ОмбудсМая: 50% необосновано скачат сметките за парно

Докога столичани ще спонсорират "Топлофикация", ядоса се тя
4 апр 2017 18:22, Анисия Иванова
47
ОмбудсМая: 50% необосновано скачат сметките за парно
Архив: Булфото

Разчетите показват, че повишаване на цената на парното в момента не е необходимо. Това каза омбудсманът Мая Манолова пред журналисти по време на протеста пред сградата на КЕВР срещу увеличаването на топлата вода и парното в столицата.

"След като беше оставен буфер в цената на парното при намаляването на цената на природния газ и беше увеличена печалбата за сметка на столичани, сега не би следвало да се пипат цените на парното", заяви Манолова.

По думите й най-дразнещото за хората е, че всичко това се случва под светлината на прожекторите, но на практика, без да бъдат изкарани числа и да бъде направена разбираема сметка.

Още по темата

"Нашите разчети показват, че това повишаване на цената на парното в момента не е необходимо, защото от април 2014 до април 2017 година природният газ е намалял с близо 87%. В същото време намалението на цената на топлото е с 21%. Според твърденията на КЕВР природният газ представлява 57% от разходите на Топлофикация, тоест намалението на парното би трябвало да бъде в рамките на 49%, а е направено само в рамките на 21%. Тоест през тези две години, в които намалява газта, на "Топлофикация" и е оставен буфер от 27,67%. Това е процент, с който тя се е обогатила и е спонсорирана от джобовете на столичани. Сега исканото увеличение с още 22% означава 50% необосновано повишаване на сметките за парно", обясни Манолова.

"Докога столичани ще спонсорират "Топлофикация"?, попита омбудсманът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
1
 
! Отговори
SILANCE преди 7 години
До Анонимен ) 1. Я погледни как е гласувала истинската София,БЕ,М.ЪРЛЬО! Гробаджиите и *** си докараха *** от прованса,за да им гласува,а ние сме направили Да,България трета по проценти. И е трета,защото в града ни и дупетатите, и антуража им само мърлят и крадат,но като количество са вече много повече от нас. Както вървят нещата,ще се включим в евакуацията и ще ви оставим да си доорганизирате ***,в която се превърна града ни.
37
0
 
1
 
! Отговори
Алекс преди 7 години
Е, докога... докато е монополист до тогава. Откри Майчето топлата вода. Интересно ми е дали тоя тип дето все обясняваше колко е добре при топлофикация ще се появи и тая тема :)
36
0
 
4
 
! Отговори
Браво Мая ! преди 7 години
Ама топлофикация е собственост на столична община , А с парите на общината се разполага Кой ??? кевр и топлофикация само са сложени отпред за плюене ! рррррр-овце, айде на паша ,че ще ви доиме и стрижеме !
35
2
 
1
 
! Отговори
bulgari преди 7 години
..Maya..tova go znaem vsichki..ne se pravi n'a iznenadana!. Kakvo pravish. ..za tezi hors...patka!
34
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Герберастиииии, през зимата свят ще ви се извие като си получите сметките от топлофикация. Тогава да отидете при Батко Боци и да го питате, дадохме си гласа за теб, защо се получава така? Той ще ви каже, че така трябва, осигурявам ви висок стандарт на живот чрез високи цени. Не разбрахте ли бе мушмороци, дреме му за вас наивниците дето викахте, ела Баце, мачкай комунизите. Пълни си сметките човека, угодничи на американците. А вие сте лош матриал и ще плащате. Не плачете ***, хак ви е!!!!
33
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вие направете развода с топлофикация възможен за индивидуални абонати и оставете пазара да отговори. Само че сте социалисти. След 1000 години новините ще са същите.
32
4
 
1
 
! Отговори
до 32 преди 7 години
То ако ставаше с "давай", досега да сме надминали Швеция по стандарт.И да дава и да не дава, все тая. Ами да отиде и да каже на Газпром да не завишава цените. После говорете глупости по "кевър, декевър" и не знам си какво още. Е, докато се говорят нелепи неща, въпреки фактите, ще сме на даване.
31
0
 
12
 
! Отговори
Гост преди 7 години
А мен ме порази друго - "това се случва, без да бъдат изкарани числа и да бъде направена разбираема сметка". Аз не съм по сметките, но пък съм наясно, че КЕВР е държавна комисия, която като такава, няма право да скрива никакви числа, не да не изкарва, а да скрива. КЕВР е в нарушение на законите на държавата за решение, което е непублично. Какво правим тогава? Увеличението, ясно е, е незаконно. Какво правим с комисията?
30
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
давай Мая!
29
8
 
8
 
! Отговори
Отмъщението преди 7 години
Като не щете г-жата на Решетников , на ви сега скъп газ . Р.Овч. го е договорирал отдавна.
28
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само като прочета ,че е намесена някоя партия и ми става ясно за някои от пишещите ....! Абе ХОРА вие нямате ли собствено мнение !? ДЕРАТ ви ДОЯТ ви и пак скачате !?
27
7
 
7
 
! Отговори
ODESSA преди 7 години
Беше главния адвокат на мутрите:)
26
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До НикиА не изпадаш ли в орг***зъм от р.овч че е подписал договор за доставка и транзит. Транзитните такси на булгартранс гас са най-миските в света и най-високи за вътрешния пазар?
25
3
 
19
 
! Отговори
До социален порно преди 7 години
Ами по малко да крадат и да направят някаква реконструкция ! Всички плюят комунистите а 27 години крадат построенотоот тях !? Няма логика !
24
4
 
16
 
! Отговори
ODESSA преди 7 години
Не ползвам газ и услугите на бандитската организация топлофикация София.
23
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Искам да питам КЕВР какви подобрения направиха монополистите !? Може би само на техния живот !? Колко още мислите народа ще издържи !? Или пробвате !!!!
22
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво! Мая е точния човек на точното място !!! С НАРОДА !
21
4
 
13
 
! Отговори
чичо-дедко преди 7 години
До НикиНикенце... я се върни няколко годинки назад и си спомни кой предложи законите, срещу който се бори Майчето ;)
20
3
 
30
 
! Отговори
Ники преди 7 години
Евала на Мая! Не си спомням червен политик да ме е очаровал с нещо.
19
3
 
25
 
! Отговори
Виготура преди 7 години
Толофикация е държавен монопол, който издевателства върху хората, със съдействието на съда и ЧСИ. Банките, ВЕИ, американските централи, мобилните оператори, търговските вериги са частни монополи, които издевателстват над хората със съдействието на съда. Всички камъни са заровени в съда и прокуратурата, които са най-големите съучастници на всички монополи и мафията. Крайно време е да напълним националния стадион с предатели и разстрел за всички!