ЕНП с критика за наредбата за бежанците: Лоша новина!

Жозеф Доул очаква реакция от президента Румен Радев
1 апр 2017 09:16,
186
ЕНП с критика за наредбата за бежанците: Лоша новина!
Снимка: архив Reuters

Европейската народна партия критикува отмяната у нас на наредбата за бежанците. Решението за отмяната й беше взето на извънредно заседание на кабинета снощи.

Още по темата

Постановлението беше прието от предишното правителство и задължаваше общините да сключват отделни споразумения с всеки бежанец, който бъде настанен на тяхна територия. Местната власт трябваше да е длъжна да осигури на чужденците жилище, обучение по български език и работа или да им плаща социални и здрави осигуровки, ако не могат да си намерят препитание. Отмяната на тези правила беше предизборно обещание на президента Румен Радев и на БСП.

Министрите решиха вчера, че до седмица наредбата трябва да бъде пренаписана, за да бъде създаден работещ механизъм. Последва реакция от Европа. Първият коментар дойде от председателя на Европейската народна партия Жозеф Доул, съобщи "Нова тв".

В съобщение в Twitter той определи решението на Министерския съвет като много лоша новина в противоречие с европейската практика. Доул изрази очакване президентът на републиката да реагира веднага.

Европейската политика за интеграция на бежанците е приоритетна за Европа и е тема на редица междуправителствени решения, взети в Брюксел. На последният редовен Европейски съвет за миналата година България единодушно с останалите европейски страни се ангажира да води политика на интеграцията на бежанците, без да допуска дискриминации по отношения на тях.

В  отговор на ангажиментите си страната ни е получавала европейски средства.  България е подписала Женевската конвенция, която гарантира закрила и престой на бежанците. Изключение можа да бъде направено само при сериозна заплаха за националната сигурност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
136
3
 
8
 
! Отговори
Точно така преди 7 години
Радев трябва да му отговори веднага, да не си вре гагата където не му е работа. И да го попита той колко бежанци е приел в огромното си имение, ама не да му чистят, а ей така на гости завинаги.
135
2
 
8
 
! Отговори
Доул е идиот преди 7 години
Ето заради такива като този комунистите се завръщат. Вече си викам по добре комунизъм. иначе следва ислям!
134
2
 
6
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Започвам да симпатизирам на настоящето правителство! А който и да е този Доул, е добре да си си гледа в неговата паница. С такива намеси ЕС ще изкара има-няма още 4 години.
133
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Напротив,г-н Доул,МНОГО ХУБАВА НОВИНА!!!
132
3
 
29
 
! Отговори
Anonimen преди 7 години
А местната власт осигурила ли е на всеки български гражданин жилище,работа,социални и здравни осигуровки.За властта не са ли приоритет нейните граждани и чак тогава чуждите.Не е ли достатъчно,че ги хрантутим безплатно в лагерите,плащаме им консумативите и се грижим за здравето им.Какво още?
131
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименОсновната спънка е липсата на мозък у повечето българи.Алчност и шобе.Ако се спазват законите,половината политически елит ще е зад решетките.Но съдебната и изпълнителната власт са се оплели като свински черва и няма решение,докато не се разсече възела.
130
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Основната спънка сега е съдебната система. България трябва да реформира съдебната система. Една модерна съдебна система е основата на всяко демократично общество. Съдебната система в България е неефективна. Ето защо трябва да реформираме съдебната система. Трябва да се започне първо с реформата на съдебната система - това ще бъде едно добро начало.
129
3
 
25
 
! Отговори
Гробокопач преди 7 години
" Наредбата за бежанците" е чиста проба връщане на данък от Османската империя - "изтрити зъби". Като турчин или турци минат през селото ти, си длъжен да ги обслужиш - жената веднага се съблича по секси бельо и почва да им готви (ако не го направи, я събличат), като им сготви с леки ориенталски движения им сервира, дъщерята или дъщерите в това време, подготвя спалнята, защото тя/те са/е десерта след вечерята. На сутринта бащата е длъжен по една торба алтъни, да им даде.
128
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да си гледат работата ЕНП и техните гробаджийски лакеи.А тоя дъртак със какво право се меши във вътрешните работи на една суверенна държава
127
3
 
28
 
! Отговори
стандарт в немско преди 7 години
За сирийци и афганистанци-еднофамилни къщички,600 евро и 150 евро на човек,без да работят.За българите-бай муй!
126
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чета в" ЕПОХАЛНИ ВРЕМЕНА" как немските другари се отнасят към българските гастербайтери и към сирийските и афганистанските бежанци и си правете изводите.Вън от скапания ЕС.н.Но какво да се прави,като ЕНП създаде герп и сега се пени на Радев,че пречи за измиране на българското население и заселването с чужденци.Има ли господ,няма ли и ако има,защо допуска човек да понася повече,отколкото може.Анатема!!!!?!!
125
4
 
28
 
! Отговори
Гробокопач преди 7 години
Разбира се, г-н Дол, заплахата за национална сигурност е налице, нарича се ПП ГЕРБ, партия от ЕНП.
124
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В България нама бежанци, всички са мигранти.
123
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега става ли ви ясно защо много хора гласуваха против герб . Аз лично знаех че те ни продават, защото ББ е най големия подмазвач и л***ч на еврог****те .
122
4
 
22
 
! Отговори
КОЗЯК преди 7 години
Г-н Доул, нашите не са много, що не си ги приберете у вас а дето ще скърбите за тях приберете си ги у вас, а ката свърши войната по-най бързия начин обратно от където са дошли да си вървят !
121
4
 
33
 
! Отговори
справедлив преди 7 години
Всички мигранти могат да бъдат настанени в дома на Вожда.Да пасат овце ,да садят картофи и да ядат филия с мас.Тъкмо ще се научат как се става премиер лично от вожда и учителя на тиквите в България.
120
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тайните споразумения на Боко Тиквата излязоха наяве.Ние не можем да осигурим лекарства на болните си родители с 40г трудов стаж , а пожарния генерал ни кара да слугуваме на някакви си пришълци.Само за това Тиквата трябва да бъде осъден и изритан от властта завинаги.Щом е обещал на някой си Даул ,да си ги води в Банкя!!!Тикварита продадоха страната.
119
6
 
25
 
! Отговори
111 преди 7 години
и аз очаквам реакция от Румен Радев само че не в полза на ЕНП а ако почне и той да им играе по свирката както стана президент така може да се сбогува с поста
118
39
 
5
 
! Отговори
Отвратен преди 7 години
Изключение може само при заплаха на националната сигурност. Ами ето я заплахата, БСП и Радев.
117
6
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Постановлението беше прието от предишното правителство и задължаваше общините да сключват отделни споразумения с всеки бежанец, който бъде настанен на тяхна територия. Местната власт трябваше да е длъжна да осигури на чужденците жилище, обучение по български език и работа или да им плаща социални и здрави осигуровки, ако не могат да си намерят препитание---------------------------------------------------------Като види човек какво е приемал ГЕРБ и започва да се чуди дали да не хване пушката