На нов глас: Ваксините - задължителни или препоръчителни?

Майка иска да се бият след направени изследвания
Обновена: 25 мар 2017 14:04 | 25 мар 2017 14:02, Петя Славова
178
На нов глас: Ваксините - задължителни или препоръчителни?
Снимка: архив, Reuters

Все повече родители се притесняват от големия списък със задължителни ваксини и възможните странични ефекти от тях.

Ваня Ботева е майка на деветгодишно дете и домакиня. Според нея родителите трябва сами да избират, дали да ваксинират децата си. Възмутена е, че още с първите глътки въздух, бебетата се имунизират.

Самата тя забелязала промяна в здравето на детето си след една от ваксинациите. Твърди, че лекар я е посъветвал да отложи имунизациите. Не пожела да назове точно проблемите, защото вярва, че е по-важна каузата, съобщава Нова тв.

Още по темата

Ваня установила, че самата тя като дете е ваксинирана много по-малко. Прави сравнение с настоящето."До годинка съм получила 7 ваксини със 17 различни зарази, които фигурарт потях. А на моето дете са 17 ваксини до годинка с 66 различни вируса. На какво се дължи това увеличение на поставените брой ваксини?", попита тя.

Ваня следи и актуалните новини около откритите случаи на морбили в Пловдив. Знае и за епидемията, и смъртните случаи в съседна Румъния.

Не на последно място Ваня е възмутена, че няма компенсации, ако децата пострадат от ваксините. И все пак детето на Ваня е ваксинирано. Защото без имунизации не може да ходи на детска градина и училище.

В същото време зам. министърът на здравеопазването д-р Галин Каменов обясни, че ваксината за морбили няма никакви странични ефекти.

„В момента болните от морбили у нас са осем. Всичките са неимунизирани, от ромски произход. Правим всичко възможно да не се даде тласък на това разпространение в страната”, каза той.

По думите м, ваксините работят, просто обхватът в Румъния не е достатъчно висок. Статистиката показва, че в последните 15 години само от морбили са спасени 20 милиона детски живота", съобщи още д-р Каменов и допълни, че се базира на статистиката. Според него не може да се правят изводи от един случай.

Той коментира още, че броят на ваксините се увеличава, тъй като науката се развива.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз съм за.Но имам следните въпроси.1.Ако неваксинирано по настояване на майката дете,се разболее от същата болест,майкта ще поеме ли разноксите по лечението на детето.2. От болести като дифтерия и полиомилелит през миналото са умирали хиляди деца.От десетилетия тези болести ги няма в Европа.Ако не ваксинирано дете умре от тях,кой ще носи отговорноста ?П.П Въпрос номер 2 е излишен. Пак докторите ще бъдат виновни.
44
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Правилно, душа, покажи им :) Но, за да е сделката честна, почне ли да се гърчи детето ти, никакъв 112, никакви болници - сама ще го лекуваш. Няма да му забиваш игли, няма да му даваш хапове, нищо. Съгласна ли си? :)
43
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Родителите да решават дали да ваксинират своите деца.Има ли някой ,който си мисли ,че това е лесно решение.Не е.И в повечето случаи дори,когато ваксинирането не е задължително,малко са ония с куража да не ваксинират своите отрочета.Ужасът ,че вземат грешно решение ги кара да вървят по отъпканите пътеки.
42
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А децата който се разболяват в следствие на ваксините колко са ? Може да не са милиони но не са никак малко даже наскоро пак гледах тук за България дете което умира в следствие на ваксина.Аз съм за ваксините но не в този вид. Трябва да са по малко валентни в по голям период от време няколко 6-7-8 валентни в рамките на една година
41
8
 
18
 
! Отговори
Гробокопач преди 7 години
Задължително препоръчителни! Ще видите, че тогава, нито една майка-българка, която е с акъла си, няма да забие игла в детето си. Иначе страховата кампания от страна на фармацевтичните компании, здравното министерство, ХЕИ и личните лекари, ще продължи, но кой ще го е еня тогава за техните печалби? Никой, разбира се. Всичкое въпрос на печалба на определени хора върху нашето и на децата ни здраве. Да не говорим за смъртните случаи. Здраво и право дете си отива от една игла.
40
5
 
