Манолова за КЕВР: Обслужващ персонал на силните на деня!

Представители на дребния бизнес очакват фалити след новите цени
6 апр 2017 10:45,
30
Манолова за КЕВР: Обслужващ персонал на силните на деня!
Снимка: БТА

Омбудсманът Мая Манолова отправи сериозни критики към КЕВР по повод драстичното поскъпване на цените. Тя обвини комисията, че не търси баланс между интересите на потребителите и енергийните дружества, а защитава силните на деня.

"КЕВР се е превърнала в обслужващ персонал за силните на деня в лицето на енергийните дружества и това е свързано не само с промените в цената на природния газ. Липсата на принципи и правила при повишаването на основни за граждани цени е най-дразнещото в дейността на КЕВР", каза националният защитник пред БНР.

Манолова разкритикува КЕВР по повод предстоящото от утре увеличение на цените на природния газ, тока и парното. Топлото вече ще струва от 20 до 23 на сто по-скъпо, а токът ще скочи с до 1%.

"Това е минимално повишение и няма да се усети от потребителите", категоричен е председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране Иван Иванов. Според него не би трябвало и цените на стоките да тръгнат нагоре.

Още по темата

Хората обаче имат други очаквания. Представители на дребния бизнес признават, че не изключват варианта да стигнат до фалит.

"Токът ми е 1800 лева, говоря за месец. Газ ползвам, когато се пекат поничките. Увеличава ли се газта, увеличава се и продукцията, увеличава ли се продукцията, спада оборотът и това означава, че отиваме на фалит", обясни Жоро Димитров, който има цех за закуски в пазарджишкото село Огняново.

Потребителите на ток и парно вече излязоха на протест, а зад тях застан и омбудсманът Манолова.

"И да има логично обяснение на поскъпването, то не беше представено пред гражданите, което е и причината за техния гняв и недоволство. Въпреки неколкократно зададения от мен въпрос кое налага природният газ да бъде увеличен с 30%, при положение че на световните пазари цената му е нараснала между 13 и 15%, отговор не получих, не получиха отговор и българските граждани", каза тя.

Манолова припомни и предложените от правителството промени в изборното законодателство. Според нея те били най-красноречивото доказателство защо служебен кабинет не трябва да прави предложения за промяна в закони, които се отнасят до основни права на българските граждани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
0
 
! Отговори
Демокрация преди 5 години
Марионетката КЕВР всяка година регулира цените нагоре, ясно е на кого служи. Да вземат да регулират Европа, че те не свикнали на такива регулации и машинации.
28
5
 
2
 
! Отговори
Темида преди 7 години
А да и понеже гледам, че много я хвалят Майчето...освен много приказки в последно време да е направила нещо.....казал на тези от КЕВР, че са лоши чичковци и така не бива. Размахал пръстче и им казала нееее доло...лош КЕВР и хайдееее готово.......
27
2
 
2
 
! Отговори
Темида преди 7 години
До Анонимен 26.......БСП ще ни спасят точно така. Не те ограбиха родителите ни от пенсиите им. Не те съсипаха държавата на няколко пъти. На станишев първия му работен ден беше като премиер, ама то като си завършил история на БКП няма как писано ти е.........Боже опази от хора които мислят, че ГЕРБ или БСП мислят за народа................
26
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Майче,хванете се с Корнелия и размажете тая герберо-седесарска папллач.Сега това герберско-патриотарско творение ще работи изцяло за вас.Този път не изпускайте шанса си.Познайте тези разочаровани от Сидеров 300 000 патриотични гласа къде ще отидат,ако си изиграете правилно картите.
25
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
водата си изтича в земята, защото комунист водопроводи не подновява, а старите са толкова зле, като червените бабички и червените им внуци
24
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Смела жена. Шапка й свалям. Не се сещам за друг политик, който реално да прави нещо в борбата срещу Монополите. Иначе лъжепатриотите много приказки изприказваха в тази посока, но сега клекнаха на Мутрата срещу няколко патерици и ще са му поредната патерица. Не че досега не бяха де, само че вече маските паднаха.
23
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Единствения работещ човек от висшия ешелон в тази държава.Тази жена ме вдъхновява ,дава ми надежда ,че все още има качествени хора,хора които не живеят в заблуда,харесвам хора с философия за живота,хора които са си направили равносметка.Госпожо Манолова,вие трябва да сте премиер на България
22
0
 
