Какво ни готви Слави? Всенародно движение или протести?

Официално той отрича, че ще прави политически проект, но...
152
Какво ни готви Слави? Всенародно движение или протести?
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Предаването на Слави Трифонов ще се гледа всеки път от зоркото шефско око и ще се преценява ден за ден дали да бъде излъчвано. Другият вариант е сваляне от bTV на шоуто му, което е много вероятно, пише "168 часа".

Затова екипът му има план "Б" – създаване на всенародно политическо движение, което да повтори бума на НДСВ от 2001 г., пише изданието като се позовава на запознати с кроежите на кръга около шоумена, чието предаване бе спряно в деня след изборите - понеделник, 27 март.

Още по темата

Поводът бе негова декларация, с която дава ултиматум на новите депутати да започнат работа по въвеждането на мажоритарен вот.

Ако ли не, Дългия се закани, че ще отиде на протести пред парламента, и намекна, че ще бъде последван от милионите, гласували за референдума.

Според сондажи на социологически агенции екипът на Трифонов не можел да се надява да привлече абсолютно всички, които са поискали мажоритарни избори.

През ноември 2016 г. 2,5 млн. души казаха "да" на гласуването за личности, а не за кандидатури, спуснати от партиите.

В екипа му си давали сметка, че много хора не го харесват, но го възприемат като алтернатива на статуквото и като новия спасител на България.

Освен това там вече се чудели дали шоуто не е остаряло и не е необходимо да се върви по друг път. Още повече че в предаването все повече се говори за политика.

Официално Слави Трифонов засега отрича, че ще прави политически проект, но по същия начин и Бойко Борисов дълго не признаваше, че ще създаде ГЕРБ. Да не говорим за царя, който изненада всички.

Близки до предаването твърдят, че ако то бъде спряно, екипът ще върви към варианта всенародно движение, подобно на това на царя от 2001 г. Паралелно с това ще се нагнетява напрежение и с протести.

Според политолози обаче зад шоуто не стои такава мобилизирана маса, каквато имаше по време на шествията от 2013-2014 г. Тогава Борисов обяви, че ако не били привържениците му, те едва ли са щели да бъдат толкова продължителни и масови.

От тази гледна точка е спорно дали спонтанните протести на шоуто ще издържат повече от няколко дни.

Любопитното е, че партиите вече са проучили и част от хората, които ходят на концертите на Слави Трифонов.

Причината - не е изключено именно те да окупират Народното събрание.

"Това са хора, които се интересуват предимно от музика, трудно ще бъдат превърнати в професионални протестъри", твърди запознат.

Дори и да се стигне до някакви истерии, БСП и ГЕРБ вече имат разработени схеми за реакция. Те обявиха, че са за германския вариант на мажоритарна система. Което е модификация на смесената система и тя няма нищо общо с хардварианта, предлаган от хората на Слави Трифонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
2
 
16
 
! Отговори
чалга.металист преди 7 години
Абе и аз му намирам положителното, ама отрицателното му е в пъти повече, за жалост.
41
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
след Славиту някой трябва просто да дойде и да дръпне шелтера на тая изпростяла държава!!!!
40
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Славко плюеше по БКП през 1990 г. а сега се прави на революционер.
39
11
 
7
 
! Отговори
David преди 7 години
И аз слушам Металика и не съм кон с капаци, само метъл до дупка. Намирам положителното в Слави и го адмирирам за това, което прави
38
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама вие вярвате на тези ***?
37
0
 
7
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
От написаното разбрах,че хората интересуващи се от музика са потенциални окупатори на парламенти.
36
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
пози боже сляпо да прогледа и чалгаджията полетик да стане. Съвсем ще ударим дъното, ако се намерят хора и да гласуват за него
35
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Анархисти!!!
34
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
СлавитУ и Тошко Сценариста/ който няма фамилия и се казва точно така/, ще ви спасяват.Ако хората повярват,това ще е последният стадий на деградацията и пълния духовен разпад на нацията, отвъд който връщане назад няма.
33
16
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вярвам на Слави, че той единствено без да плаща може да събере 100 000 и то млади хора. Да излизаме и изритаме тези които така ни забиват с тези цени, че ме ми се мисли. Оставим ли ги до есента, ще накрадат много! Тиквата ни обеща добруване, и от 01.04. започваме да добруваме. Нека му благодарим както подобава, с шут в дебелия му г-з.
32
4
 
5
 
! Отговори
чалгар преди 7 години
Тия,дето говорят за чалга всеки ден са в Операта и зала "България" Това ,Бойко,Цецо и прочие не пропускат концерт.И свирят на музикални инструменти-средни пръсти.
31
2
 
3
 
! Отговори
7 hell circle преди 7 години
slavcho odyrte skoro v pergatory pri dante
30
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Слушам Металика и Славчо ми е противен.Нема как да ми каже нещо, което не се сещам
29
8
 
13
 
! Отговори
Референдума-отсвирен преди 7 години
Депутатите пуснаха референдума на чалгаджиите на Слави по наклона на бобслея, т.е. го отсвириха. В крайна сметка ЦИК и съдът решиха, че референдума на учиндолския умник е само пожелателен , а не задължителен поради липса на достатъчен брой гласове. Това са законите на България. Какво му остава на дългия клоун Славчо да организира нов референдум като убеди повече хора да гласуват Да му пожелаем успех.
28
14
 
16
 
! Отговори
Борисович преди 7 години
Браво на Слави.Не всички са мижитурки,които се огъват пред Началника,Има надежда да не се затрием съвсем,ако има повече като него.
27
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До КаквотоАз харесвам Вагнер, обаче няма да нападам Полша.И как Славчо се появи на хоризонта, точно преди да вдигнат ченита.СлучаЕност, не мисла.
26
10
 
27
 
! Отговори
Каквото преди 7 години
и прави да го прави БЪРЗО! Вдигат ток, вода, газ и парно с 30%! На следващото вдигане ще си търсят парите от ходещи трупове!!!!!!!!!!! А вие си сойте у вас и го оплювайте, човека поне се опитва да направи нещо!!! НЕ КАЗВАМ, че е пич, факир или спасител ама ако се правителство няма се отива към дъното вече!!!!!!!!!!!!!!!!! Каквото и да направи утре да каже:"Палим парламента!" отиваме, защото живота вече е непоносим!!!!!!!!!!!!!!!!! Стойте си още и гнийте, стойте, стойте!!!!
25
2
 
2
 
! Отговори
MADRIDSKIQ pokerman преди 7 години
SLAVUCA znaesh li kvo----- vervam ti ahahahhahahaahhahahhahah
24
3
 
9
 
! Отговори
един от многото преди 7 години
""Това са хора, които се интересуват предимно от музика, трудно ще бъдат превърнати в професионални протестъри", твърди запознат."Това е смешно, всеки слуша някакъв вид музика и това са хората, които се мотивират да отстояват правата ...за справка Марсилезата !!!!
23
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Спасители на нацията ли ше го играем сега, момчета?Блазе на нацията.