Съвсем не на шега: Газът поскъпва с 30%, водата – с 18%

Очаква се да скочи и тока, да поскъпнат хранителни продукти
1 апр 2017 10:18,
321
Съвсем не на шега: Газът поскъпва с 30%, водата – с 18%
Снимка: архив Reuters

Денят на шегата посрещаме с две увеличения, които съвсем не са шеговити и никак смешни.

Във вторник стана ясно, че цената на природния газ се увеличава шоково - с 29,6%.

Още по темата

30%-ното увеличение повлича след себе си и други поскъпвания. Заради увеличението се очаква да се повишат цените на парното и топлата вода с между 18 и 38% в цялата страна.

Два дни след решението на КЕВР за поскъпване на газа прогнозираният скок в цената на водата се осъществи в София. Именно с прогнозираните 18%.

Увеличението на газа пък повлече след себе си промяна на цените по цялата верига в енергетиката. При тока за битовите потребители и малкия бизнес това ще е под 1%, каза председателят на КЕВР.

С това решение пък и поскъпва... хлябът. Тъй като повечето фурни работят именно със синьото гориво се очаква да се увеличи и цената на насъщния, но и на продуктите.

Рязкото вдигане цената на газа удря и млекопроизводителите, които използват природен газ.

На 4 април ще има открито заседание за цените на парното и топлата вода, както и на тока, който произвеждат топлофикациите, а на 7 април комисията ще се произнесе на закрито заседание какви ще бъдат тези цени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


321
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
145
1
 
12
 
! Отговори
Гонете още вещици! преди 7 години
Ех, Болгары как всегда! "Я не я и хата не моя" Ама никой не ви кара на сила, да купувате руска газ! Нека ви докарат с "газоносец" от Сащ, Азербайджан, Катар или Израел. Нали щяхте да, добивате в Черно море? Нали от Брюксел ви казаха да спрете ЮП, а на СП 2 дадоха зелена светлина. Нали хъб "Балкан" щяхте да строите? Аец "Белене" спряхте и ние пак ви направихме отстъпка, да не плащате тройно? Имате ли акъл или сте се навели в поза "Баба бере гъби"?
144
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Путин е фашистка ***,погрижи се да сме му максимално зависими в енергийно отношение.И успя, с помощтта на платената Петоколонна агентура. Р.Овч, агент Гоце, Кори, Доган, Буда...БРАВО, другаре!
143
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЦЕНАТА НА ГАЗА БЕШЕ УВЕЛИЧЕНА ОТ 1 ЯНУАРИ 2017-ТА С 4.56% ТОЧНО ЗА УРАВНЯВАНЕ НА ЦЕНАТА ОТ РУСИЯ!!!!ТОВА СЕГА УВЕЛИЧЕНИЕ Е ПЪЛНА ИЗМИСЛИЦА НА БУДА КОЙТО НАРЕДИ НА ДКВР ДА ГО ВДИГНЕ ЗА ДА КАЖЕ ТОЙ, ЧЕ ЛОШИТЕ ПАК СА БСП!!!А ЛОШИТЕ СА ТЕЗИ КОИТО ГЛАСУВАХА ЗА БУДА ТЕ СА АБСОЛЮТНИ БЪЛГАРОПРЕДАТЕЛИ И БЪЛГАРОУБИЙЦИ!
142
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 166Тези заеми са с ниски лихви - 3-5%. 5% лихва годишните вноски за обслужване са 2.25 милиарда, за 7 милиона българи това са 320 лева на човек годишно, 26 лева на месец.26 лв/месец на човек е много сериозен разход. А ако се отчете, че работещите я имат 3млн я не - това е секира!А и как така няКОЙ ще взима заем от мое име, без да ме пита дали съм съгласен?! Този народ, това население в цял свят, не само у нас, трябва да се събуди и да каже СТИГА, ДОТУК БЕШЕ ЖИВОТА НА КРЕДИТ!
141
4
 
