МВР vs. моторите: Следят ниво на шум, регистрационни номера

Мощни полицейски коли ще дебнат недобросъвестни мотористи
30 мар 2017 07:45,
22
МВР vs. моторите: Следят ниво на шум, регистрационни номера
Снимка: Flickr

Пътната полиция ще следи за нивото на шума на моторите с т.н. шумомери, както и дали по пътищата се движат мотори със закрити регистрационни номера. Това каза началникът на Столичната полиция Тенчо Тенев по повод предстоящото официално откриване на мотосезона в събота, информира БНР.

"Имаме вече и добра техника. Очакваме всеки момент да получим и новите автомобили, които са предвидени за "Пътна полиция"-София", коментира Тенев.

В помощ ще бъдат включени и автомобили, които са с по-висока мощност. Те ще бъдат пуснати да контролират движението по пътищата и които евентуално да спират набезите на недобросъвестните мотоциклетисти, които искат да си изкарат адреналина през моторите.

Законът за движение по пътищата е предвидил необходимите санкции, които не са никак малки за управление на мотоциклет, обясни Тенев. "Особено за тези, които управляват със скрити регистрационни табели законът предвижда лишаване от правоуправление на моторното превозно средство за минимум 6 месеца. Ако бъде заловен да управлява, след като е лишен от това право, там има допълнителни санкции и ще му бъде спретнато, грубо казано, бързо производство и ще бъде даден на съда", поясни още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още по темата: моториКАТполиция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
1
 
! Отговори
Иван преди 4 години
нищо повече от детска комплексарщина....ако повечето от тях наистина обичаха да издуват моторетките си с "впечатляващо" ускорение или с "изключителна" скорост, щяха да го правят далеч от натоварените улици ... а може и по черно ... просто за скорост или ускорениено това естествено далеч не им 'стига', ако няма кой да ги зяпа...
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
90 % от мозъчните донори на мотори карат постоянно в нарушение, като шарят между платната по осевата линия, изпреварват на близка дистанция - със засичане, промъкват се между автомобилите безогледно, смятайки че за тях важи единствено законът на физиката - щом могат да минат отнякъде, минават. А правилника за движение по пътищата им служи за тоалетна хартия.
17
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абсолютна истина! Само у нашенско се бръщолеви как водачите били лоши, недобросъвестни и прочие...! Няма европейска държава, в която да се разчита на първо място на добро възпитание, съвест, самодисциплина... Преди всичко е контролът с наказателните си инструменти. А като санкции, единственото адекватно поведение на законотвореца би било - санкцията - правопропорционална на личния доход. Ако имаш достатъчно разсъдък да печели повече от другите, нямаш оправдание за неспазване на елементарни....
16
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Карам джип с позволена скорост, но непрекъснато ме натискат какви ли не състезатели, най-често с някакви малки и доста стари коли, но нали и те трябва да се покажат - Барабар Петко с мъжете. Всичко опира до липсата на контрол, КАТ не работи, а не до възпитание, манталитет, култура и други подобни дивотии, с които КАТ е промил мозъците на малoумниците.
15
1
 
1
 
! Отговори
Gun преди 7 години
Карам кола в София обикновенно с позволената скорост постоянно ме натискат джипове и какви ли не състезатели се опитват да ме прескочат всичко е до възпитание на шофера не слагайте всички под един знаменател хубав ден:)
14
2
 
12
 
! Отговори
Факт преди 7 години
Едва ли ще се намери и един на 1000 мотористи, който да не е дивaк на пътя. Та не се обиждайте когато хората казват всички мотористи са еди-какви са. Прави са. Една птичка пролет не прави. Миналата събота си карах кротко с максимално разрешената скорост от 50 км/час в населено място, а покрай мен профучаха десетина мотористи, карайки и в насрещното, без добра видимост - имаше завой, но те и там надминаваха. С колко караха не знам, може би с 100-120 км/час, но искат да ги пазим!!!
13
12
 
