Емисари преметнаха роми, че ще взимат по 500 лв. помощи

Наивните хора засипаха община Бургас с исканията си
20
Емисари преметнаха роми, че ще взимат по 500 лв. помощи
Снимка: Община Бургас

Роми подадоха стотици заявления в община Бургас за социални помощи. Само за последните две седмици те са над 750 на брой и са от организирани групи в кварталите "Горно Езерово", "Победа" и "Меден рудник", съобщиха от местната управа.

Оттам добавиха, че се касае за подвеждане и измама на ромската общност в града. Неизвестни емисари са излъгали хората, че е спечелен европейски проект, чрез който ще се раздават по 500 лева на болен или социалнослаб човек.

От общината добавиха, че за случая са уведомили полицията още в понеделник тази седмица.

Помощите, които се отпускат на социално слаби, се гласуват и определят индивидуално за всеки един случай само след решение на Общинския съвет, в който участват представители на всички политически партии.

Поради липса на достатъчно средства, 131 от подадените заявления през 2016-та година тепърва ще се разглеждат през 2017-та, припомниха от общината.

Гласуваният бюджет по това перо за настоящата година от Общински съвет - Бургас е 75 000 лева - собствени, а не европейски средства, като в тази сума влизат помощите за нуждаещите се от спешни операции бургазлии - трансплатации, лечение в чужбина на тежки случаи, включително и закупуване на скъпоструващи лекарства от България и чужбина.

Община Бургас настоява компетентните органи да разкрият и обявят публично кои лица или политическа партия си позволяват да манипулират бургазлии броени дни преди изборите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
2
 
! Отговори
бай Мангау преди 7 години
само 500 кинта ли?
13
0
 
8
 
! Отговори
асан преди 7 години
от нас нищо не става, четенето не ни се отдава, а метенето, ебането ни е постоянната работа, правим деца от 15 годишна възраст, не ги храним, хранят ги българите, учение-то не е за нас, а кражбите, телефонните измами, децата ни са над пет и не им знаемимената.
12
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До МиленаМилена, много си права. Сетих се за вица:Един *** (ром) отива в Бюрото по труда и казва, че ИСКА РАБОТА.Служителката му предлага длъжност със заплата 5000 лв., секретарка и служебна кола.Сиканинът казва: "Ама вие се шегувате!"Служителката отговаря: "Вие пръв започнахте!" :)
11
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Емисари преметнаха роми, че Сиканската махала на Бургас вече ще се казва "Ромската общност" на града. Нещо като термина "културната общественост" на града. :)
10
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никак не са наивни
9
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Юрууууууш!
8
0
 
26
 
! Отговори
Потрес преди 7 години
А подателите на заявленията?!С какво са заслужили такива готови пари - тази мисъл дали минава през главите им?Колко човека, колко работни дни трябва да работят,за да спечелят с труда си 350 000 лв (750 Х 500 лв = 375 000 лв), а после да се откажат от тези пари и да ги отгладуват, само за да може мързеливецът ром да вземе пари наготово?
7
0
 
14
 
! Отговори
Органът преди 7 години
Ами кои са компетентните органи? Тези,които трябва да са компетентни,те са в кръчмите,сладкарниците,капанчетата...,не можеш видя кьорав полицай из града! Как се поддържа ред без компетентни хора?
6
1
 
47
 
! Отговори
Георги преди 7 години
До AzТук се сетих за един виц , 3000 роми протестират . Спира мерцедес и от вътре бизнесмен пита ром за какво протестира ? Ромът отговаря , че няма работа . Бизнесмена му подава визитка и казва - от понеделник почваш работа при мен . Ромът с *** физиономия - е как от 3000 хиляди роми , баш мен избра ? :)
5
2
 
17
 
! Отговори
анин преди 7 години
имаме право на безплатни пари.
4
2
 
88
 
! Отговори
Az преди 7 години
Дали ще е такъв наплива ако им кажат,че има 500 свободни работни места?
3
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като оставим настрана престъплението, идеята на тези емисари е доста добра, може да се доразвие, ако човек прояви малко повече въображение.
2
1
 
64
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Да бе наивни при тия гюведжа е издигнат в религия я им кажете да поработят да видите колко молби ще подадат НУЛА .
1
3
 
75
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ха, ха! Един път ромите да ги преметнат. Не само нас да правят на балами. Жалко че не са ги ужилили с по някоя хилядарка.