Заради насилие: Родители превръщат децата си в агенти

Бръмбари за 100 лв. казват на майките какво се случва в детските градини
Обновена: 30 мар 2017 07:31 | 30 мар 2017 07:23,
14
Заради насилие: Родители превръщат децата си в агенти
Снимка: Flickr

Родители превръщат децата си в тайни агенти, като ги пращат на градина със скрити камери и микрофони. Според един от най-големите сайтове за шпионска техника, всяка седмица по една майка оборудва детето си с "бръмбари".

Цената за пълен комплект излиза около 100 лева, разказва "Монитор".

Обичайно родителите прибягват до крайните мерки, когато имат съмнения, че детето им е малтретирано в забавачката или училище. След като видят записите, често семействата ги пускат като предупреждение в социалните мрежи. Подобен скандален запис се появи и вчера, когато стана ясно, че възпитателка тормози хлапетата в училище във Владая.

Оборудването може да прави запис на почти целия ден на детето в забавачката.

Повечето камери и микрофони са скрити в часовници или медальони, както и в ежедневни вещи на детето като играчки например. Има и такива, които могат да се сложат дискретно във всеки един предмет. Единственото необходимо нещо е да се стигне след това физически до камерата, за да се свали записа. По-скъпите еквиваленти предлагат връзка с телефона на родителя, но проблемът при тези устройства е, че са скъпи и трябва да има постоянна връзка с интернет на мястото, където е монтиран бръмбара.

Суперджаджите могат да бъдат открити на ниски цени както онлайн, така дори и по пазари и тържища като "Илиянци" например. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
5
 
12
 
! Отговори
Мислеща преди 7 години
Казват, че най-важни са първите 7г. Но в каква среда са днешните деца. По икономически причини майките ги захвърлят на 2-3 годинки в ясли и детски градини. Това за тях е една неестествена и враждебна среда, в която за да оцелеят, трябва да станат агресивни и нахални. Не случайно при древните българи, децата /независимо от пола/ са оставали до майката до 7г. възраст. След това са ги разделяли да се обучават отделно момичета и момчета и след това пак са ги събирали заедно. Семейната следа е важна!
10
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вечерта детето е изкарало майката извън нерви, тя му хвърлила един два тупаника. Обаче, на другия ден на детската градина ако някой повиши тон на "пиленцето на мама" ще вдигнем олелия до небето.
9
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На всеки държавен хрантутник не му ли дишаш във врата, нищо не става. Тази едномилионна ***, трябва да е под стрес и наблюдение постоянно, иначе почват да се чудят какво да откраднат. Аз такива хубави клипчета имам на селяндурките от бившото 67 одз. След като ги видяха,станаха като пружинки. *** истерична.
8
2
 
30
 
! Отговори
Мама преди 7 години
Далече съм от мисълта,да държа речи,но домашната среда е най-важния фактор.Скоро бях на родителска среща на дъщеря си,която е шести клас-потресена съм.Не може шести клас да нямат елементарно възпитание!Да си говорят в час по телефона,защото познайте кой ги търси за важни бизнес разговори-родителите!Лично аз никога не бих търпяла,да ме псува някой сополанко!
7
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако дадат още 100 лева и си турят на тях си, вечер могат да сравнят двата записа и да разберат, че на мама ангелчето се държи по абсолютно същия начин като мама му на ангелчето.
6
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
в къщи учим детето да не се бие. то се оплаква,че в градината друго дете го бие. ние сигнализираме възпитателката му,а тя казва пред нас на детето- ами удари и ти. трябва да се научиш да се оправяш в живота....??????????????????????
5
1
 
17
 
! Отговори
Осмофевруарец преди 7 години
До отг. 4 -> У дома истерии няма. Всички сме вишисти, с класическото възпитание на английски джентълмен от средата на XIX век. А когато се поинтересувах от възпитателките в градината защо детето ми вече псува, пищи и плюе, ми отговориха така: "Ние сме ниско платени професионалисти, но всички деца плюят, псуват и пищят. Едно от друго се учат!"
4
2
 
11
 
! Отговори
Ха така преди 7 години
Велики постижения бележи възпитанието на българските деца, но и на възластните. Всички се правим, че не виждаме, не чуваме, не разбираме, че културата на поведение върви НАЗАД. Има и изключения, но в повечето случаи е така. Вместо да се разберат като хора с възпитатели и директор, родителите си играят на детективи. А и е добре да говорят с другите родители/повторение, знам/, за поведение, възпитание, проблеми. И себе си да видят, културни ли са, добри, спокойни, ведри, честни.
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Моливко - серия учебници за 3-та групаМоливко - серия учебници за 4-та групаПроблемите от училище са вкарани в детските градини, а самите градини бяха вкарани в училищата.ДСП с ОЗД Младост, Адрес: " бивша 29-та Детска Градина" как ви звучи? Кметицата в оставка какво е правила? Продавала е детски души на фондации.
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това се случва, защото фондациите на психолозите (обучители на социални и Мрежа за децата) отказват да признаят, че училището също може да причинява проблеми и да ги носи вкъщи.Чрез разработен и прокаран в нормартивната уредба начин на работа от фондации лица, потенциално виновни за проблемите от системата на образованието се дава право на глас в колективен "таен" от родителите орган да решават съдбата на децата.Детска полциция иска "Мрежа за децата" в домовете? Получихте я!
1
1
 
32
 
! Отговори
Осмофевруарец преди 7 години
Скоро и моята дъщеря ще я оборудвам с "бръмбар". За една седмица на градина се научи да псува, плюе, хапе и пиши. Детето никога не е правило тези неща у дома и от спокойно самостоятелно дете се превърна в истерик с каруцарско възпитание.