Телевизията ражда политици, но къде е Слави?

Трябвало да санкционират шоуто му преди референдума
30 мар 2017 11:00,
92

Шоуменът Слави Трифонов постави ултиматум на политическите партии, които след изборите намериха място в парламента, да приемат трите точки от референдума, иницииран от него и продуцентите на предаването му. Предни дни обаче "Шоуто на Слави" бе спряно от телевизията, която го излъчва.

Къде свършва шоуто и къде започва политиката? Това коментираха пред Bulgaria ON AIR политическият PR Нидал Алгафари, журналистът и бивш депутат Росен Петров, както и доц. Георги Лозанов.

"Слави има още стъпки да измине, за да стигне до политик. В момента това е гражданска позиция на разгневен човек, който иска да накара политиците да се замислят. Не съм сигурен, че Слави е толкова загубен, за да влезе в блатото на политиката", сподели Алгафари.

Той е на мнение, че със сигурност има място за хора от телевизионния екран в политиката. По думите му някои се харчат добре, други - не чак толкова.

"Как биха изглеждали Бойко Борисов, Корнелия Нинова и биячът на бабички, ако нямаше телевизии? Те нямаше да помиришат Народното събрание", каза още политическият PR.

Бившият сценарист в "Шоуто на Слави" Росен Петров посочи, че Трифонов може да не е прав в това, което казва, но той има правото да го казва. Според него всяко спиране на предаването през годините, вместо да извади очи, е изписвало вежди.

"Конституцията на България стои над другите съображения. Пише ли, че има свобода на словото и право на позиция - пише", настоя журналистът, но подчерта, че не е съгласен с ултиматума от две седмици, който Трифонов поставя на новите депутати.

Още по темата
Водещият на "НЕобичайните заподозрени" по Bulgaria ON AIR доц. Георги Лозанов е категоричен, че прекрачването на нормите не е свобода на словото. Той припомни, че цензурата е външна намеса.

"Ако се случва нещо вътре в телевизията, това не е цензура. Външна намеса е, ако се обади президентът Румен Радев и каже да спрат предаването. Друг въпрос е, че не виждам причина сега да бъде спирано предаването. Трябваше да се реагира, когато Слави извършваше нарушение на Изборния кодекс, когато в неговото предаване се застъпваше само едната гледна точка", обясни бившият председател на СЕМ.

В студиото на Лора Инджова и Симеон Белев той отбеляза, че хората са гласували в подкрепа на референдума под телевизионен натиск и заради харизмата на Слави Трифонов.

"Абсолютно трябва да се забрани субсидията на партиите да се използва за създаването на медии. Политиците се плашат от Слави и нито един не посмя да застане авторитетно срещу него. При Слави се случва една критика на политическото, която прераства в правене на политика", каза още доц. Лозанов.

Той подчерта, че не е нормално в предизборна кампания депутати да водят предавания, където да агитират за собствената си кауза, но посочи, че това не е незаконно.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
1
 
35
 
! Отговори
78 преди 7 години
Той никога няма да направи нещо което да е в ущърб на Герб. Ако е имал намерение да прави нещо сериозно, до сега да е намерил начин, дори с риск да засегне собствените си интереси. Нали не му пука от нищо? Но той на единия ден си чете някакви заплашителни ултиматуми към властта, на другия се *** и пуска порно хумор или се плези... Събрали се сценаристите му като на Тайната вечеря на Камората и си заседават, един друг се надъхват, задават си режисирани въпросчета и си отговарят угоднически...скрити удобно в тв студиото! Ама що не смеят да се изправят директно срещу техни опоненти, а?
64
4
 
34
 
! Отговори
до 77 преди 7 години
Напълно сте прав! За мен от самото начало драмата с неизлъчването на предаването му (което не гледам, но се осведомих от нета) си беше чиста проба постановка между БТВ и Трифонов! Та това е точно телевизията която 17 год му дава неограничена свобода и комфорт на изява и никога не го е цензурирала за далеч по - брутални гафове и вулгарен език! Повечето хора са наясно че БТВ е много близка до Бойко Б. До ДПС..... Ами...МИСЛЕТЕ МАЛКО! Слави няма да тръгва чрез тази тв да организира граждански протести срещу най - близкия си покровител във властта, няма да прави референдум който да е в ущърб на
63
0
 
33
 
! Отговори
Обикновен Българин преди 7 години
Замислете се, ЗАЩО ГО ПРАВИ. Винаги когато рейтингът му започне да пада осезаемо а хората започнат да гледат друго ШОУ, ДРУУУУГО ТОК ШОУ, А НЕ НЕГОВОТО СЛАВИ И ТОЙ ЗАПОЧВА ДА ПРАВИ ШОУ, за да се гледа. А шом го гледат има рейтинг, и мноооого внимателно си преценява думите, за да звучат горещо и МАЛКО провокативно. НО МНОГО ВНИМАТЕЛНО, ЗА ДА МОЖЕ ПОСЛЕ ПАК ДА ИЗКАЖЕ МНЕНИЕ, НО ДРУГО. Спомнете си преди месеци когато бтв щеше да прекрати договора с него поради ниската гледаемос КАКВО НАПРАВИ?
62
1
 
33
 
! Отговори
алек до 20 преди 7 години
ех тъппе трябваше да знаеш че бтв не е работодател на слави а са договорно равностойни
61
6
 
