Обновеният 3D лик на Левски – подкрепян, отричан...

Художникът го предоставя за свободно ползване
31 мар 2017 19:09, Анисия Иванова
32

Появата на 3D портрета на Васил Левски предизвика фурор в социалните мрежи. Създателят му - художникът Георги Врабчев, каза, че е получил препоръки за образа на Апостола.

Творецът призна, че е създал първоначалния образ за месец и след това около 10 дни е правил корекции.

"Препоръките ми послужиха за това, че трябва наистина да направя тези корекци. Всеки детайл е коригиран много пъти. Първо промених цвета на кожата и косата. В прическата се наложи доста промяна. Има още да се пипа", сподели художникът.

Пред Bulgaria ON AIR той добави, че са били необходими корекции още във формата на очите, устните, носа и веждите.

"Преди да го пусна бях абсолютно убеден, че съм го направил както трябва", призна Георги Врабчев.

Спрял се е на Апостола, тъй като по думите му това е най-чистият образ в България заради саможертвата, която той е направил за своя народ.

"Много дълго време работих по този проект и по някакъв начин съм почувствал нещо. Има крайно подкрепящи и крайно отричащи портрета", каза още Врабчев и призна за наличието на груби коментари.

Той предоставя портрета за свободно ползване. Всеки може да го отпечатва и използва, но без комерсиална цел, уточни творецът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
11
 
9
 
! Отговори
haha преди 7 години
творецо защо реши да цапаш най-чистия образ :D ???
2
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Oakahte se veche..niama nujda ot presuzdavane,da go byahte osvobodili vmesto sega vyatur da pravite,sled dujd kachulka,dva mongola sa go vodili...istinata e che e niamal pari kat chorbadjiya,nali ot tyah se vpechatlyavate sega,e taka e bilo i togaz,a sya go risuvate,portreti tatusi kva polza???
1
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не е добре. Първият вариант беше по-добре. В момента лицето е станало прекалено месесто, "подпухнало", сякаш инжектиран с ботокс. Образа е станал "мутровиден", дебеловрат... Определено не е добре, ама хич!