Агнета, яйца и козунаци: Кой накъде поема за Великден?

Dnes.bg ви попита къде ще празнувате – Вие отговорихте!
10 апр 2017 17:00,
19
Агнета, яйца и козунаци: Кой накъде поема за Великден?
Снимка: Flickr

Пролетта дойде, празниците чукат на вратата ни. Почна и Страстната седмица и на вратата ни чукат тенджерите с яйца и купите, в които втасват козунаци. Някои вече си купиха агнешкото, други сигурно са го замразили и чакат да направят дроб сърма.

Един въпрос остана и той е редовният: Къде ще прекарате празниците? Ние от Dnes.bg решихме да се допитаме до нашите читатели.

В анкетата ни Къде ще почивате за Великден участие взеха 2279 души.

Най-категоричният отговор, който 55% от отговорилите са посочили, е редовното: "Няма да пътувам, ще си бъда в къщи". В крайна сметка няма друго място като дома, нали така?

16% пък са избрали да посетят роднини и да си спретнат хубав семеен празник. В крайна сметка по празниците и почивните дни можем да се видим с близките, които понякога са далеч от нас.

Ех, за 12% от отговорилите Великден ще премине в работа. Дано скоро успеят да наваксат с почивката!

Има и едни щастливци от 6%, които за празниците са избрали да оставят вдигането и слагането на маси за професионалистите и ще посрещнат Великден на курорт у нас. По 3% ще се отправят към Гърция и към Сърбия, Македония, Румъния или Турция.

4% пък мислят за онова, което предстои след празниците и са категорични - няма да ядат агнешко, искат по-скоро кабинет. На тях ще им пожелаем по-скоро сбъдване на (не само) тяхното желание.

А на всички, независимо къде посрещат светлия празник, ще пожалем Великден да е изпълнен с радост и весели моменти с любимите хора. И да хванат бореца!

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
1
 
! Отговори
ИМПЕРАТОР преди 7 години
СОФИЯ! Сердика е моят Рим!
6
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Които живеят наблизо до Румъния или имат път натам да си купят евтино агнешко. Килото при комшиите е 9 лв. за килограм А в мутроландия е 17 лв. за кг. Вчера имах път до Румъния и се учудих каква евтиния е при тях. Салати домати краставици всичко на 70 ст. Едно малко сравнение с нашите цени на тези зеленчуци показват че нашите са от 2.50 ст.до 3.50 ст. Страшна евтиния е в мутроландия.
5
1
 
5
 
! Отговори
Читател преди 7 години
До Тц......И аз. Макар че много си я харесвам и в делници, само колите да не бяха чак толкова много. Иначе всичко си има и е супер! :-)Много приятна статийка от г-жа Павлова, на която също желая весело и приятно изкарване на празниците! :-)
4
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Към Темата пасва и статията за Свешеника от Ромски произход тука някаде в сайта
3
0
 
2
 
! Отговори
Тато-то преди 7 години
Тато, яж по-често месо,че виж как си се напрегнал. Явно това е масово явление при вегащите ! Ярост , омраза , ненавист, злоба и т.н.
2
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като се има предвид,че селиндж$рите са се евакуирали в Сф си е най-добре.Няма миекащи,въйкащи,варящи и т.н
1
2
 
5
 
! Отговори
Месар преди 7 години
Само не споменавайте за агнета, че тревопасните вегета ,със сетни сили, ще нададът вой !