Казашко – българското село с руска реч

За древните обичаи там разказва Bulgaria ON AIR
27 мар 2017 18:00, Анисия Иванова
36

5853 гледания   |  Още видео
 

Сега ще ви отведем в едно българско село, в което обаче рядко ще чуете родна реч. В село Казашко местните пеят руски песни, ядат руски ястия и спазват древни руски традиции. Възрастните не одобряват смесените бракове. За древните казашки обичаи разказват Даниела Пехливанова и операторът Виктор Петров от Bulgaria ON AIR.
 


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
2
 
! Отговори
Кой кой е? преди 1 година
"Викинг"- руски филм от 2016, показват родството на руси и викинги.
Руси се нарича едно от скандинавските племена, от групата на угро-фините са.
Руснаците не са славяни.
Досега и тях са ги лъгали .
Никакви братушки не сме.
Не сме и аллкохолици като тях.
20
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русите са скандинавци!
Никога не са били Славяни!
Техните учени го потвърдиха с генни изследвания миналата година.
Затова сега пеят песента за Православни братя, а не братя-славяни ;)
То и ние нямаме много славянско, около 25-30 %
19
4
 
0
 
! Отговори
БОГАТ ГУЩЕР преди 1 година
Айде казаци,по асфалта и тъгъдък-тъгъдък към Запорожие да си направите родова среща там...Тук се говори на БЪЛГАРСКИ ЕЗИК!
18
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Киприян и Григории Цамблак са първите патриярси на някогашна РУС . Изпратени са от Търново и двамата заявяват многократно че са БОЛГАРИ . За жириновски и други маимуни като него били византиици. Та толкова за нивото на ,,братушките ни,,,,,
17
1
 
6
 
! Отговори
НЯКОЙ преди 1 година
До Пена Много просто .... защото са РОДЕНИ тук. Корена вече им е в тази земя а и не пречат на никого. Имат КУЛТУРА за разлика от южните ни съседи.
Руснаците не са диваци , а народ с който имаме връзка от 1100 години , народ с който сме тясно свързани. Обща религия , общ език и още много общи неща.
16
3
 
8
 
! Отговори
Истината преди 1 година
Свети Кипиян когато отива в Киев, започва да превежда Евангелието от Гръцки на Български език, с което даваме на руските навлеци писменост, религия и култура. Накратко Държавност. И на руснаците като не уважават законите на Република България, да се прибират от където са дошли, че шамарите пристигат веднага. Никой не ги е канил тук.
15
2
 
5
 
! Отговори
флинкерхофен преди 1 година
Абе вие вЕрно си пишете на смс-и :) иначе селцето е много приятно, природата си е ок, жалко че разни тарикати с повечко пари взеха да си присвояват първа линия до езерото. Дано кмета се сети и за това да сложи малко забрани...
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като е личен разговор защо не си пращате есемеси?
13
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"В разговор между двама, третият е излишен, в случая ти."

Това е форум, а не любовна седянка.
Излишни са хората, които пишат глупости - в случая ти.
12
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Обаче ме кефи колко примитивни са руснаците пишещи тук. Бързат да защитят удобните им тези и после пикaят газ от яд, че са се изложили.
11
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Аз задавам въпрос на Пена. Чакам отговор от нея а не от друг човек. Не разбирам защо ми отговаряш вместо нея."

Щото всеки е свободен да отговаря на който си иска. Това тук е общуване тип "форумно". Дава възможността всеки да си изкаже мнението и всеки да преосмисля по колкото пъти си иска нещата, които са написани. Ако Пена или Ивана или Драгана искат да ти отговорят, свободни са да ти отговорят. А ако не искат да ти отговарят, пак са свободни да не ти отговарят. ОК?
10
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руснаците ни мразят. Можете да проверите в техните исторически източници (и учебници) как пишат, че са приели християнството от Византия, а не от България (както е в действителност).
9
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Не ги гони народа им или държавата им, гони ги властта."

Властта викаш са германци може би, а? А не руснаци?
Какво е за теб е държава без народ? А властимащите идват от народа.
Тъй че помисли пак кой ги гони и си формулирай пак тезата.
8
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"В първия си коментар пращаш казаците обратно откъдето са дошли. Значи
гониш и българите обратно в днешна Русия, нали от там сме дошли преди да
се заселим в днешна България?"

1.Не коментира същия човек.
2.По твоята логика всички трябва да отидем в Африка, защото от там учените казват, че започва човечеството и всички от там сме тръгнали.
3.Ние говорим на български език, руснаците говорят на старобългарски и както казва Путин... "държавата няма сметка от тях, те имат сметка от държавата".
7
10
 
17
 
! Отговори
предпазлив преди 1 година
Дова е още един пример за толерантността на българския народ който е приютил гонените. Не така постъпват руснаците. Те наричат българите татари, наричат ги предатели и всячески се опитват да ни унищожат.
Това трябва да се знае и да бъдем имунизирани срещу руската подлост.
6
2
 
10
 
! Отговори
мазепа преди 1 година
До староверци
След завземането на Украйна от Московия, в Москва се извършва църковна реформа, с която се поставя ''Митрополит киевски и на вся Русь'' в подчинение на Московския патриарх. Така се центрлизира църковната власт в Москва, а опозицията (староверци) е преследвана.
5
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До до Пена

Само дето българите от там идват - от земите на днешна Русия и Украйна. Хайде, има някои малки изключения по време на Османска империя, когато е имало размяна на тюрки (татари) за българи християни, но това е толкова малко, че не би следвало да се брои. А тези са били ГОНЕНИ от Русия, а сега си шпрехат руски и възхваляват Русия. Че даже им изпратили и попче. Лелеееее....
4
5
 
8
 
! Отговори
До 2 преди 1 година
Не е така! Българите винаги са си били там. Това е Стара Велика България.
Казаците са намерили убежище. Те не го отричат. Иначе навремето са се занимавали с риболов. Но откак Долината на Смъртта стана гордост на социалистическото строителство, загубиха занаята и започнаха да се изхранват с друго.
3
5
 
20
 
! Отговори
мазепа преди 1 година
''Стар казашки диалект'' - нарича се УКРАИНСКИ ЕЗИК. И са прокудени когато Московия (днешна Русия) завзема ''Руское князiство'' (днешна Украйна) през 17-18 век.
2
4
 
11
 
! Отговори
староверци преди 1 година
Това са староверци които са били преследвани в Русия и са намерили убежище в България. Всъщност не са искали да си обръснат брадите. Сега се бръснат. Те не се увличат по путинофилия, въпреки че се наричат руснаци.