Трети опит: Партньорите в "Борисов" 3 няма да дават еднолично оставка

Борисов към Туск на чист български: "Кво става, бе, Доналд?"
Обновена: 4 апр 2017 16:24 | 4 апр 2017 15:45, Веселина Йорданова
169
Трети опит: Партньорите в "Борисов" 3 няма да дават еднолично оставка
Борисов и Туск с "изненадващото" довиждане. Кадър: Facebook

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов даде заявка за пълен четиригодишен мандат на бъдещото правителство в коалиция с Патриотите.

"Никой от участниците да не може сам да предизвиква предсрочни избори", поискали Патриотите, а Борисов обеща пред журналисти: "Ще им се подпишем!".

Досега експремиерът два пъти подаде оставка на кабинета си, без да довърши мандат – след протести за вдигането на цената на тока и след загубата на президентските избори.

Той пък поискал от тях участие в правителството, не само подкрепа, както беше в предишния мандат. Засега обаче не е ясно дали с всяка от партиите на Обединените патриоти ГЕРБ ще имат отделно споразумение.

По-рано лидерът на ГЕРБ се срещна с председателя на Европейския съвет Доналд Туск, който е на посещение у нас. Докато Борисов обясняваше пред журналисти, че трябва да се поздравим, защото Европа вижда нашата най-добре охранявана граница, Туск мина зад гърба му, благодари му и си взе довиждане с него на английски. "Кво става, бе, Доналд", възкликна изненаданият Борисов, а комичният момент предизвика смях.

Двамата не били коментирали отмененото от служебния кабинет постановление 208 за интеграция на бежанци. Борисов обясни, че не обича да коментира "български работи с чужденци", а има заявка от кабинета, че на 7 април ще има нова наредба.

"Те са наши приятели, те са наши партньори, те не са ни началници, ние не сме послушковци. Хората са заинтересовани да дадат още пари за защита на границата, да се реши мигрантският проблем", коментира още той по адрес на представителите на Брюксел.

За съставянето на правителството Борисов подчерта, че до момента не е обсъждано разпределение на министерства, с изключение на темата за министър-председателя, която вече станала повод за шеги.

По-рано днес ГЕРБ и Обединените патриоти проведоха първата си официална среща за съставяне на кабинет "Борисов" 3 в Народното събрание, на която се разбрали Борисов да оглави правителството. Именно той водеше и своя преговорен екип.

По думите му след пленума на БСП е станало ясно, че широка коалиция не може да има и от това се отказал дори Валери Симеонов, който защитаваше идеята.

"Отново цялата тежест пада върху нас, защото ако не се направи правителство, вторият не може да излъчи правителство, поне от уверенията, които чух сутринта от Патриотите. Това означава отново безвремие, нови избори, харчене на пари", изреди Борисов.

Той каза, че се надява и другите партии да си дават сметка, че "ако не успеем ние, не успяват всички и това ще е много тежко за България". Борисов даде да се разбере, че "Воля" няма да участва във формата, като коментира, че 122 депутати, колкото имат ГЕРБ и Патриотите, са достатъчно за коалиция.

На въпрос вярно ли е, че Мария Габриел е обсъждана за български еврокомисар, Борисов отговори: "Не знам, ако някъде е обсъждана, при мен не е".

Той разкритикува и кадровите смени, направени от служебния кабинет, като посочи конкретно Министерството на отбраната с думите: "Почват да стават нахални вече".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
19
 
3
 
! Отговори
Зозо - патриота преди 7 години
Кво става, бе, форумни ***? Нещо хич ва няма :)))))))))))))))))))))))))
80
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 80. Е като ми слагаш минус се уточни де. Аз това което го пиша е самата истина. Всички араби мразят САЩ. Никой не говори срещу Русия. След разпада на СССР или по точно с идването на Горбачов предателя там започват проблемите. Ние сме били в такива добри отношения с тях.Много Българи работеха в Либия, Сирия. Ние изнасяхме месо за тях. Всичката бъркотия там я направи ЦРУто и понеже дори и Тръмп го потвърди техните медии го изкараха луд. А бе как се оставате медиите да ви лъжат.
79
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чакай малко как така не те трият , аха ясно значе кой си
78
3
 