21
 
! Отговори
Факт преди 7 години
Броя на задължителните ваксини трябва да се намали и то значително. Няма нужда от голяма част от ваксините, а се знае, че всяка ваксини е една или друга степен уврежда децата.
39
5
 
22
 
! Отговори
Хей хей преди 7 години
Тези които си мислят,че някой му дреме за детето ви и за това ваксините са задължителни,време е да се събудите и да се огледате.Живеем в система наречена капитализъм,в която всичко е печалба,но понеже сте с промити мозъци,ще продължавате да си плащате за да тровят вас и децата ви.
38
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Изобщо не ме е страх, то си е естествен подбор :)
37
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интересно е защо ваксинираните се СТРАХУВАТ от НЕВАКСИНИРАНИТЕ ??Нали са защитени ???????????
36
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интересно е защо ваксинираните се СТРАХУВАТ от ВАКСИНИРАНИТЕ ??Нали са защитени ???????????
35
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хигиенни навици, ти чуваш ли се... Българинът масово не си мие зъбите вечер, не си мие ръцете след посещение на тоалетна...
34
8
 
11
 
! Отговори
дядо иван преди 7 години
Ваксините не трябва да са задължителни, в 21 век сме вече, а България не е африканска държава и имаме изградени хигиенни навици, както и вода навсякъде. Знаете ли как учудено и с насмешка ни гледат в Европа, като видят в имунизационния картон ваксина за туберкулоза, защото тази болест е изчезнала много отдавна от европеиския континент, но ние продължаваме да си слагаме ваксини на нашите бебета. Аз мисля, че ваксините по-скоро ни увреждат имунитета, отколкото ни помагат.
33
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да не ги ваксинират, грижи няма. Но, да се сложи един списък с болести, за които има ваксини. Ако детето не е ваксинирано, а се разболее от някоя болест в списъка, лечението му да се поема изцяло от родителите, никаква здравна каса. Мисля, че така е справедливо.
32
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бг мама всичко знаеи не може да си трае.Щом развихри се дебатa,яхват мамите метлата."Туй, ваксините, са чума,хич и да не става дума!"Щом хомеопат го казва,няма що да се доказва.БГ мама в сайт прочелаконспирация дебела:Фарма-мафия голямадебнела над наш'та мама!Туй веднага потвърдилана пазара лелка мила.Тя подробности разбрала,пък от шоуто на Гала.Мама хвърлила престилката,памперсите и точилката,седнала пред компа бяснавъв главата с мисъл ясна:"Тия лекари със хъсще натиря в ку
31
5
 
19
 
! Отговори
77777 преди 7 години
Знам лично за случаи на пострадали деца заради задължителни ваксини. Разликата между преди исега при ваксинирането е, че преди наистина изследваха повече ваксините и въпреки това пак имаше случаи на масово разболяли се от ваксинация - например против детси паралич. Сега фармацефтичните компании командват парада и ни ваксинирате все повече и повече, а всъшност от някои ваксини просто няма нужда, но така ще паднат печалбите на фармацевтичните компании. От ваксините има сериозни негативни последици
30
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Определено голямата фармацевтичната МАФИЯ искат ЗАДЪЛЖИТЕЛНО !!! Иначе колко е ДЕМОКРАТИЧНО да те задължат ? ??? По какво днешните управници се различават от предишните ??Нещо което е доказано ,че не работи на 100% , и със сигурност те ТРОВИ !!!!
29
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Броят на ваксините се увеличава, тъй като се развива науката". Увеличава се броят на децата-аутисти в развитите държави... И се развиват фармацевтичните компании.
28
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма проблем. Да не ги ваксинират, но да нямат право да ги пращат на детска градина, училище и т.н.Направо не е за вярване, на хората е отнело хилядолетия време и десетки, ако не и стотици милиони, отишли си от разни болести, докато открият ваксините и сега една тълпа чавки обясняват, че им съсипвали децата.
27
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пиша коментар по същество, че мнението на въпросната Ваня Ботева не е меродавно, защото не е нито специалист, нито пострадала, нито нищо. Просто майка, която се притеснява. Както всички нас. А вие ми изтривате мнението. Защо? При положение, че има толкова отвратителни постинги, с обиди, псувни...Не е редно това.
26
0
 
5
 
! Отговори
До 34 преди 7 години
БЦЖ е жива ваксина