ОмбудсМая: 50% необосновано скачат сметките за парно

Докога столичани ще спонсорират "Топлофикация", ядоса се тя
4 апр 2017 18:22, Анисия Иванова
47
ОмбудсМая: 50% необосновано скачат сметките за парно
Архив: Булфото

Разчетите показват, че повишаване на цената на парното в момента не е необходимо. Това каза омбудсманът Мая Манолова пред журналисти по време на протеста пред сградата на КЕВР срещу увеличаването на топлата вода и парното в столицата.

"След като беше оставен буфер в цената на парното при намаляването на цената на природния газ и беше увеличена печалбата за сметка на столичани, сега не би следвало да се пипат цените на парното", заяви Манолова.

По думите й най-дразнещото за хората е, че всичко това се случва под светлината на прожекторите, но на практика, без да бъдат изкарани числа и да бъде направена разбираема сметка.

Още по темата

"Нашите разчети показват, че това повишаване на цената на парното в момента не е необходимо, защото от април 2014 до април 2017 година природният газ е намалял с близо 87%. В същото време намалението на цената на топлото е с 21%. Според твърденията на КЕВР природният газ представлява 57% от разходите на Топлофикация, тоест намалението на парното би трябвало да бъде в рамките на 49%, а е направено само в рамките на 21%. Тоест през тези две години, в които намалява газта, на "Топлофикация" и е оставен буфер от 27,67%. Това е процент, с който тя се е обогатила и е спонсорирана от джобовете на столичани. Сега исканото увеличение с още 22% означава 50% необосновано повишаване на сметките за парно", обясни Манолова.

"Докога столичани ще спонсорират "Топлофикация"?, попита омбудсманът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
17
 
6
 
! Отговори
Соц порно преди 7 години
Парното - по начина по който е построено е отживелица от социализЪмЪ. При цоциализъмъ се счиаше , че топлинната енерния е почти без пари , като стане по-топло в панелката през зимата просто се отваря прозореца. СеСеСеРе-то дава газ без пари и няма проблем. Трябва да се правят и многомилионни ремонти на безкрайните тръби под улиците. Няма по Европа такива неефективни проекти - една топло- централа да захранва 80-100 хиляди души едновременно. За съжеление ще поскъпва още и още.
17
1
 
17
 
! Отговори
Гошо преди 7 години
Скачат не само сметките за парно ,а всичко свързано малко или много с газа.Колкото искат ще им дадем ама и кютек ще има.
16
4
 
8
 
! Отговори
ODESSA преди 7 години
До АнонименДългата ръка на Кремъл прекалено дълго те държа прав. Неблагодарник.
15
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не че нещо, ама Мая Манолова от коя партия беше? Кога ще видим някой от ГЕРБ да се обяви против грабежите на Топлофикация?
14
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В държава в която, икономиката се крепи на еврофондовете, строителният балон, правенето на банички и нещо като изпадне на ишлеме е така. Държавата не само е абдикирала, но и всячески пречи на хората, които искат да направят едни два лева.
13
3
 
23
 
! Отговори
До 10 преди 7 години
Зарежи ги шопите. Мазохисти са. Всяка година им вдигат роплото по 2 пъти и те пак за ГЕРБ си гласуват.
12
3
 
21
 
! Отговори
Тиква 3.0 преди 7 години
Честита ни нова коалиция. Нека стрижене то започне сега..........
11
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ко ревете бенали требе да плащам на банките кредита от 16 млрд.Аз ли да ги извадя тези пари?Че то кедита съм го теглил на ваше име на държавата.Не стига че ви гарантирам стабилност, ами никаква благодарностапаш баш Бойко
10
0
 
15
 
! Отговори
Хххх6 преди 7 години
Иванов е същият като Бакалов,незнам защо службите го бавят!?
9
2
 
26
 
! Отговори
До 8 преди 7 години
По правилното е Топлофъкация дългата ръка на ГЕРБ. Фирмата е общинска, а всички знаем кой управлява София повече от 10 години.
8
21
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Топлофикация - дългата ръка на Кремъл.
7
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Заплати от по 600 лева на всичките чиновници в КЕВР и останалите министерства и агенции, депутати и всички на държавна хранилка и ще видим как ще се разтичат да предоговарят други условия и спрени проекти.
6
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сорос не спи ,попитайте Иван Иванов той знае как се руши икономика!
5
5
 
23
 
! Отговори
един селянин преди 7 години
Нали искахте стабилности еврогейска ориентацияна Ви !
4
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Манолова, кажи да спрем да плащаме парното и веднага спираме. Даже и пенсионерите ще те послушат, съвсем сериозно!
3
14
 
28
 
! Отговори
Обективен преди 7 години
Не разбира защо се протестира?!! Нали за високи цени и ниски заплати след 1989-та едни подрипваха и ревяха по площадите: Кой не скача е червен. За каквото подрипвха те, това получихме всички.Казано по друг начин: не може да гласуваш за ГЕРБ, НДСВ, СДС и люспите им като ДСБ и да очакваш нормални цени и заплати. Гласувахте за високи цени и ниски заплати, а сега сте недоволни. Ами позамислете се!
2
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Фъндъка и тия около нея какво мислят по въпроса?! Не се ли наядоха!!!
1
8
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С гласовете на Софиянци и римляните им дадоха пак властта на ГЕРБ. Сега те да плащат.