Телевизията ражда политици, но къде е Слави?

Трябвало да санкционират шоуто му преди референдума
30 мар 2017 11:00,
92

Шоуменът Слави Трифонов постави ултиматум на политическите партии, които след изборите намериха място в парламента, да приемат трите точки от референдума, иницииран от него и продуцентите на предаването му. Предни дни обаче "Шоуто на Слави" бе спряно от телевизията, която го излъчва.

Къде свършва шоуто и къде започва политиката? Това коментираха пред Bulgaria ON AIR политическият PR Нидал Алгафари, журналистът и бивш депутат Росен Петров, както и доц. Георги Лозанов.

"Слави има още стъпки да измине, за да стигне до политик. В момента това е гражданска позиция на разгневен човек, който иска да накара политиците да се замислят. Не съм сигурен, че Слави е толкова загубен, за да влезе в блатото на политиката", сподели Алгафари.

Той е на мнение, че със сигурност има място за хора от телевизионния екран в политиката. По думите му някои се харчат добре, други - не чак толкова.

"Как биха изглеждали Бойко Борисов, Корнелия Нинова и биячът на бабички, ако нямаше телевизии? Те нямаше да помиришат Народното събрание", каза още политическият PR.

Бившият сценарист в "Шоуто на Слави" Росен Петров посочи, че Трифонов може да не е прав в това, което казва, но той има правото да го казва. Според него всяко спиране на предаването през годините, вместо да извади очи, е изписвало вежди.

"Конституцията на България стои над другите съображения. Пише ли, че има свобода на словото и право на позиция - пише", настоя журналистът, но подчерта, че не е съгласен с ултиматума от две седмици, който Трифонов поставя на новите депутати.

Още по темата
Водещият на "НЕобичайните заподозрени" по Bulgaria ON AIR доц. Георги Лозанов е категоричен, че прекрачването на нормите не е свобода на словото. Той припомни, че цензурата е външна намеса.

"Ако се случва нещо вътре в телевизията, това не е цензура. Външна намеса е, ако се обади президентът Румен Радев и каже да спрат предаването. Друг въпрос е, че не виждам причина сега да бъде спирано предаването. Трябваше да се реагира, когато Слави извършваше нарушение на Изборния кодекс, когато в неговото предаване се застъпваше само едната гледна точка", обясни бившият председател на СЕМ.

В студиото на Лора Инджова и Симеон Белев той отбеляза, че хората са гласували в подкрепа на референдума под телевизионен натиск и заради харизмата на Слави Трифонов.

"Абсолютно трябва да се забрани субсидията на партиите да се използва за създаването на медии. Политиците се плашат от Слави и нито един не посмя да застане авторитетно срещу него. При Слави се случва една критика на политическото, която прераства в правене на политика", каза още доц. Лозанов.

Той подчерта, че не е нормално в предизборна кампания депутати да водят предавания, където да агитират за собствената си кауза, но посочи, че това не е незаконно.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
2
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вчера по същата медия показаха една баба, която незнае български и иска да гласува.Правете си сметката, колко е обективна.
44
4
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз си мислех че само в Турция няма демокрация ама вече съм по спокоен защото и в България нямало.
43
12
 
36
 
! Отговори
Референдума-отсвирен преди 7 години
Депутатите пуснаха референдума на чалгаджиите на Слави по наклона на бобслея, т.е. го отсвириха. В крайна сметка ЦИК и съдът решиха, че референдума на учиндолския умник е само пожелателен , а не задължителен поради липса на достатъчен брой гласове. Това са законите на България. Какво му остава на дългия клоун Славчо да организира нов референдум като убеди повече хора да гласуват Да му пожелаем успех.
42
13
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БерлинАми то и избора на ГЕРБ се дължи на много простите хора. Никой интелигентен човек не гласува за тази създадена от мафията партия.-------------------------------. Именно. Точно както и Слави е издънка на мафията! Същите прости хора които избират Герб да ги управляват вече 3ти мандат (ако не греша), повярваха на точките в абсурднния референдум на Трифонов. Слави и Бойко са две страни на една и съща монета. И са много тясно свързани.И Слави си е казал :След като Борисов има такъв успех, що да не харесат и мен? И с право! 3 милиона му повярваха и гласуваха, сякаш ако се приложат т
41
7
 
42
 
! Отговори
аман бе преди 7 години
От Слави Трифонов и Бойко Борисов няма отърваване...
40
1
 
