата и шефа на полицията и полицаите...някой да познава добър Адвокат..
20
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По-интересното в случая е, че всички български институции тогава решиха, че нямало насили или каквото и да е било от страна на полицията. Сега освен биячите и проверяващите да ги уволнят.
19
1
 
2
 
! Отговори
bigpick преди 7 години
Ако са виновни полицаите, както е отсъдил европейския съд, защо аз трябва да плащам косвено обезщетението
18
1
 
14
 
! Отговори
Истината е преди 7 години
На повечето хора от Гео Милев им е ясно Сандра и Цонев какви са (хулиганчета) Цонев минал покрай патрулка и и откъртил чистачката и нормално да го респектират а тя просто е *** и започва да скача като кокошка без глава...Тея са пари ще ги дадът за трева и алкохол и други опиати...
17
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Че в БГ нищо не работи както трябва е ясно, ама тия пари са от наще данъци, ще има ли наказани по случая.
16
6
 
20
 
! Отговори
Айде друм! преди 7 години
Сега виновните полицаи и техните началници да събират пари за глобата. След това аут! Нямат повече място в милицията.
15
4
 
8
 
! Отговори
До отговорния отдолу преди 7 години
Хахаха уби логиката и философията,приятелю.Понеже не са те млатили полицаи,а и не си виждал мaймуна да стане човек,няма полицаи,който си превишават правата и бия както си поискат,а еволюцията е мит и разработка на военните.Има добри,има и лоши ченгета,има диви хулигани,има и хора,които си го отнасят,само защото дишат неправилно.В случая казуса е приключен,парите ще се изплатят и по живо,по здраво,а на европейски съд докато съм жив ще вярвам повече отколкото на нашите гнили магистрати.
14
10
 
14
 
! Отговори
Marie Claire преди 7 години
Браво! Когато има желание, има начин правдата да възтържествува (защото клипчетата от камерите ги даваха и по Господарите)!
13
5
 
28
 
! Отговори
факт преди 7 години
Между другото въпросните полицай са още на работа и си получават заплатите и привилегиите а целия народ ще плаща заради тях!докога така?
12
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Имаше интересно клипче миналата година от господари на ефира за Варна - където един за малко да влезе в затвора, защото бил нападнал полицай, късал фуражки, пагони, изкараха го рамбо скочил на 2 патрулки.Добре че имаше камера на някакво заведение, да се покаже обратното, как те се заяждат с него.Има много съвестни в МВР просто трябва да изчистят *** си.
11
7
 
20
 
! Отговори
ей мислете преди 7 години
Плащаме заради полицай престъпници и съдебна власт която не работи за това плащаме,не обвинявайте жертвата ......
10
26
 
22
 
! Отговори
От 11 преди 7 години
Защо мен никога не са ме "насилвали" полицаите до сега? Може би защото имам някакво уважение към униформените, защото като сгафя нещо си поемам отговорността и не си мисля, че света се върти около мен.
9
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 8"Абе ***. Не си наясно със случая."Не знам какво обръщение си написал, за да ти ТУРЯТ звездички, но явно речникът ти не се различава от този на Банкянския Тиквун, който без съмнение, ти е кумир. :)
8
24
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И сега да плащаме на хулиганчетата ли ?!?!?!? Насилили ги били те, миличките, ако се бяха родили 20 годинии по-рано щяха вече да са храна на прaсетата, а сега ще им плащаме защото са им направили забележка полицайте, които също не са стока, но съм сигурен, че в случая онези пиkльовци са си го изпросили.
7
0
 
6
 
! Отговори
вчера преди 7 години
Днес.бг, това може е станало на 14 септември, ама уточнете и годината - 2015 поне е самия случай.
6
19
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Разбрахме, че са имали хулиганско поведение.А, в какво се изразява "полицейското насилие"? И момчето и момичето ли са били насилвани? Кое е по-неприемливо - хулиганското поведение, или двата шамара, ударени на пиклата и пикльото в районното?
5
11
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименАбе ***. Не си наясно със случая. Тогава момичето и момчето се прибирали от дискотека, полицията ги спира - прибира ги в районното и им тегли един здрав бой. После ченгетата си късат пагоните и лъжат, че те са биле нападнати първи, обаче записи от камерите показвани в " Господари на ефира показват, че ченгетата влизат с съблекалнята си с пагони и излизат без тях - демек доказано е че лъжат полицаите.
4
22
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"... задържани за 24 часа заради хулиганско поведение."---Е, обяснете ми това: Държа се като хулиган, правя каквото си искам, наршавам обществения ред, изтърпявам 24 часа в районното, и след това ми плащат 5500 евро.Ами, тогава да станем професионални хулигани! Е, НЯМА ТАКАВА СБЪРКАНА ДЪРЖАВА!
3
4
 
36
 
! Отговори
Темида преди 7 години
То в България освен Европейски съд на друг не може да се разчита. Т.е то друг няма реално. На хартия съм чувал, че имало някаква Конституция ли Констатация ли там някво нещо за закони и тн. и имало някви хора дето уж работели като съд/съдии и прокурори ли прикорови ли там ама според мен това са някакви градски митове и легенди.