35
 
! Отговори
алек преди 7 години
прочетох първите десетина поста и видях едни и същи малки душици който са против народа си,който е настръхнал и му трябва водач и ще си разчиси сметкиите с вас и зедниците.
60
2
 
35
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
До АнонименПО СВОБОДА НА СЛОВОТО СМЕ НА134 МЯСТО ---СЛЕД ЗАНЗИБАР
59
3
 
35
 
! Отговори
АTAKICT преди 7 години
До Те това еЗА ДА СТАНЕ ТОВА НАРОДА ТРЯБВА ДА ВЪСТАНЕ И НЕ ДА ХОДИ НА ИЗБОРИ КЪДЕТО СЕ ПРЕДЛАГА ИЛИЯ ПРЕОБЛЯКЪЛ СЕ ПАК В ТИЯ А СЕГА ДА ВИДИМ С ПОВИШЕНИЕТО НА ВСИЧКО С 35 ПРОЦЕНТА КАТО ЕСЕНТА СЕ ОЧАКВАТ ОЩЕ 45 ПРОЦЕНТА ---ТАКА ИСКА ЕС
58
1
 
44
 
! Отговори
Те това е преди 7 години
Слави не е цвете за мирисане, но на хората толкова им беше писнало от ставащото /и продължаващо да се се случва в България/, че искаха само едно - ПЪЛНА ПРОМЯНА!!! И Слави даде такава възможност! И никой не се интересуваше - пълната промяна какво ще доведе. Всички и дасега искат само това - ДА СЕ ИЗМЕТАТ ВСИЧКИ, КОИТО СА БИЛИ ВЪВ ВЛАСТТА БЪЛГАРСКА!!! Не повече, не и по-малко!
57
2
 
46
 
! Отговори
до ИСТИНСКО ЗАГЛАВИЕ преди 7 години
Не си прав. Отначало Слави плюеше Първанов, даже в едно предизборно студио на живо стана и си тръгна, когато разбра, че той печели за президент, а не П.Стоянов. Казваше, че няма да ни приемат в ЕС и НАТО с президент-комунист. Но после изведнъж стана кротък и благ и покани г-жа Първанова с шоуто си да обяснява за бала на децата -сираци. После се разбра, че двамата с Първанов станали "братя" от една и съща масонска ложа. Това само доказва колко е продажен и как се върти като ветропоказател!
56
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този който иска да си изрази гражданската позиция чрез медиите трябва да плати за това а не на него да му плащат за друго а той да ни губи вниманието на зрителите с неговата гражданска позиция. Щом е обявено че е шоу аз очаквам да гледам шоу. Да ходи да си изразява гражданската позиция в публицистичните предавания ако го поканят там. А ако иска да му ПРЕДОСТАВЯТ медийно време или място във вестника да си плати. И да подкрепям позицията му аз не подкрепям начина по който ни я натрапва
55
16
 
48
 
! Отговори
св.св.Маркс и Енгелс преди 7 години
Референдумът НЕ МИНА !!!! Хората които бяха против са повече от тия за...Не виждам защо днес учиндолският селянин се опитва да ми натрапи НАСИЛА измишльотините които му бръмчат в главата...
54
9
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Слави ,като е такъв голем политкан ,да си направи политическо предаване и там да се изявява и да си ръси глупостите.То Бареков и той беше много велик като журналист.
53
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колко ТОЙ е независим,колко умее да прави предавания,колко той е велик Шоумен,какъв общественик и бунтар,какви съратници и сценаристи! И БТВ въпреки неговите политически лудории,ще го задържи, защото е либерална,независима и толерантна и въобще ГЛЕДАЙТЕ БТВ,КАНАЛА НА ИСТИНАлата супа!!!
52
5
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Очаквам да почнат да спират и коментарите на хората в интернет с предтекст, че това не е свобода а свободия.
51
3
 
33
 
! Отговори
РадостинРадуков преди 7 години
до 60 Не от американци ...от марсианци може би.
50
2
 
40
 
! Отговори
РадостинРадуков преди 7 години
Спокойно братя ,гледайте Мармалад ,Търси се ,Сутрешен блок със синчето на Катя Евро и Папараци и COOL T порно бг филми Революция Z: Секс, лъжи и музика ,Връзки ,Столичани в Повече , спокойно братя!
49
10
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А бе да не се окаже,че това е поредния цирк на Трифонов и БТВ за подобряване на рейтинга! Понамирисва май. Я им вижте новините, само кражби,убийства,изнасилвания и т.н. Накрая да замажат очите,някоя интересна случка и веселото време! Размахали пръст на Славчо,а той независим бунтар! Кьорфишеци! Айде де...!
48
3
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бг е единствената държава,която ще се затрие от глупост.Въпрос на мат,рял.
47
11
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До РадостинРадуковБТВ не се управлява от американци. Ако се управляваше от американци щеше да е по-качествен канал сравнение със сега.
46
3
 
44
 
! Отговори
РадостинРадуков преди 7 години
Николай Бареков, Росен Петров, ,Любо Дилов-син ми то всичкото минало през Би ТиВи... Дойде тази американска помия 2000 г и се почнаха големите бедствия. До тогава нямаже "звезди" дастанат управленци.