Извънредно от МС: Ще интегрираме бежанците по-добре!

Служебният кабинет отмени действащата наредба, готви нова
Обновена: 31 мар 2017 19:46 | 31 мар 2017 19:45, Веселина Йорданова
102
Извънредно от МС: Ще интегрираме бежанците по-добре!
Гълъб Донев и Пламен Узунов. Снимка: БТА

Министерският съвет отмени Наредбата за интеграция на чужденци с предоставено убежище или международна закрила, която бе приета през 2016 г. от кабинета "Борисов" 2.

Това стана на извънредно заседание на служебното правителство тази вечер.

Още по темата
Наредбата се отменя с цел да се намерят стимули за по-добра интеграция на бежанците в страната, съобщиха пред журналисти в МС министърът на труда и социалната политика Гълъб Донев и министърът на вътрешните работи Пламен Узунов. 

Работна група, включваща експерти от няколко министерства, ще подготви до 7 април нова наредба, която ще бъде внесена за одобрение в МС.
 
"Сега действащата наредба наистина не е ефективна и създаваше много проблеми. Тъй като с нея са свързани и други нормативни актове, установихме, че всеки един нов акт затруднява по-нататъшната й промяна. Действията ни са напълно съгласувани с президента Румен Радев", заяви Узунов, цитиран от "Фокус".
 
"До момента нямаше координиращо звено на национално ниво, което да следи за всеки един етап от процеса на интеграция на чужденците. Имаше и някои пропуски, свързани с това доколко лицата изпълняват критериите за интеграцията", каза Донев.
 
По думите на социалния министър досега действащата наредба не е произвела нито едно споразумение за интеграция.
 
"Знаете за създалите се напрежения в някои общини и области по приема на чужденци. Отчитаме и поетите ангажименти на България по отношение на ЕС и другите държави. Отчитаме нашите ангажименти и по прелокацията и презаселването. Затова стигнахме до отмяната на постановлението", каза още Донев.

102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички умници да ходят на обучение при Виктор Орбан.
82
0
 
20
 
! Отговори
@@@ преди 1 година
Лагери закрит тип, вътре цехове всякакви, всички да бачкат, да се самоиздържат, да се самоизхранват, да си плащат живота тук.Да видите колко бързо ще се върнат там, от където са дошли.
81
0
 
11
 
! Отговори
редник преди 1 година
До БЪЛГАРИН
какъв референдум нали никой ги не ще тази напаст и после ще набиват канчето на Бойко в ЕНП и там другите евро тоалетни
80
0
 
19
 
! Отговори
TOP SECRET преди 1 година
Още местните ни Роми дошли по време на Византия 11 век. по тези Земи не сте интегрирали а тръгнали Бежанците да интегрират , пълна Манипулация и Дезинформация на Обществото
79
0
 
17
 
! Отговори
luckyman преди 1 година
От всички "интеграционни" "технологии", комините имат най-високо КПД!
78
0
 
15
 
! Отговори
Хех преди 1 година
Най- добре е МНО да влезе в делови отношения с Тулското бюро по приборостроене, да закупят нужните изделия (напр. АК630 или още по- добре Тулская парочка) и вместо ограда по границата да разположат тези изделия. Вярно че са руски, но са наистина най- добрите. Гаранцията че така нареченият "миграционен поток" ще спре е 100%. Всичко останало е откраднати пари от обществени поръчки, безсмислен труд и разходи за нас.
77
1
 
23
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 1 година
До МРАВКА

НУЖЕН Е РЕФЕРЕНДУМ ЗА ТЕЗИ СКАКАЛЦИ---КАКТО НАПРАВИ ОРБАН В УНГАРИЯ
76
1
 
16
 
! Отговори
най-добре преди 1 година
Приемайте само християни!
75
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДА ГИ ИНТЕГРИРАТ С ПО ЕДНА КИРКА И ЛОПАТА ДА КОПАЯТ ТУНЕЛ ПОД ШИПКА А НЕ САМО ДА СЕ ИЗЛЕЖАВАТ И ДА ГИ ХРАНТУТЯ!МАЛКО ЛИ СА НИ НАШЕНСКИТЕ НЯКОЛКО МИЛИОНА ВЕЧНО НЕИНТЕГРИРАЩИ СЕ ИНДИЙЦИ!ДОКОГА ЩЕ ЖИВЕЯ В ТАКАВА ПРОПАДНАЛА Ц...СКА КОЧИНА
74
0
 