43
 
! Отговори
morelini преди 7 години
А от къде са сигурни че някой не се е обадил да се спре предаването...и Слави да не влиза...другият да не влиза.тогава да оставим сегашните да са абонирани за Н.С.Не казвам че ако влезне Дългият ще оправи кривите ниви но трябват нови хора,нови лица.Лица с твърд морал ане да се претопят като влезнат в Парламента...
39
2
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Независимо дали харесвате или нехаресвате Слави неможе да си затворите очите за това, което се случва. Има цензура, но се опитват да ни убеждават, че няма.
38
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо си мисля, че някой е решил да ограничи сводата на словото. Стигнах до извода, че всяко мнение извън рамките на платеното продуктово позициониране на партии в новини и предавания е незаконно.
37
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо си мисля, че някой е решил да ограничи сводата на словото. Стигнах до извода, че всяко мнение извън рамките на платеното продуктово позициониране на партии в новини и предавания е незаконно.
36
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Относно обращението на Слави към журналистката от Алфа, ще кажа":Нито една жена не заслужава такова отношение. Която и да е тя. Каквато и да е тя. Надявам се тази "мъжественост" на Слави да не е формирана от отношенията в семейството му. Макар това да би обяснило много неща. С това си изказване шоуменът ме остави с чуството , че всичко за общуването между мъже и жени е научил собственоръчно.
35
6
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
МНОГО ОТДАВНА НЕ ГЛЕДАМ ВЕЛИКОТО ШОУ,НО ПОПАДНАХ,СЪВСЕМ СЛУЧАЙНО,НА зБИРКАТА СЛЕД СПИРАНЕТО МУ.СЛАВИ СЕ ДЪРЖА КАТО БОГ,НАРЦИС И ВСИЧКО ОТ ТОЗИ СОРТ,ЗА КОЕТО СЕ СЕТИТЕ.
34
5
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дедо Славчо-Гологлавчо постигна своето - направи си безплатна реклама по всички медии.Пука му на него за народа - хахаха! Да бе! Ще му се докрай да си начеше его-то - да се отърка в политиката. Издигна си преди години някаква кандидатка, после се заигра с леля Кунева-Пръмова... По тез въпроси сега не се обажда. Ми направи си партия бе, дедо! *** на избори и който иска да гласува за тебе.Айде скрий се вече, омръзваш! Пей си чалгите и си друсай кючеците - все някаква публичка щете гледа
33
1
 
31
 
! Отговори
Благодаря преди 7 години
До Благодаря Искам да благодаря на троловете, че прочетоха една малка истина.
32
0
 
31
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
До Евроскептик Явно редовно го гледаш щом знаеш какво е.
31
0
 
31
 
! Отговори
човек преди 7 години
До Бай Иван БЪЛГАРИН КАТО МЕН.
30
0
 
40
 
! Отговори
Друг Бългатин преди 7 години
Ареал съм го и преди в този форум и пак ще го кажа, като не разбират с добро трябва да им се покаже кой е суверена и за кого работят депутатите. Не сме по втора ръка хора от гърците или румънците за да се съобразяваме ние с политиците, а не те със нас!
29
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
акцията за Референдум зе все повече да мяза на акция за Рефъдерта ку-ку ммузиките да се неизмъти тоалетна музка в такт 7/8йив и здрав да е Слави- много помага да показваме на децата какво да не правят и на бабите да му се смеят
28
1
 
44
 
! Отговори
Друг Бългатин преди 7 години
Не мога да разбера що за народ сме да се хващаме за повърхностното, за скандала, за това имал ли право или не по закон?Вие много стриктни станахте със закона, защо не погледнете колко закони се газът от самите депутати за тяхна угода о ущърб за народа?Човека- симпатичен или не, със амбиции е политиката или не, каза много точно и ясно каква е реалната ситуация: тези там са за да работят за народа!!! Народа им плаща и те не са върховенство, не са монарси, не са шефове, те са представители на н
27
1
 
39
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 7 години
До Анонимен 32АЗ ОТДАВНА СЪМ СЕ СЕТИЛ И НЕ ГЛАСУВАМ НИТО ЗА ТУМОРА БСП ,НИТО ЗА РАЗСЕЙКИТЕ МУ ГЕРБ,ДПС,АТАКА, НО ЗА СЪЖАЛЕНИЕ МАЛКО СМЕ И ЗАТОВА ЩЕ СИ ТЕГЛИМ ХОМОТА,НА НАЙ-КОРУМПИРАНАТА ДЪРЖАВА В ЕВРОПА,НА ДЪРЖАВАТА С НАЙ-ВИСОКИ СУБСИДИИ В СВЕТА,НА НАЙ БЕДНАТА ДЪРЖАВА В ЕВРОПА И ОБЕЗЛИЧЕНА ДО ТАКАВА СТЕПЕН,ЧЕ НАРОДА СИ ПРОДАВА ГЛАСА ЗА 20лв. СИРОМАШИЯТА НИ НАПРАВИ ***,НЕСПОСОБНИ ДА РЪЗСЪЖДАВАМЕ ТРЕЗВО ,ДА МИСЛИМ ДЕН ЗА ДЕН КАК ДА ОЦЕЛЕЕМ В ТАЗИ МАФИОТСКА ДЪРЖАВА.ХОРА С ТЕЗИ УПРАВНИЦИ ЩЕ ЗАКРИЕ
26
9
 
39
 
! Отговори
Бай Иван преди 7 години
Какъв е дългия да поставя ултиматум на НС ? депутати са длъжни да разгледат въпросите от референдума и да ги гласуват, но при тази изборна активност референдума не е задължителен. 30 хил., 30 хил.