19
 
! Отговори
НЕМА ЛАБАВО преди 7 години
стиснали са ни за гушите. И пак гласуват за ГЕРБ, костовисти като тоя и АГНЕШКИ ГЛАВИЧКИ на ПРОКОПИЕВ и разни нас.рани ПРОТЕСТЪРИ. НЕАМ ДУМИ
21
0
 
13
 
! Отговори
КАЖИ СИ ИВАНОВ преди 7 години
номера на сметката, където да ти преведем пари, че да не си зависим от разни ОЛИГАРСИ и ПОЛИТИЦИ.
20
1
 
14
 
! Отговори
Яснота преди 7 години
До А ВОДАТА ИВАНОВВодата в КЕВР се комисарира от комисар- човек на Зеленогорски. Т.е. от нея печелят сините"демократи". Иванов е дясната ръка на Костов. Предложи го Мартин Димитров. Борисв 2 назначи този състав на КЕВР. За него гласува цялото бивше НС, без 2-3 души. От електроенергията граби пък БСП, ГЕРБ от всичко по много. Електроенергията не се повишава драстично, защото това е главно кранче на БСП. Така стоят нещата. Т.е. КЕВР трябва да се избира по друг начин, ако ще и пряко мажоритарно.
19
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Иване, защо народа лъжеш тизащо утрепа нашите мечтизащо подлого нйедна ти крадешнастава време да го изядеш.Да гризнеш ти народния юмрукразбра се, герберски си ти кютукмамиш ти народа много обеднялявно здравата с пари си се наял.Малко време още ти оставаскоро ще потънеш ти в забраваще получиш това което си творилще те намерят където и да си се скрил.
18
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази комисия има една единствена цел. Да изкривява пазара с политически поръчки от хората, която са я създали. Старчето днес сутринта по НОВА си каза, че цената на топлото е била изкуствено задържана висока за да не пипат тази на електроенергията и да избегнат социалното недоволство. Пълен ***, че и за справедливост нещо смотолеви.
17
0
 
24
 
! Отговори
А ВОДАТА ИВАНОВ преди 7 години
и тя ли се внася от РУСИЯ. Или може би от САЩ. Така наречената такса ЗАДЪЛЖЕНИЯ към обществото е най-подигравателното НАГЛО ограбване на българите в полза на американските ТЕЦове и соларите на ЦЕЦА - СЕКСА и нейните дружки
16
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя дядо отдавна трябваше да си седи в къщи при внуците. На 72 г. мозъка му е мухлясъл отвсякъде. До кога тези пенсионери на такива позиции ще объркват живота на хората.
15
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Енергийната мафия си направи държава и тази държава брули българина като стар орех, до последно листенце. А Тиквето прибира пари и от енергетиката, както у от всичко друго. Да крадеш и унижаваш народа си, да го държиш най-беден в ЕС, като му говориш, че добрува ли, добрува е подигравка. Да си премиер на държава с най-свирепата корупция от която той се възползва най-много, и да говориш колко ди направил е гавра! Мая е права, КЕВР са маша на крадеца на века Борисов. Само масов бунт и изритване!
14
2
 
26
 
! Отговори
МАЯ МАНОЛОВА преди 7 години
е истински ОНДБУСМАН, загрижен за хората, а не само като предните лапачи и кукли на конци. На тъмносиния костовист Иван Иванов и 100% увеличение в полза на монополите е малко
13
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гласувалите " отличници" от столицата,и големите градове,( така ги нарече Цв.Цв), ще плащат с 50% по ниски сметки,за вода,ток и парно.Трябва да представят пред каса,копието от бюлетината за гласуване.И там да има заверка от Цв.Цв или ББ,че сте гласували " правилно"! Хак да ви е! Честито.То и другите ще ядем хурката,но поне ще злорадствам,че и Офсете ще ги стрижат здравата.
12
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
да се намали цената на газа е тя да бъде безакцизна,а непостъпилите средства в бюджета от тази мярка да се осигурят чрез драстично орязване на заплатите на хилядите висши държавни хрантутници от хилядите комисии,комитети,агенции,асоциации и прочее мародерски ракови метастази.Пак народът е принуден да плаща за комфорта и благоденствието на тези ***,които мислят само за собственото си благополучие.
11
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дежурния виновен - Путин, този път обаче Деформаторското склеротирало мякало и шефът му Тиквата, пропуснаха Орешарски ....
10
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нали трябва да остане още на поста и да се гуши.Така му е наредил мутрата.По този начин увеличението ще остане на сметката на Президента.