ЕНП с критика за наредбата за бежанците: Лоша новина!

Жозеф Доул очаква реакция от президента Румен Радев
1 апр 2017 09:16,
186
ЕНП с критика за наредбата за бежанците: Лоша новина!
Снимка: архив Reuters

Европейската народна партия критикува отмяната у нас на наредбата за бежанците. Решението за отмяната й беше взето на извънредно заседание на кабинета снощи.

Още по темата

Постановлението беше прието от предишното правителство и задължаваше общините да сключват отделни споразумения с всеки бежанец, който бъде настанен на тяхна територия. Местната власт трябваше да е длъжна да осигури на чужденците жилище, обучение по български език и работа или да им плаща социални и здрави осигуровки, ако не могат да си намерят препитание. Отмяната на тези правила беше предизборно обещание на президента Румен Радев и на БСП.

Министрите решиха вчера, че до седмица наредбата трябва да бъде пренаписана, за да бъде създаден работещ механизъм. Последва реакция от Европа. Първият коментар дойде от председателя на Европейската народна партия Жозеф Доул, съобщи "Нова тв".

В съобщение в Twitter той определи решението на Министерския съвет като много лоша новина в противоречие с европейската практика. Доул изрази очакване президентът на републиката да реагира веднага.

Европейската политика за интеграция на бежанците е приоритетна за Европа и е тема на редица междуправителствени решения, взети в Брюксел. На последният редовен Европейски съвет за миналата година България единодушно с останалите европейски страни се ангажира да води политика на интеграцията на бежанците, без да допуска дискриминации по отношения на тях.

В  отговор на ангажиментите си страната ни е получавала европейски средства.  България е подписала Женевската конвенция, която гарантира закрила и престой на бежанците. Изключение можа да бъде направено само при сериозна заплаха за националната сигурност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нали сме независими, а отвън ще ми пишат и наредбите.Гласувайте опят за Герб, простолюдие повредено.В газта ромските гласове ли калкулирахте?
115
4
 
32
 
! Отговори
взехте ни за канари преди 7 години
аз като ида доктор трябва да съм си плащал здравните осигуровки иначе няма лечения, като не плащам наем или да си купя жилище на улицата, ако не работя и да си плащам ток, вода ще ме резнат , а на тези всичко да им подсигурим тогава и нас ни пишете бежанци за да имаме и ние такива облаги
114
43
 
5
 
! Отговори
Bad Company преди 7 години
До 133Стига бе , *** смрадливи!! Толкова сте прозрачни и елементарни, че няма накъде повече. От осем години тровите нета за дребни копейки. Ясни сте ми отвсякъде. Сега основната опорна точка е да се оплюва ЕС. Директно изпълнение на тока 2 на Решетников за изваждане на БГ от ЕС и НАТО. Само, че народа ясно ви каза на изборите , че в Евразия не ще!! Иска в Европа, европейски ценности и европейски стандарт на живот! Не ви иска смрадливия руски ботуш, махорката и препарата за баня.
113
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БЕЖАНЦИТЕ ДА ГИ НАСТАНЯВАТ В СОФИЯ. ГОЛЯМ ГРАД, МЯСТО МНОГО. ДА ИМ СТРОЯТ ЛАГЕРИ В МЕЖДУБЛОКОВИТЕ ПРОСТРАНСТВА.
112
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КАИШКАТА НА БОРИСОВ Е В РЪЦЕТЕ НА ЖОЗЕФ ДОУЛ.НАКЪДЕТО Я ДРЪПНЕ - БОРИСОВ НАТАМ ТРЪГВА. ЗДРАВА Е - НЯМА ЛАБАВО.
111
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Bad CompanyАми храни ги бре!! Аз не искам!Това ще го напишеш, когато коментираме т статия за ромеите.Не се прави, че не разбираш...
110
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гн ДОУЛ ДА ДА СМЯТАМЕ ЛИ БЪЛГАРИЯ ЗА КОНЦЕНТРАЦИОНЕН ЛАГЕР В ЕРОПЕИСКИЯ СЪЮЗ С НЕСПАЗВЯНЕ НЯ ОСНОВНАТА ЕВРОПЕЙСКА ЦЕННОСТ. СВОБОДНО ДВИЖЕНИЕ НА ХОРА И КАПИТАЛИ С ШАНГЕНСКОТО СПОРЯЗУМЕНИЕ И НЕПРИЕМАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ В ЕВРОТО
109
3
 
24
 
! Отговори
8739 преди 7 години
Ми те и Западните държави са подписвали Женевската конвенция , защо си затвориха границите за бежанците ??? И оставиха бедните Балкани да се оправят с тях
108
3
 