6
 
! Отговори
ИЗБОРИ 2018 преди 7 години
Сомнамбулизмът тоест Патриотизмът (наричан също ноктамбулизъм или ходене на сън) е сънно разстройство, при което болният извършва по време на сън или сънно състояние дейности, които са характерни за будното състояние. Сомнамбулизмът засяга хора от всички възрасти.
77
2
 
10
 
! Отговори
Повръща ми се преди 7 години
27г ни се представят за упрвляващи мъпети -СДС-та ,ДПС-та ,НДСВ-та ,ГЕРБ-ове ,все служители на Козяк 16 -приемат ,предават и козируват послушно на господарите си ! -приемат ,предават ПРОДАВАТ и козируват послушно на господарите си !
76
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хайде, чао ви! Нямам намерение да изплащам грбвате дългове! Да ги плащат тези които гласуваха за трети път за най-големия айдук в историята на БГ!
75
4
 
17
 
! Отговори
Хипнотизираните преди 7 години
Простащината продължава , животът по-добър няма да стане в България може би само за Хипнотизираните гласоподаватели на ГЕРБ и Обединените патриоти , ще коментираме след 4 години толкова ще държи Хипнозата
74
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 80. Слушай малко аз и децата ми живеем в Ирландия. Тук е пълно с либийци, сирийци,иранци,пакистанци, индийци. И дъщеря ми казва че всички те мразят САЩ. И аз като си говоря с такива и с европейци обикновения народ, не ги обичат. Всички араби казвали че САЩ им е съсипала страните и че там е било много по хубаво от тук, но не можело да се живее спокойно.
73
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вчера ходих на среща с работотдател и ми се предложи работа за 6 дни седмично, без договор за 400 лв ,в заведение за хранене.Ако искате вярвайте. Аз не я приех.
72
6
 
13
 
! Отговори
ШМЕНТИ КАПЕЛИ преди 7 години
Борисов винаги се е излагал , не знае чужди езици освен руски вероятно , така в Германия със ШМЕНТИ КАПЕЛИ беше абсолютна простащина , но като няма друг така става винаги
71
2
 
4
 
! Отговори
до 80 преди 7 години
Такива като тебе двуполови *** трябва да се откриват и " видоизменят".
70
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 73. Да ще го отменат или просто видоизменат, за да ни излъжат че уж не са го върнали. Но пак истината е че ЕС е решил и ако ние не сме съгласни ще ни наказват с глоби и спиране не европари. Това е нашата печалба от ЕС е да имаме право на работа. А на САЩ така се продадохме и те и това не ни дават. Ние визи не можем да си изкараме за там и това са вече 27г не е комунизъм. Отдавна се замислям комунистите ли не са ни пускали или не са ни искали. Като гледам и в ЕС не ни искат, но няма
69
5
 
9
 
! Отговори
до 80 преди 7 години
Този сайт показва само реални неща, истини а не фалшиви снимки и новини създадени от умерените терористи рожби на ЦРУ и Сорос. Така, че не обиждай весника щото ша та е.. в ***....ста сороски.
68
2
 
14
 
! Отговори
До 76 преди 7 години
Не е въпросът, кой как гласува, а кой как брои.Диктатурата си я докарахме от глупост и пасивност, и вече само с оръжие можем да я свалим .
67
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Tejko ni i gorko s toa i.zrod nezemen
66
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кво стаа бе Боце ?.
65
1
 
15
 
! Отговори
ганьо преди 7 години
Кво става, Господи?
64
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дори и БСП да дойде на власт пак няма какво да направят, защото такава оглозгана държава като нашата, ако се опита да е конкуренция на ЕС, те ще ни напълнат с наказания. Например те са съгласни да има Белене, но да си вкарат техни фирми и ние нищо да не ползваме, а те да изнасят и да ни продават както сега ни продават нашия ток от нашата АЕЦ и вецове.Същото е и Южен поток, те разрешават но при техни условия, като ни изключват нас. Така че сме свършени. Но тук ние и Костов сме виновни вече е късн
63
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гробарите още не са на власт а цените хвръкнаха , тежко ти и горко Български народе
62
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От 15души, които познавам и казвали ми, че на предишни избори са гласували за ГЕРБ, 12 човека не са повторили вота сиЗа мен тези избори бяха фалшифицирани.