2
 
! Отговори
Krom преди 7 години
До смЕх - сега след злобното ти постче, пораснаха ли стафидките между крачетата ти? Пиш..чицата която вехне всеки път, когато видиш някоя девойка на мотор, която очевидно има повече смелост от теб, нарастна ли? Жалко човече си, жмольо. Носи си статистиката в джобчето, та когато и ти увиснеш като прани гощи на некоя пешеходна пътека, размазан от *** *** в ласкава кола купена от *** и, или от 20 годишен комплексар в 20 годишен Баварец, да те стопли.
12
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Наглите софийски шофьори да пазят плахите и спокойно движещите се "като цяло" мотористи яхнали мощни машини. Пазете ги, те сами ще си строшат главите. Жалко, че органите им няма да стават за нищо.
11
1
 
10
 
! Отговори
1 преди 7 години
А къде е полицията, когато почти всяка нощ на моста "Чавдар", се гонят мотори като на GP? Даже и охранителната камера счупиха, за да не ги гледат.
10
7
 
11
 
! Отговори
Krom преди 7 години
До До Krom - а кое ти дава право да сложиш кюнец от пернишко тенеке на 20 годишната бангия БМВ, след което да ревеш като танкова дивизия и да дрифтиш из квартала? За тези "бързи и яростни" комплексари КАТ кога ще се "погрижи"? Все мотористите са ви виновни. Из София е пълно с овесени на мантинелите 20 годишни трошляци карани от 20 годишни комплексари, ама виж мотористите ... ? Този двоен аршин харесва ли ти? Аз съм моторист, и не защитавам нарушителите, но те не са изключително мотористи.
9
0
 
17
 
! Отговори
КАТ да се закрие преди 7 години
Какъв КАТ? освен по местата, които се знаят като "хранилки за глоби на КАТ", никъде другаде не можеш да видиш КАТ, вкл. и в София.
8
2
 
17
 
! Отговори
До Krom преди 7 години
Като искат да подават ръка на КАТ да го направят. Това не означава да не спазват те самите правилата - закрити регистрационни номера си е нарушение. Да се изрежеш със смешното си моторче под прозорците на хората също. Това че подават ръка не им дава право да нарушават закона.
7
16
 
14
 
! Отговори
Krom преди 7 години
Браво на КАТ. Както винаги са по стар комунистически обичай неадекватни. Моторджиите обявяват мото "Не на насилието по пътя" - т.е. опитват се да подадат ръка и КАТ автоматично тръгва на репресия. Защо? Нека кажа - удобно е за фамилиите в КАТ "омерта" на българските пътища да продължи. Защо да възпитаваш култура, като може да поддържаш конфликта с благовиден предлог - т.е. да поддържаш всячески хранилката. А шумомери за 20 годишните БМВ-та тип "бързи и яростни" които имат отзад кюнци кога?
6
5
 
17
 
! Отговори
Рушветчи Йово преди 7 години
Да почва таз акция, че на една заплата кара ли се. Кредит имам, любовници две,ловец съм, рибар съм. Три таралясника на мене чакат,жипка имам,жената реве, направо ужас.
5
6
 
9
 
! Отговори
Хорнет преди 7 години
Така де, ама аз, като карах курсовете инструкторът казваше, че първата работа, като си вземем мотор е да сменим ауспуха с по- шумен и светлините с по- ярки, за да ни виждат и чуват.
4
3
 
18
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
От оня ден започнах да ги броя колко от "дисциплинираните" дето трябва да ги пазим сами ще се претрепят за тази година и за да има някаква полза от тях не е лошо да ги задължат да си носят декларации за донорство в документите,че когато се стигне до там да не се губи време доста свестни хора чакат и се борят за живота си за разлика от доста от тези праз.ноглавци.
3
2
 
6
 
! Отговори
1000rr преди 7 години
Корупциятя в Кат кога?
2
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това се отнася само за София. В страната КАТ няма като хора, да не говорим за техника. По пътищата да се види полицай е чудо.
1
3
 
23
 
! Отговори
Мнение преди 7 години
Хора шофирайте разумно въпреки мощните мотоциклети и автомобили, които имате. Белите стават неусетно и почти винаги са с фатален край. Не си струва за 50-100 лева глоба да се пребиите. Спирайте си на КАТ и с вежливост и учтивост ще постигнете много пред полицая (от личен опит), въпреки, че сте нарушител (има психологически момент). Хайде със здраве и безаварийно шофиране.