16
 
! Отговори
Bad Company преди 7 години
До Анонимен 128Ами храни ги бре!! Аз не искам!
107
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гн ДОУЛ В БЪЛГАРИЯ ЗА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА СЕ ГОВОРИ САМО ЗА БЕЖАНЦИТЕ И ЕДИН ОПРЕДЕЛЕН ЕТНОС КАТО ЧЕ ЛИ ДРУГИ ЕТНОСИ НЕ ЖИВЕЯТ НА ТЯЗИТЕРИТОРИЯ. ТО И ХИТЛЕР Е ЗАЩИТАВАЛ ТОЧНО ОПРЕДЕЛЕН ЕТНОС И ТОВА СЕ КВАЛИФИЦИРА КАТО ФАШИЗЪМ. ВИЕ МАЙ СЕ ТРУНАЛИ ПО НЕГОВИТЕ СТЪПКИ КАТО ИЗПОВЯДВАТЕ ТАЗИ ИДЕОЛОГИЯ ЗА ФАВОРИЗИРАНЕ НА ОПРЕДЛЕН ЕТНОС И РЕЛИГИЯ.
106
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Bad CompanyСкрий се сатана, без такива фарисейски въпроси.Тия роми са си тука от векове.И те немат нищо общо със ситуацията.
105
3
 
26
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Престъпление към гражданите на България е бежанците да получават по-големи социални придобвки от най-бедните граждани на държавата ! Това е аморално и който управник е подписвал такива договори, е извършил престъпление спрямо собствения си народ!
104
17
 
5
 
! Отговори
Bad Company преди 7 години
Значи такаааааааа. 50 човека избягали от главорезите са проблем а 600 000 роми живеещи само на социални помощи-не???
103
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гн Доул КАК ГАРАНТИРАТЕ ЧОВЕШКИТЕ ПРАВА НА БЪЛГАРИТЕ НЕЗАВИСИМО ОТ ЕТНОСА ИМ. .... ИЛИ ЕДИНСТВЕНО КАКТО В ОСВИЕНЦИМ ИМ ГАРАНТИРАТЕ ГЛАД И И НИЗКО ПЛАТЕН ТРУД. ГН ДОУЛ ЕДИНСТВЕНОТО КОЕТО ПРЕДЛАГАТЕ ЗА БЪЛГАРИТЕ МАЙ Е САМО НАДЪХВАЩА ПРОПАГАНДА С ЛОЗУНГИ КАТО НА ВХОДА НА АУШВИЦ " (драги българи) ТРУДА ЩЕ ВИ ОСВОБОДИ " и МОТИВИРАЩА БЕЗРАБОТИЦА И ОСНОВНАТА ЕВРОПЕЙСКА ЦЕННОСТ РАБОТА БЕЗ ЗАПЛАТА КАТО В МАНГАНОВИТЕ МИНИ И НА МНОГО ДРУГИ МЕСТА
102
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бежанци в България няма или броят им е пренебрежимо малък в сравнението на готованците, които искат да живеят наготово, за сметка на наивните европейци. Налага се въпроса защо българите не ползват привилегиите, които се полагат на чужденците.
101
2
 
25
 
! Отговори
да преди 7 години
България случва на политици един-два пъти на век,но случи ли..цяла Европа го запомнявреме било значи !!!
100
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТОВА СИ ЕВРОПЕЙСКИ ФАШИЗЪМ. ПОРАДИ РЕЛИГИЯТА ЕТНОСА ТЕЗИ ХОРА ПРИКРИТИ КАТО БЕЖАНЦИ СА ПРИВЕЛЕГИРОВАНИ , А ТЕЗИ С ДРУГА РЕЛИГИЯ И ЕТНОС СА ДЛЪЖНИ ДА ВЗЕМАТ ХРАНАТА ОТ УСТАТА НА ДЕЦАТА СИ ЖЕНИТЕ СИ И РОДИТЕЛИТЕ ВЪПРЕКИ ЧЕ СА ОБРЕЧЕНИ НА ГЛАД И НЕДОСТИГ И ДА Я ПРЕДОСТАВЯТ НА ПРИВЕЛЕГИРОВАНИТЕ ПОРАДИ ЕТНОСА И РЕЛИГИЯТА СИ ПЪРВА РЪКА ХОРА. . А ЗА БЪЛГАРИТЕ ЩЕ ИМА ЛИ ХУМАНИТАРЕН СТАТУТ ПРИЗНАВАНЕ НА ЧОВЕШКИТЕ ИМ ПРАВА И ИНТЕГРАЦИЯ В ЕВРОСЪЮЗА ПОД ФОРМАТА НА 1000 ЕВРО ПОМОЩИ КАТО БЕЖАНЦИТЕ ПЪРВА РЪК
99
3
 
22
 
! Отговори
Хм преди 7 години
Началниците на Боко началници ли са на България????Може би тоя дъ.р.так очаква България да му се на.ъзи като Фандъчка преди няколко години-той я опипваше пред камерите,а тя се хилеше като пач.авра!
98
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
пилота започва да ми харесва и си кара самолета както си иска
97
2
 
28
 
! Отговори
' преди 7 години
за втори пореден път Президента навря в миша дупка брюкселските клоуни :))))нещо май не е много респектиран от еврог'ейовете :)))