А вие отстъпвате ли място? На баба, на бременна, дете...

"Подкрепа" започва кампания: "Да върнем човешкото в себе си"
10 апр 2017 11:37,
105
А вие отстъпвате ли място? На баба, на бременна, дете...
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

А вие отстъпвате ли място на възрастен човек, родител с малко дете, човек с увреждане или бременна жена на опашка или в градския транспорт?

Към този въпрос подтиква КТ "Подкрепа", които започват кампания "Да върнем човешкото в себе си". Стартът й ще бъде даден официално утре.

"Замислете се за секунда как се чувства човек с увреждане, бременна жена, възрастен човек или посетител с малко дете, чакащи на опашка от клиенти и дали силите им ще издържат наравно с вашите? Как се чувства човек с нисък ръст на опашка, заобиколен от хора, чиято обичайна височина е много над неговата – гледката, която ще има и кислородът, който ще диша...? В градския транспорт се качва човек със специални нужди и вместо да отстъпим мястото си, за да седне той, се обръщаме към прозореца или мобилния си телефон с мисълта: „Защо аз, нека някой друг да се сети да направи място”.", пишат синдикатите, обяснявайки решението си да започнат кампанията.

Тя ще се проведе през Страстната седмица и се осъществява съвместно със Синдикална федерация на служителите в МВР, Национална организация "Малки български хора” и с подкрепата на НОИ.

От Конфедерацията на труда припомнят, че че обикновено хората обвиняват държавата за всичко – за ситуацията, в която се намираме и за проблемите, които имат.

"КТ „Подкрепа” направи обръщение към политиците с искания в социално-икономическата сфера и конкретни предложения за решения. Сега синдикатът иска да се обърне и към всички хора, към цялото общество. Защото държавата не може да ни даде възпитанието, морала, ценностите и добрината в сърцата", се казва още в съобщението на синдиката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никой нищо не отстъпва. Веднъж се опитах да отстъпя място на една жена с *** и тълата ме линчува. Викнат ми на къв се правиш бе - уууу, комунист, живковист и такива неща ...
12
1
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Ами не само тука е така. В натъпкано метро в Япония гледах как жени (!) се закачаха с малко дете или дремеха, докато бременната му майка се опитваше да пази баланс права. Сритах една от тях за да стане. Не е въпроса дали й се седи на бременна жена, тя трябва да седне, защото е неустойчива и може да падне и да се получат усложнения. Винаги отстъпвам или ако ако и аз съм права сръчквам някой "заблеян" да отстъпи място.
11
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 8Наглите бабугери от софийски окръг са плод на Тошовата ерархия за която нямам огромни симпатии.
10
9
 
7
 
! Отговори
зелен гущер преди 7 години
щом дъртофеля може да се дотътри до рейсо, да се вози без да гледа жално, тимуровските команди умряха...
9
6
 
8
 
! Отговори
Кавалер пролетарий преди 7 години
Винаги правя място за сядане, отстъпвам за качване, помагам за чанти , колички и т. н.И докато изглеждам като кавалер, тъмната страна в мен винаги ме кара да попръцквам дискретно в тълпата на градския транспорт.
8
4
 
21
 
! Отговори
чичо Любо преди 7 години
Отстъпвам, винаги. За съжаление съм страдал от това. Един от случаите - жена мисля си бременна и тя с чантата по главата - Ти мен дебела ли ме наричаш. Друг случай - качва се жена в метрото, аз ставам да и предложа да седне - Моля, г-жо заповядайте седнете. Бам чантата по главата - ти бе, идиотино, стара ли ме наричаш. И все още продължавам д аставам и да остъпвам място, а и с чакам следващата чанта да изям
7
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 9По-добре на бременно "дете" отколкото на празноглав бабугер склонен да мята пачки на ало-апашите. Старото е за брак а бременното "дете" носи новото! Природен закон!
6
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А дали остъпвали място на бременно дете 10-11 годишно?
5
6
 
11
 
! Отговори
до 1 преди 7 години
Браво, само така с наглите герберасти дошли от село, които не са чували за кавалерство и други такива думи.
4
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да пътуваш със софийското метро е пълен отврат. Бил съм в почти всички европейски столици, но такава дивотия няма никъде.
3
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Отстъпвал съм, но невинаги е лесно и възможно. В претъпкано превозно средство понякога се налага да разбуташ всички пасажери, само и само да отстъпиш място на конкретно лице. Понякога подобен жест се тълкува лошо и от самите тези, заради които се налага да го направиш/не че това трябва да спре практикуването на самия жест разбира се/. Общо взето, иска се освен да си човек намясто, и да си малко находчив и да има създадени условия за това.
2
17
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На бременна жена-Винаги с радост! На бабугери - рядко в зависимост от нивото на етиката и обноските! Простакеши от Тошово време не толерирам и ако се наложи-принизявам до нивото Нямам!
1
14
 
19
 
! Отговори
наказател преди 7 години
Наскоро в пълн автобус се качи една възрастна жена и помоли един темерут да отстъпи място, онзи й се издърви и я наруга. Кипна ми, ударих му главата в стъклото, след това няма да описвам колко бой изяде, молеше се като женичка за живота си пред истинския Мъж в мое лице, не му се вярваше, дойдох му изневиделица! Така трябва наглеците да се лекуват!