4
 
! Отговори
прабългарин преди 7 години
До славянинМи шистов газ ние не чакам, защото фашисткото дерьмо путин се погрижи да го няма.За да сме му зависими.
140
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БЪЛГАРСКОТО НАСЕЛЕНИЕ Е ЕДНО ОТ НАЙ-ПРОСТИТЕ НА СМЕТА ЩОМ БУДА ИМА НАД 1 МИЛИОН НЕМВЕНЯЕМ ЕЛЕКТОРАТ !
139
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименА на Буда кой го продава тоя газ?Баба ми ли?
138
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Иде!Шистовият газ вие, петоколончиците го изгонихте,по заповед на фашиста путин.Иначе сега щяхме да сме поне малко по малко независими от Русия и агентурата и.Браво, другаре!
137
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БУДА СПЕЧЕЛИ ИЗБОРИТЕ НА ВИ 30% УВЕЛИЧЕНИЕ!!!!*** НАРОД СЛАБА ДЪРЖАВА!!САМО АБСОЛЮТНИ БЪЛГАРОПРЕДАТЕЛИ МОЖЕ ДА ГЛАСУВАТ ЗА БУДА НАЙ-ГОЛЕМИЯ ФИНАНСОВ ИЗЕДНИК НА БЪЛГАРИЯ ОТ 1997-*** ГОДИНА ДОСЕГА!
136
5
 
2
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
Някога през 80-те БКП с постановление увеличиха цените на алкохола,салам,бензин и някои уж луксозни стоки.Обяснението беше ,че мярката се налага с цел повишаване на благосътоянието и задоволяване нарастващите потребности на работническата класа.Сега след като работническата класа изчезна ,чии потребности трябва да бъдат задоволени?
135
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименНе ходи в САЩ, защото Петата колона като тебима задача от фашиста путин,да ни държи енергийно зависими.Понял?За да може кремълският фашист да ни извива ръцете, когато не стане неговата.Понял?
134
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименМи питай го,нали сте все ***.
133
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-хубавото е че най-голямото дърво ще го ядат софиянци, тъй като в провинцията почти никъде не се ползва парно и топла вода! А защо е хубаво? Защото в София най-много гласуват за ГЕРБ, нека те да си отнесат последствията от простотията си
132
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Фашисткото ла/но путин просто изчака изборите,видя, че не спечелиха наговите петоколончици,и си отмъсти.Това ако не сте разбрали...***,плащайте сега.
131
2
 
25
 
! Отговори
Българин преди 7 години
ВСИЧКИ НА ПЛОЩАДА! Това е нашата държава,нашето бъдеще мръсни поробители. Изчакам удобно да минат изборите, за да не спадне активността и но го.... Този път няма да стане, това правителство ще падне преди да е встъпил във власт! Някой трябва да понесе отговорност. Не сме държава от третия свят, макар и при нас да цари беззаконие!Всички на площада българи!
130
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Още може, още. Щом има толкова много глупави които да гласуват за ГЕРБ, значи още може! Само при ГЕРБ цените се качват постоянно! Не че другите са цвете за мирисане, ама поне не вдигат цените, тъй като се опитват да се харесат на електората! На ГЕРБ не им пука, тъй като за тях гласуват без значение колко вдигат цените, така че не им е проблем да ги вдигат
129
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ми да ходи "малък Тошко" от Банкя да лиже жопата на фашист-карлик,белким ни пусне гювеч,едно време "голям Тошко" от Правец успяваше.Ама до време, както се вижда.
128
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТАКА Е ,КАТО НИ УПРАВЛЯВА ЖОЗЕФ ДОУЛ
127
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ОСТАВКА НА ФАНДЪКОВА !!!Софиянци, искате ли да плащате безпричинно 1.60 за билет и водата да се вдига всяка година с 20% ??!!!Оставка или крадци стават милионери на наш гръб
126
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От където е минал правшкият каскети банкевският му ученик и последовател,трева не никне.Вие ни докарахте до тук, другаре, вие, и пребоядисаните ви в синьо другаре.Всичките - изчадия на партията - куччка, дето не е слизала от власт вече 45 + 30 години.