Пенсионери за 40-те лева бонус: Депутатите да поживеят с тях!

Възрастните с доходи под 314 лв. ще получат великденска добавка към пенсиите
6 апр 2017 18:30,
47

Всеки възрастен човек, който има доходи под 314 лева, ще получи и по 40 лева великденска надбавка.

Мария Шопова е сред първите, които днес посетиха Централната поща в столицата. Тя е вдовица на 88 години, дългогодишен служител на регионалното министерство. С добавката би си платила парното, но получава малко над прага от 314 лева и няма да вземе бонуса от 40 лева.

"Можеше поне по 10 лева да дадат на всички. Не е етично! По един лев си купувам от втора употреба дрехи. Всеки си прави сметката и няма да ям агнешко", коментира пенсионерката пред Bulgaria ON AIR.
 
Тези, които получиха своите 40 лева, побързаха да отидат на пазар.  Така парите за великденската трапеза свършиха минути по-късно.

"40 лева не са пари. Нека тия в парламента да живеят с нашите пари и тогава да ги видя", коментира друга възрастна жена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз също съм пенсионер и не коментирам добавките. Предлагам на тези , които им се вижда малко да ги дарят на дом за деца без родители .
10
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
300 лева пак са сигурни, ами останалите като не могат да се пенсионират и са уволнени и безработни остават без сигурен доход.
9
29
 
20
 
! Отговори
само ГЕРБ преди 7 години
егати и наглите му пенсионери не стига че Бойко им осигурил по 40 лева ами и мрънкатдругата година нищо няма да ви даде Бойко неблагодарници с неблагодарниците
8
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма работа и много млади хора се пенсионираха за да оцелеят.
7
2
 
42
 
! Отговори
пазар преди 7 години
Ниски заплати и висока безработица и тогава и ниски пенсии. 20 години валутен борд и само приказки и обещания и няма икономика.
6
2
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Млад пенсионер А това оправдава ли геноцида?За ц...ните можем да бачкаме, а за нашите родители не? За мързеливите и крадливите- социални помощи, а за тези, които са бачкали честно и дълго да го д-у-хат! Затова пък търтеите си вдигнаха заплатите!Наглеци.
5
3
 
49
 
! Отговори
БЪДЕЩ ПЕНСИОНЕР преди 7 години
Гледам сте наперкали минуси на *Млад пенсионер* .Донякъде е прав , донякъде не .На мен ми предстой пенсиониране по 1-ва категория труд за вредни условия в металутргията .Колеги преди мен се пенсионираха с пенсия изчислена от НОИ в размер от 1200-1300 лева , но взимат тавана от 910 лева . Та исках да кажа че няма гаранция ако си бил коректен към Държавата , тя да ти отговори със същото . Основния проблем го знаем всичките - ромите с инвалидни пенсии .
4
2
 
40
 
! Отговори
ЗНАЕТЕ ЛИ преди 7 години
Знаете ли къде е Цинизма в тези 40 лева ?Заплатата на Депутатите се формира като се умножи средния доход по 3 , с тази добавка на Пенсионерите Депутатите ще добавят към заплатата си 120 лева .
3
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нали те ще си вземат 6 хиляди. Само тоягата ще ги оправи.
2
33
 
26
 
! Отговори
Млад пенсионер преди 7 години
Не се сърдете на днешните.Това ви е ,,наследството от бай Тошо.При заплата при пенсиониране 200 лева как да ти е пенсията 400лева.Малките пенсии са от края на 80те досредата на 90те.А тези със социалната просто не са работили и не са внасяли осигуровки.А повреме на соца пенсионни фондове нямаше. Тази тема е за коментар от възрастни хора ,които са много,много малко в сайтовете.95 % са невръстни ,,разбирачи"Днешните пенсии не са такива ако се осигуряваш нормално и не криеш доходи.Най старитеса зле
1
1
 
68
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 7 години
Гаврата с нашите родители, баби и дядовци продължава.Да ги видим сега патриотите като обещаваха сериозно повишение на пенсиите как ще излязат от ситуацията ...