33
 
! Отговори
Хех преди 1 година
В момента който пресекат турско- българската граница от "бежанци" се превръщат в престъпници нарушили границата на суверенна държава тъй като в Турция нищо не ги заплашва. Това са търтеи и изедници на национални пари. Имат повече привилегии от баща ми (например) който 44 години се е трепал за тази държава, всичко на всичко за тези 44г. тр. стаж я има 10дни болничен я не (слава богу) и взима 285лв. пенсия. А тези ни струват над 1000 на калпак (на фес с пискюл). Е? Загрижени за нац. ни интереси а?
73
1
 
37
 
! Отговори
МРАВКА преди 1 година
ПИТАИТЕ ПЪРВО НАРОДА НА БЪЛГАРИЯ ВИЕ НЕГОДНИЦИ И НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИДАЛИ ДАЛИ ЖЕЛАЯТ ТЕЗИ ИСЛЯМИСТИ В БЪЛГАРИЯ.
72
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
новите българи идват те ше оправят генофонда .... ше гледам и ще ми е мъчно какво става около мен-африканци ,иракчани , иранци,турци, но без българи БЕЛИ . А тоя Борисов ще е добре , виждам го с паметници, може и няколко училища да му кръстят на негово име като пукне .Съдбата ни е отредила да се мъчим и изчезнем след толкова борби и стремежи .Мъчно ми е , боли сърцето че България затъва .
71
1
 
39
 
! Отговори
БГ преди 1 година
Ей, не се намери един свестен политик с ТОПКИ. Какви продажници сте, мама ви долна. Народът е беден, гладува, краде и какво ли още не, ама ако може да се краде – се краде. Не беше тоя, не беше оня – тия работят срещу българския народ, продажници долни. Лично вярвам, че има карма и Господ забавя, но не забравя. Не ви ли е срам, е*ахте и майката на държавата. Всичко се връща, помнете го това. Всичко. За жалост сигурно няма да съм тук за да го видя с очите си, но силно вярвам в това. Отрепки.
70
0
 
38
 
! Отговори
Андрешко. преди 1 година
Като гледам как я карат политиците,преходът няма да продължава мирно,ще стане както е писал Гео Милев в поемата си Септември-Септември ще бъде май и тогава България ще стане рай,без олигарси и продажни политици на модела КОЙ.
69
4
 
24
 
! Отговори
Андрешко преди 1 година
Глистосерникът го сложиха да управлява България за два месеца и ще оака всичко,но споразумението с Турция е подписано от Тиквата,без референдум и без решение на Народното събрание и сега трябва Герб и Патриоти да го ратифицират в НС,нали ще правят коалиция. Първата група бежанци от 50 човека предлагам да бъдат настанени в Банкя.
68
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не се съберали да облекчат живота на българските бежанци, а за турските са се замислили.
67
46
 
3
 
! Отговори
Турчин преди 1 година
Ами време е Европа да поеме от тежестта. Няма само Турция да се гърби. Вие пък по-долу какво сте се размрънкали? Сирия беше десет пъти по-хубава държава от България, спокойно, не сте рая на земята. Доколкото познавах богати сирийци всички минаха оттук и за Холандия, Белгия. Никой не му се остава във вашия рай.
66
1
 
35
 
! Отговори
Истината преди 1 година
Четете в "СЕГА" България започва официално да приема бежанци от Турция!!! Герджиков подписва решение по споразумение на ЕС с Турция, което се отхвърля от Общия съд на ЕС! Единствена България започва да изпълнява нещо, непризнато от ЕС! Получава се като със закриването на АЕЦ от Кунева!
65
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всичката Мара втасала и сега и за бежанците. Вижте си народа господа управници, вижте беднотията му, престъпноста, безработицата, скачащите цени и недоимъка. Всички за да удисат на ЕС първо нещо бежанците , тук нема ГЕРБ, нема БСП , нема служ. кабинет всички свирят на една цигулка. Защо, къде е нац. интерес.
64
0
 
18
 
! Отговори
Видяхте ли истината? преди 1 година
Парадоксалното е, че България тръгва да изпълнява договорката с Турция в момент на остра криза в отношенията между Ердоган и европейските правителства. Освен това в началото на месеца Общият съд на ЕС отхвърли като неофициална договорката между Евросъюза и Турция от миналия март за решаване на мигрантската криза. Според магистратите решение за сключване на споразумение с турското правителство не е вземано нито от Европейския съвет, нито от която и да било друга институция на ЕС.