Какво ни готви Слави? Всенародно движение или протести?

Официално той отрича, че ще прави политически проект, но...
152
Какво ни готви Слави? Всенародно движение или протести?
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Предаването на Слави Трифонов ще се гледа всеки път от зоркото шефско око и ще се преценява ден за ден дали да бъде излъчвано. Другият вариант е сваляне от bTV на шоуто му, което е много вероятно, пише "168 часа".

Затова екипът му има план "Б" – създаване на всенародно политическо движение, което да повтори бума на НДСВ от 2001 г., пише изданието като се позовава на запознати с кроежите на кръга около шоумена, чието предаване бе спряно в деня след изборите - понеделник, 27 март.

Още по темата

Поводът бе негова декларация, с която дава ултиматум на новите депутати да започнат работа по въвеждането на мажоритарен вот.

Ако ли не, Дългия се закани, че ще отиде на протести пред парламента, и намекна, че ще бъде последван от милионите, гласували за референдума.

Според сондажи на социологически агенции екипът на Трифонов не можел да се надява да привлече абсолютно всички, които са поискали мажоритарни избори.

През ноември 2016 г. 2,5 млн. души казаха "да" на гласуването за личности, а не за кандидатури, спуснати от партиите.

В екипа му си давали сметка, че много хора не го харесват, но го възприемат като алтернатива на статуквото и като новия спасител на България.

Освен това там вече се чудели дали шоуто не е остаряло и не е необходимо да се върви по друг път. Още повече че в предаването все повече се говори за политика.

Официално Слави Трифонов засега отрича, че ще прави политически проект, но по същия начин и Бойко Борисов дълго не признаваше, че ще създаде ГЕРБ. Да не говорим за царя, който изненада всички.

Близки до предаването твърдят, че ако то бъде спряно, екипът ще върви към варианта всенародно движение, подобно на това на царя от 2001 г. Паралелно с това ще се нагнетява напрежение и с протести.

Според политолози обаче зад шоуто не стои такава мобилизирана маса, каквато имаше по време на шествията от 2013-2014 г. Тогава Борисов обяви, че ако не били привържениците му, те едва ли са щели да бъдат толкова продължителни и масови.

От тази гледна точка е спорно дали спонтанните протести на шоуто ще издържат повече от няколко дни.

Любопитното е, че партиите вече са проучили и част от хората, които ходят на концертите на Слави Трифонов.

Причината - не е изключено именно те да окупират Народното събрание.

"Това са хора, които се интересуват предимно от музика, трудно ще бъдат превърнати в професионални протестъри", твърди запознат.

Дори и да се стигне до някакви истерии, БСП и ГЕРБ вече имат разработени схеми за реакция. Те обявиха, че са за германския вариант на мажоритарна система. Което е модификация на смесената система и тя няма нищо общо с хардварианта, предлаган от хората на Слави Трифонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
1
 
19
 
! Отговори
селоумен преди 7 години
Не наричайте този селяндурник шоумен, а за даване на ултиматум на още не действащо Народно събрание прокуратурата да се сезира и да му намери мястото. Кръвен враг на ГЕРБ защото не му позволиха да строи мол в южния парк.
101
0
 
14
 
! Отговори
Учиндолски учен преди 7 години
Науката учи,че научените учени са малцинство а ненаучените учиндолци- мнозинство.
100
6
 
12
 
! Отговори
Жибор преди 7 години
Стигнем ли до касиране на избори,трябва да почнем от президентските.
99
9
 
13
 
! Отговори
/БЪЛГАРИН преди 7 години
До ПрофесорНАРОДА НЕ Е ИЗБРАЛ ГЕРБ ГЕРБ БЕ ИЗБРАН ОТ ПРЕДАТЕЛИТЕ--СИНДИКАТИ И ОТ БИЗНЕСМАФИЯТА ---ТАМ СА ОКОЛО 530 000 БИЗНЕСМЕНИ ОЧАКВАЩИ ТЛЪСТИ ПОРЪЧКИ ОТ БОЍКО--3 3 500 000 НЕ ГЛАСУВАХА ЗАЩОТО НЕ ИСКАТ ТЕЗИ БЪЛГАРОУБИИЦИ ДА СА ОТНОВО НА ВЛАСТ СЪДЪТ ТРЯБВАШЕ ДА КАСИРА ИЗБОРИТЕ ПОРАДИ НЕДОСТАТЪЧНИ ГЛАСОВЕ НО ТОЍ Е КУПЕН КАКТО И ЦИК
98
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каквото и да ви готви учиндолската гологлава ряпа, едва ли ще е по болезнена от приготвената да ни бъде набутана крива краставица от някои "любимци" на целокупния български народ...
97
0
 
