Brexit в България: Тревожат ли се англичаните?

Започнаха ли поданиците на Кралицата да стягат багаж?
1 апр 2017 10:00,
26
Brexit в България: Тревожат ли се англичаните?
Снимка: кадър Нова тв

След задействане на процедурата Brexit поданиците на Кралицата, които живеят у нас,  са обезпокоени, но не мислят да се прибират на Острова. Причината – масово неодобрение на излизането от Евросъюза.

Тревожат ли се англичаните у нас след като Острова реши да излезе от ЕС и процедурата се задейства?

Е, оказва се, че най-вероятно повечето не са започнали да стягат багажа си да се прибират на Острова. Много от тях не одобряват решението за излизане от ЕС.

Ник Кинсън е един от тези британци, които не са се разтревожили. Той е собственик на къмпинг, намиращ се в живописна местност край Лясковец. Живее от 10 години в България със своята съпруга и развива успешен бизнес у нас. Не спира да следи случващото се нас Острова и задействането на Brexit – процедура по излизането на Великобритания от Евросъюза.

"Не мисля, че хората се паникьосват или нервничат зaради Brexit. По-скоро са любопитни какво ще стане. Наясно сме, че ще продължи 2 години или дори 3-4 години. Така че информацията ще идва бавно, парче по парче", заявява Ник Кинсън пред Нова тв.

Бевърли е от съседното село Миндя и също е от 10 години у нас. Работи при Ник в къмпинга. Тя опроверга слуховете за паническо изтегляне на англичани от България, визирайки себе си.

"Не мисля да се връщам. Възнамерявам да остана в България, ако ми позволят. Имам работа като управител на къмпинг. Условията са добри. Надявам се, че трудовият ми договор и работната виза ще продължат да са в сила и ще мога да остана", заявява Бевърли Кокс.

На същото мнение и е Анди Фокнър, който е от едва 2 години в България. Автор е на едни от най-зрелищните лазерни шоу-спектакли у нас и в Румъния, където е живял 7 години.

"Избрахме да живеем в България, защото така ни харесва. Съвсем съзнателно напуснахме Англия, защото не искахме да живеем повече там. Така че, ако Brexit значи да не можем да живеем в България, няма да се върнем там. Ще отидем в Бразилия, примерно. Хората напускат Англия по различни причини. На мен спря да ми харесва начинът на живот там. Англия много се промени през последните десетилетия. А когато дойдох в България, всичко ми хареса. И страната, и хората. Чувствам се у дом"”, заявява Анди Фокнър.

И ако трябва да се обобщи Brexit  в една дума, то поданиците на Кралицата у нас са категорични:

"Мисля, че във Великобритания управлението е по-добро. Така бих сумирал нещата. По-умело се управляват финансите, имиграцията, търговските споразумения. По-добре се прилага закона", заявява Ник Кинсън.

А за Анди Фокнър Brexit е... бедствие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още по темата: МиндяДрагижевоBrexit
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Vladimir преди 6 години
Nikoi ne kazva kakvo se sluchva s novo pristignalite expati ot angliq kak stoqt neshtata s prebitavaneto v BG?
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Плюс това да не мислиш, че в марсилия са били най-страшните руски хулигански фирми. Напротив. Тези руснаци бяха от най-слабата московска фирма - тази на Локомотив Москва. Ами ако беше някоя от фирмите на ЦСКА или Спартак? А да не говорим за най-страшната - тази на Зенит Петербург. След последните е нужно да минава катафалка:)
13
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Оня смешшник дето защитава английските каппутти: Алоуууу, руснаците ли пак бяха виновни, че англетата се сбиха няколко дена след като братушките им начупиха кофите с французи? А? Каввал нассран! Английскатафенска пиянска пасмина обаче един път си намери майстора за всички времена. Това беше в Марсилия, намляха ги братушките.Ще го помнят тоя бой от тях, както оня английски пилот боя от сърбина оня ден!
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
не знам какво са намерили руснаците в полша. Сигурно визираш еврото и мача между полша и пусия и шествието преди мача. Тогава обаче до реални сблъсъци не се стигна, така че не говоири глупости:)
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
дали англичаните са били организирани в хард *** групи или не си е техен проблем. Истината е, че в Марсилия имаше цели ДВА дена безредици причинени от ангрличаните, а руснаците се появиха чак на третия ден. Ти самият кажи били ли са англичаните в марсилия хулигани или не? Пък че е имало в патардията и и пострадали хора със семейства - имало е, но да се сърдят на сънародниците си хулигани, които предизвикаха безредиците в продължение на три дни.
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да, и руснаците отдавна са си намерили майстора в Полша. Трябваше да ги евакуират чичко полицайте смешните руски "ултраси" хахаха
9
1
 
1
 
! Отговори
до 11 преди 7 години
М*лоумник си ти. Руснаците бяха от организираните ултрас-фракции и целенасочено ритаха такива които нямаха никакъв шанс срещу тях. Хардкор-ултраси от Англия на такива първенства няма как да видиш защото всички са с отнети паспорти. На руснаците всички им се смеят. Същите жалки руснаци изяхода БОЙ в Полша срещу полските ултраси.
8
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всъщност англичаните в Марсилия започнаха золумите много преди да се появяват руснаците. Най-напред се биха с местните фенове, на следващия ден се биха с полицията и чак на третия ден се появиха руснаците и изведнъж англичаните се оказаха семейни с деца:)))
7
1
 
5
 
! Отговори
до 7 преди 7 години
Да, прав си. Само че англичаните в Марсилия бяха обикновенни запалянковци със семействата си, а руснаците бяха организирани ултраси. Английските ултраси/хулигани отдавна нямат шанс да гледат футбол в чужбина. Не случайно цяла Европа трепереше от тях на времето. Включително и "братушките" които на времето не бяха толкова смели срещу англичаните.
6
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
България има нужда от повече бели хора, така че всички нормални европейци са добре дошли.
5
0
 
2
 
! Отговори
до Ха-ха преди 7 години
И като се събуди какво стана?
4
0
 
4
 
! Отговори
емиграция преди 7 години
Ще получат БГ-паспорти, а английските ще ги признават по цял свят. Както си беше до сега. Стига сте драматизирали нещата.Ние ....трябва да му мислим, защото нашите политици са гола вода.
3
7
 
20
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 7 години
И в селото, където имам вила има няколко английски семейства. С нищо не допринасят за селото. Газят кал до кокалчета, но така и не отделят поне малко средства да насипят с камъни улицата, на която живеят. Те са като секта. С българите почти не общуват. Общуват с ромите. Няколко по-млади ц.иганета научиха малко английски и се въртят край англичаните.За алкохолизма им няма смисъл да ви обяснявам.Едно време говореха за руснаците, че са пияници, но англичаните не са по-малки пияници от тях. Факт !
2
1
 
22
 
! Отговори
д преди 7 години
А като се върнат какво ще заварят ,остров превърнат в ислямска държава от пакистанците ......
1
45
 
6
 
! Отговори
Анонимко преди 7 години
Я марш! Нали не искат ЕС - да си ходят в УК!