Държавата нареди: Пълна тишина за цените между петролните фирми!

КЗК забранява дори контактите между служителите на различни бензиностанции
119
Държавата нареди: Пълна тишина за цените между петролните фирми!
Снимка: flicker

Държавата забранява контактите между петролните фирми, за да гарантира независимостта им на пазара на горива.

Комисията за защита на потребителите задължи шест петролни компании да въведат специални вътрешни правила. Те трябва да влязат в сила до 30 дни.

Още по темата

"Лукойл България" ЕООД, "Еко България" ЕАД, "Шел България" ЕАД, "ОМВ България" ООД, "НИС Петрол" ЕООД и "Петрол" АД трябва да разпишат вътрешни процедури, с които да забранят контакти и обмен на информация с конкурентни дружества и техните служители.

Компаниите трябва да въведат и забрана на контакти между служителите на собствените и конкурентните бензиностанции и забрана на обсъждане, получаване или предоставяне на търговска информация в рамките на работата в Сдружение "Българска петролна и газова асоциация".

Петролните фирми ще са задължени и да уволняват дисциплинарно онези служители, които не спазват изискването за конфиденциалност на търговската информация.

Строгите мерки се въвеждат след проверка по преписка за установяване на евентуално извършено нарушение от страна на 8 петролни компании - "Шел България" ЕАД, "Ромпетрол България" ЕАД, "Еко България" ЕАД, "ОМВ България" ООД, "Петрол" АД, "НИС Петрол" ЕООД, "Лукойл България” ЕООД и сдружение "Българска петролна и газова асоциация".

По време на проучването експертите на комисията установили, че фирмите познават добре ценовата политика и поведението на конкурентите си. 


119
Още по темата: петролкартелгориваКЗК
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
0
 
7
 
! Отговори
Помня преди 1 година
Някога назначаваха т.н. заместник директор по режима , човек от ДС.Клатеха си краката и слухтяха да не би соца да си е тръгнал.Добра практика.Сега във всяка бензиностанция по един такъв "служител"да следи как се изпълняват простотийте?
98
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Служителите от конкурентните фирми да си слагат специални наочници, когато преминават край бензиностанциите.
Който е без наочник-глоба.
97
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
КЗК или КЗП
96
0
 
7
 
! Отговори
ognyanz преди 1 година
Да беше 1-ви април, та да кажем, че е проява на чувство за хумор. Как ще се забрани на петролните (а и на кои да е други) фирми да поддържат връзка. Да ги наредим служител-полицай, служител-полицай, така ли?
95
1
 
6
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 1 година
До Анонимен105Приятелю, за голямо съжаление, за повечето от Българския народ, е вярна максимата, че денят за размисъл е на другия ден, след изборите. Но, на такъв овчи народ-такива овчари се полагат. Още може.Трябва да догоним Европа и там, където са по-ниски цените. За догонване на доходите-услужливо се мълчи.Бас ловя, че нито учители, нито който и да било, ще получи увеличение,и и този път Борисов ще намери някой виновен-Станишев, Путин, международното положение, началниците не дават.Знаем го
94
0
 
10
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 1 година
Ха, ха, ха.....Достатъчно е само една обиколка из града на шеф на петролна фирма,даже без да влиза в конкурентна бензиностанция, само като и види табелата с цените, да знае, как се продава горивото.Или да прати някой от приятелите му да зареди, и да донесе касовия бон...Това действие, тая наредба, е наливане на вода в каца без дъно.Имитиране на дейност.Но, кое нещо в тази държава, последните години, не е имитиране на дейност?
93
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
колко тактично изчакаха да минат изборите и да кажат, че са свършили едно голяяямо нищо.
Взели са си рушветчетата, договорили са за целия гербав мандат кой какво ще получава, и сега ще чакаме да минат три дни и да забравим.
А ние получихме пак същите моцуни начело...сега само трябва пак да се надупим, за 3-4 години...
92
0
 
5
 
! Отговори
Перко преди 1 година
Ха-ха, остана да им забранят и да си обявяват цените на тотемите :)
91
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
треторазредно театро
90
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Куклен театър
89
14
 
5
 
! Отговори
Генчо Зелендалски преди 1 година
Хора, не зареждайте при Марешки! Зареждах и аз така вече година и колко от Варна и ето, че дюзите ми сдадоха багажа.
88
0
 
13
 
! Отговори
a7 преди 1 година
По големи глупости не можаха ли да измислят, така ли ще борят картела между веригите???
И това ако е регулаторен орган.......здраве му кажи. Предполагам, че хората измислили този виц са с образование, който управляват, внедряват, регулират и носят отговорност за бизнеса и хората, но явно не си дават сметка за отговорностите....а само за личните изгоди.
87
5
 
20
 
! Отговори
анон преди 1 година
Хора не зареждайте при тези ***. Вижте какви са цените на Марешки на бензиностанцията в Люлин и няма да стъпите повече при другите ментета.
86
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ужас. Горките бизнесмени.
85
0
 
3
 
! Отговори
Стефан преди 1 година
До Анонимен

За това не трябва да правим закони. И като гледаме цената на бензина само да цъкаме колко лошо било. Нали това му е смисъл на тоя регулатор.
84
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така не се регулират цени.
83
0
 
23
 
! Отговори
tornado преди 1 година
Колко крути мерки.Ще ги съсипят
82
0
 
7
 
! Отговори
Стефан преди 1 година
До За СТЕФАН

Филмчетата всички са ги гледали. Въпроса е дали са истина. Работя за международна компания, която ни кара задължително да минаваме през обучение какво не трябва да правим. Имаше сценарии, при който ако видиш твой колега до копир машината и се държи притеснително, задължително трябва да го докладваш на специална институция на федерално ниво.
81
0
 
18
 
! Отговори
Опа преди 1 година
Трябва и тотемите да се премахнат. На тях обикновенно се изписва цената на литър гориво. И не на последна място крябва да се направи така че да не може служител на Фак ойл да вижда цената на литър на конкурентите без спец код/очила или некви такива джаджи.
Тая "остра" мисъл на КЗК трябва да се запази в бялата книга за глупости на България
80
0
 
9
 
! Отговори
До КЗК част втора преди 1 година
И как да не Ви кажа че сте икономически неграмотни?!?
"По време на проучването експертите на комисията установили, че фирмите познават добре ценовата политика и поведението на конкурентите си."
Браво на колегите в бранша! Това е едно от основните изисквания за добър търговец!
Да познаваш икономическата обстановка и конкурентната среда!
Вие какво очаквате? Носталгия по соц. стоя с държавно определяне на цената!