4
 
! Отговори
Призив преди 7 години
Седлая бая ви Славая,мирувая бая ви Славая!
96
0
 
4
 
! Отговори
Бай преди 7 години
До работа лиНа мен ли ми разправяш за работа.От работа така съм се оял,че не мога да мина през вратата.
95
7
 
7
 
! Отговори
ж преди 7 години
Давай Слави,пускай камъни в блатото,че разлагането е ълно и смърди!
94
3
 
7
 
! Отговори
работа ли преди 7 години
ааа, работата е трудно нещо.друго си е да си на трибуна- говориш, говориш, говориш, пък накрая вземат, че ти платят и то доста добре при товада работят балъците, шоумените са тарикати )
93
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поредният намкьор опитващ се да яхне тези гласували 2.5 млнна референдума. Но за какво гласуваха: искат промяна, но не да дойде някой като жълтите да лъже а промяна на отношението на "управляващите", или всъщност на съдебната власт, полицията. Хората искат повече държавност, което за българина е справедливост и зачитане на труда отдолу нагоре и обратно. А Слави каква алтернатива или избор е и за кого. Не е припознат нито от горе, нито отдолу. Не става за и за проект.
92
4
 
1
 
! Отговори
работа преди 7 години
Напротив- мисля им доброто, защото са ВЕЧЕ ВЪЗРАСТНИ МЪЖЕ и не им подхожда да бъдат "луди тийнейджъри.( точно младите казват;-))вж.. дядо ми.." Като имат сериозна работа, ще бъдат заети, а не да ми стоят като паметници пред НС..( по времето на Живков им казваха "гамени"( а може би те си мислят, че са от времето на Смирненски..??)
91
3
 
2
 
! Отговори
До погледнете го преди 7 години
Значи първо за общото ти впечатление от пръв поглед: такъв би трябвало да е погледа на всеки уважаван себе си човек, който е прецакан от шепа престъпници наречени депутати. (Аз поне не гледам овче когато се опитат да ме изиграят)Второ до цитата ти за протестите с нагнетяване на напрежение, е тук може вече малко по овче да четеш и да видиш че е написано, че това не са негови думи, а цитирам "близки до екипа"(т.е. На Осман леля му)
90
1
 
5
 
! Отговори
капиш преди 7 години
Бай муьовци не могат да ми бъдат ни дрогаре,ни летви,ни съчки.
89
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
да си намерят РАБОТАайде сега пък и Вие ,недейте така с лошо...
88
13
 
5
 
! Отговори
Професор преди 7 години
Народа избра ГЕРБ. Страната просперира. Икономиката расте. Славчо да си пее чагите и да мята гюбеци.
87
4
 
13
 
! Отговори
погледнете го: преди 7 години
има ли някакъв духовност в този озверял поглед; точно тази НЕГАТИВНА енергия иска да предаде на другите.А ето и думите му:"Паралелно с това ще се нагнетява напрежение и с протести."И какво е ГРАДИВНОТО и полезното да се нагнетява напрежение и с протести?Тези МЪЖЕ в черно да си намерят РАБОТА, а не да се правят на "СЪРДИТИТЕ МЛАДИ ХОРА"! ( защото ВЕЧЕ НИКАК не са И МЛАДИ!))) стават противни.( а и какво стана със "сърдитите"?.... върнете се 50 години назад...
86
1
 
0
 
! Отговори
до класик преди 7 години
да ви имаме мерките, бе другари класицилеляЦ. ли ви е летвата?
85
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
каквото и да е - алтернатива е,нещо различно и още неопорочено,ще има много последователи и нова надежда
84
4
 
6
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Точно както е било под турско. Всички са недоволни вътрешно от статуквото но масата е женска душа (извинявам се на дамите), страхлива. Няма куража да се опълчи, но като излезе някой и се опълчи веднага е оплюван и критикуван, главно заради комплексите на масата(че е с женска душа и как така ще има и различни)Със такава *** вместо народ, тежко ни!
83
5
 
3
 
! Отговори
класик преди 7 години
До anonСвири и класическа музика на виола.Не е като да пее"цъвнал герб" на няколко чаши.