Трезвият поглед на Стилияна: Какво я накара да се обърне към политиците?

Тя е нормален тийнейджър, който се интересува от политика
1 апр 2017 16:30,
67
Трезвият поглед на Стилияна: Какво я накара да се обърне към политиците?
Снимка: кадър Нова тв

Писмо на 17-годишно момиче до българските политици заля социалните мрежи дни след изборите. Авторът - Стилияна Николова е от Черноморец. Всеки ден минава около 30 км, за да ходи на училище в Бургас, където учи туризъм. Приликите с младежите на нейните години общо взето приключват тук.

Още по темата

 
"Виждам как стоят нещата в държавата. Гледам новини, интересувам се от положението. Виждам ги тези неща. Излизам на улицата и виждам как хората просят. Не мога да остана със затворени очи за това нещо. Знам за състоянието на бабите и дядовците на моите приятели, които едва преживяват с пенсиите си, знам много неща, които повечето хора се правят, че не виждат", разказа Стилияна Николова пред "Нова тв".

И в деня на изборите Стилияна, която все още няма право да гласува, пише писмо до политиците. Нарича го произведение. Публикува го в социалната мрежа с надежда да го прочетат повече хора.
 
"Искам да попитам децата на нашите любими политици: и те ли като нас – тези, простосмъртните, чакат лятото, за да работят за 500 лева по 12 часа на морето, за да могат да си купят дрехи, обувки и учебници за училище?", пита Стилияна.
 
За 17-годишното момиче ваканцията не е време за забавления, а за работа. Тормози я не трудът, а малкото пари, които печели, за да помага на семейството си.
 
"Животът в България е такъв, а тя иска да живее в България. Не иска да ходи в чужбина да работи", заявява бащата Здравко Николов.
 
Стилияна получила много подкрепа и от връстниците си. Но чула и критики, наричали я "моралистка".
 
"Аз и не очаквам всички да бъдат като мен на тази възраст. Обаче ти вече на 17 години трябва да имаш някакви представи за света, в който живееш, защото ние след една година вече имаме правото да избираме. Аз осъзнах на 17 години, че моите родители винаги са се лишавали от някакви неща, които биха си позволили те, за да имам аз. Значи майка ми предпочита да купи на мен една нова блуза, отколкото да купи на себе си", обяснява Стилияна Николова.
 
Затова има обръщение към бъдещия премиер и не само към него:
 
"Апелирам не само към него, а към всички управляващи страната, да пазят България, да помагат на народа и да се замислят - нашите предци, които са се борили толкова време за България, за тази ли България се бориха те, за тази, в която сме в момента ли", пита Стилияна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
5
 
8
 
! Отговори
до 15 преди 7 години
То заради такива като тебе държавата е на туй дередже, вместо да си потърсиш правата отиваш на запад ти бежанец ли си от Сомалия или си в ЕС, не ние няма да се изнесем вие ще се изнесете дето 27 г крадохте.
12
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мила ми Стилянче , и Аз искам да живея в България ,и тук да имаме нормален живот,и децата ми да се върнат от чужбина - Но положението е безнадежно ,Кръв ми капе от душата !Бягай докле си млада -един път се живее !
11
4
 
20
 
! Отговори
До England... преди 7 години
Да Слaви е виновен за опростяването на голяма част от младежите днес! И да не си мислите, че зад рeферендумчетата му не се крият чужди интереси и той няма облага от тях? Моля, свалете си розовите очилца и мислете понякога, не само слушаите.
10
0
 
28
 
! Отговори
До 8 преди 7 години
Мишо, детето е на 17 години - момиче!Тя ли искаш да ни поведе към революция със пищов във ръката?Не е лесно да си човек в днешно време, да усещаш болката на хората и да ти пука все още, така че сигурно със това писмо прави повече от теб, който умее очевидно да критикуваш отстрани!
9
1
 
19
 
! Отговори
истина е преди 7 години
Политиците толкова много са се влюбили в парите и властта , че за пари и майка си ще ...т , за това ако ти се отвори парашута моме , бягай от *** , защото тук ще е така до края на света !
8
1
 
14
 
! Отговори
До 7 преди 7 години
Ако има нещо което не трябва да отнемаш на човек то това е надеждата. За какво е късно, кой какво е направил че е късно? Апатия има верно, но тя няма да промени нещата. Като ти взимат бъдещето пред очите,твоето и на децата ти има ли какво да губищ? Или така със апатията ще си отидеш?
7
19
 
9
 
! Отговори
До 6 преди 7 години
Да и открием един ДМС номер, така като е известна? Както казах и вчера (явно Днес-а харесва новината според броя коментари или по други причини$ и я препубликува) да си сяда Стилянчето на зaдничeто и да промени първо себе си, защото от мрънкане файда няма за никого.
6
2
 
18
 
! Отговори
До 2 и 3 преди 7 години
Момчета ли сте или пу т ъов ци, не знам как да се обърна, обаче пожеланието ми е съвсем сърдечно - пиете хапчета, които лекуват тъпизъм и спрете тревата, предизвиква параноя.И да, още нещо тези тронове да не ви пръскат вечер че все за тях мислите, във всеки тях виждате?Хайде със здраве издуханяци
5
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Късно е,Стилиянче....Нещата са много дълбоки.Системата е програмирана отдавна.Всичко е вакуум.Не премиера,а поста е корумпиран.Който и да заема физически длъжността ще изпълнява лобито на МАФИЯТА ( бизнеса ).Тея и.зроди за близо 30 години ни пречупиха .Изморихме се ,мило момиче...,апатията превзе душите ни...вече сме лицензирани роби.СДС,ОДС,НДСВ,БСП,ГЕРБ едно и също...Лош съвет ти давам,но и патриотизмът си има граници,избери ТЕРМИНАЛ 2КОРАБЪТ ПОТЪВА
4
3
 
13
 
! Отговори
England / Essex преди 7 години
До Анонимен 2Така е, Слави е виновен, всичко е розово в БГ и да се чудиш защо 3 милиона избягаха през глава от този "рай"
3
1
 
12
 
! Отговори
varg преди 7 години
Политиката е мръдна работа,занимавайте се с музика.
2
36
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да се забрани гласуването на деца под 25 години, защото може да се чешат от 12 годишни,но акъла им е детски и на 25, каму ли на 18. А Стилиянчето ми се струва, че заработва от рано заплатка, но не лятото на морето...следизборни тролчета...
1
7
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Такива като Стилиана са едно към 10 000.Останалите са зомбирани,заврели носове в телефоните си и нищо не ги интересува.ПОКЛОН МОМИЧЕ!