Александровска болница преглежда без пари хора от Хитрино

Децата с проблеми със зрението получават даром и очила
Обновена: 3 апр 2017 22:13 | 3 апр 2017 22:05, Камелия Цветанова
2
Александровска болница преглежда без пари хора от Хитрино
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Лекари от Александровската болница в София днес и утре ще преглеждат безплатно деца, ученици и възрастни хора от село Хитрино, което пострада сериозно при взрив на цистрена.

Още по темата

Медиците се включват в дарителската акция на Организацията на евреите в България "Шалом".

Кметът на Хитрино Любомир Христов се е срещнал днес с лекарския екип - проф. д-р Владимир Пилософ, доц. д-р Евгени Аструков, доц. д-р Режина Джераси и д-р Васил Хайкин, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.

Проф. Пилософ е обяснил, че от днес са започнали очни прегледи, през които ще преминат всичките 240 ученици от училището в селото и нуждаещите се деца ще получат очила безплатно.

Доцент д-р Режина Джераси - специалист по нефрология и вътрешни болести и доц. д-р Емил Аструков - специалист по белодробна хирургия, ще преглеждат и възрастни жители на селото по предварително изготвен списък.

"Опитваме се да бъдем полезни, защото виждаме, че жителите в отдалечените от градските центрове населени места и хората в неравностойно положение имат нужда от тази помощ; особено децата, за които трябват повече внимание и здравни грижи", е казал проф. Пилософ. Той е изразил съжаление, че често пъти поради различни социални причини обаче те не достигат до нея.

Организацията на евреите в България "Шалом" провежда всяка година акция за събиране на средства, с които се провеждат различни обществено-значими инициативи.

Тази година с парите са организирани прегледите в Хитрино, а мотото на дарителската акция е "Направи добро", допълват от общинския пресцентър, цитирайки д-р Васил Хайкин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.