А вие отстъпвате ли място? На баба, на бременна, дете...

"Подкрепа" започва кампания: "Да върнем човешкото в себе си"
10 апр 2017 11:37,
105
А вие отстъпвате ли място? На баба, на бременна, дете...
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

А вие отстъпвате ли място на възрастен човек, родител с малко дете, човек с увреждане или бременна жена на опашка или в градския транспорт?

Към този въпрос подтиква КТ "Подкрепа", които започват кампания "Да върнем човешкото в себе си". Стартът й ще бъде даден официално утре.

"Замислете се за секунда как се чувства човек с увреждане, бременна жена, възрастен човек или посетител с малко дете, чакащи на опашка от клиенти и дали силите им ще издържат наравно с вашите? Как се чувства човек с нисък ръст на опашка, заобиколен от хора, чиято обичайна височина е много над неговата – гледката, която ще има и кислородът, който ще диша...? В градския транспорт се качва човек със специални нужди и вместо да отстъпим мястото си, за да седне той, се обръщаме към прозореца или мобилния си телефон с мисълта: „Защо аз, нека някой друг да се сети да направи място”.", пишат синдикатите, обяснявайки решението си да започнат кампанията.

Тя ще се проведе през Страстната седмица и се осъществява съвместно със Синдикална федерация на служителите в МВР, Национална организация "Малки български хора” и с подкрепата на НОИ.

От Конфедерацията на труда припомнят, че че обикновено хората обвиняват държавата за всичко – за ситуацията, в която се намираме и за проблемите, които имат.

"КТ „Подкрепа” направи обръщение към политиците с искания в социално-икономическата сфера и конкретни предложения за решения. Сега синдикатът иска да се обърне и към всички хора, към цялото общество. Защото държавата не може да ни даде възпитанието, морала, ценностите и добрината в сърцата", се казва още в съобщението на синдиката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
1
 
7
 
! Отговори
С преди 7 години
А Вие научихте ли се да стоите в дясно на ескалатора, а в тунелите на Сердика между двете линии да се движите в посочения за движение такъв....
52
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Първо ги питам дали ги болят краката и 90 % от отговорите са ДА,и след това им отговарям "Ами как няма да ви болят,като сте отстъпвали място на младини."
51
6
 
6
 
! Отговори
Чиновника преди 7 години
Никога няма да си отстъпя мястото! Аз съм се борил за него или пък с късмет съм седнал, не виждам защо трябва доброволно да се отказвам. Писна ми от готованци, които вечно смятат, че имат специални права и привилегии.
50
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименТи си голяма тигрица беуспешно си защитила пиленцето си ...немам думистрахотен пример даваш...
49
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ДибалаПишеш дискриминационни коментари!всеки има прово да се придвижва свободно
48
1
 
4
 
! Отговори
ба4и кико преди 7 години
млади останаха ли?
47
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В София младите са в повечето случаи мили и помагат и отстъпват.
46
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 51Вашето дете си го гледайте вие и в градския транспорт си го слагайте да си сяда във вашия скут. Никой не е длъжен да мисли и да му свети дали му тежи раничката. Ако е много тежка- слагайте по-малко неща вътре и толкоз.
45
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 49Ще стана разбира се! Ще се радвам на младите и ще се радвам на децата си! Усъзнал съм отдавна че с наглост, злоба, завист и лицемерие човек остарява и се разболява много по-рано от колкото му е писано! Ето защо не се притеснявам от бабугерството! Всички имаме избор!
44
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 48Май още сте дете след като не сте осъзнали че Бог не работи с копирни машини и че децата са различни индивиди! Ако вие сте могла а вашата другарка е изнемогвала?! Ако вие сте проста, да кажем, вашата комшийка може да е природно интелигентна макар и без образование! Ако вие сте полудяла сестра ви може да се е уциферила! Примери да искаш!
43
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пререждането и наглостта са приоритетите на бабугерите от край време! А по Тошово време имаше и приказки от сорта че са били борци против фашизма и капитализма и предимството е тяхно право! Свърши се!
42
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 41И ти ще станеш ' бабугер ', не бери грижи. ;)
41
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ДибалаАз също съм била дете, сама съм си носила раницата, не ми е било отстъпвано място и това по никакъв начин не ми е навредило на живота, даже напротив. Научила съм се да не ме мързи/ Всеки знае какво е да си дете, не само родителите....
40
3
 
7
 
! Отговори
малките радости преди 7 години
Българинът се гордее, че се е прередил и че не е отстъпил място.
39
3
 
13
 
! Отговори
Дибала преди 7 години
Понеже много хора тук питат: Защо да се отстъпва място на дете? Само родител на дете 1-2 клас знае колко му тежи раницата. Аз самия се чудя за какво са им тези учебници в 21 век, където всичко може да е качено в един таблет например? Що се отнася за възрастните хора си мисля, че и те самите трябва да подбират времто в което се возят в градски транспорт. Хубаво би било да избягват пиковите часове сутрин и вечер!
38
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 35Господине/госпожо! Българинът се обажда на магьосници за да пита щуротии и небивалици и отгоре на всичко плаща по два лева на минута а не може да попита/помоли любезно за място! Ами не всеки е зяпнал в пътниците и сканира кой каква болежка носи! Бъдете любезни и питайте! Няма срамно заболяване!
37
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо "възрастен човек" е сложено на първо място? С какво наглите пенсии са по-важни от бременните жени и малките деца? Аз когато бях бременна в осмия месец бях изблъскана от нагла пенсионерка в метрото, за да се качи преди мен.Случвало ми се е когато съм с количката с бебе на 2 месеца в центъра на София нагли цифливи пенсии да напират да се набутат заедно с детето ми в асансьора ( рампи няма заради Фандъкова),защото много бързат.За гробищата ли бързат или за телефонните измамници не ми е ясно.
36
0
 
18
 
! Отговори
Факт преди 7 години
Вместо КТ Подкрепа да се занимават с маловажни работи , да натиснат работодателите да осигуряват на пълна работна заплата , както и да спазват работното време и двойното заплащане на празниците
35
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 38Случвало се е да цапна бабугер след като блъсне детето ми! После изгърмя и онзи лумпенойден *** които беше застанал на страната на бабугера независимо от случилото се! Ем бой хапна хем го прибраха! Който няма обноски и етика ще бъде ритан пряко и косвено!
34
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 34Децата също се изморяват! Аз уча моите да не отстъпват на нагли бабугери и да отстъпят ако могат и ако обноските позволяват! От какво се уморяват или не не е махленски проблем както и въпроса защо бабугерите ползват градски транспорт а не си гледат старините! Който е *** без обноски ще си стои надървен докато се просвети!!!