Расате: България не може да е Аврамов дом за бежанците!

"Икономически мигранти се "намърдват" у нас заради конфликта в Сирия"
11 апр 2017 10:30,
27

Българите не сме лоши към мигрантите, просто сме бедни. Някои хора се опитват да ни убедят, че тук можем да създадем многонационални държави, които включват иранци, афганистанци, пакистанци, либийци. Нашият дом не може да се превърне в Аврамов дом.
Още по темата

Това каза в "България сутрин" бившият председател на Български народен съюз Боян Расате по повод решение на съда в Хановер, че Германия повече няма да връща бежанци у нас. Причината - нечовешкото отношение, което застрашава съществуването им.

Националистът е на мнение, че е почти невъзможно да убедиш беден народ да приеме бежанци, които допълнително трябва да храни. По думите му имаме обица на ухото заради циганските катуни.

Д-р Акрам Наюф от Асоциация "Свободна Сирия" не се съгласи с мението на Расате. Той бе категоричен, че българският народ е гостоприемен. По думите му една шепа хора искат да говорят от името на народа.

"Протестът в Елин Пелин е политически и организиран от самия кмет", посочи гостът на Bulgaria ON AIR.

"Става въпрос за ударна вълна от Близкия изток и Африка, която се възползва от конфликта в Сирия и иска да се намърда в нашата къща. Това са икономически мигранти, които искат да живеят по-добре за наша сметка", каза още Расате.

Според него решението на съда в Хановер трябва да се раздаде на всички кандидат-мигранти, за да знаят те, че България не е гостоприемна страна.

"Ние не трябва да следваме лошия пример на Германия. Трябва да взимаме пример от Унгария, Полша и Чехия", убеден е Расате.

Д-р Наюф отново контрира, че няма ударна вълна и подчерта, че конфликтът в Сирия застрашава международната сигурност. Според него е трябвало Европа да вземе мерки по-рано.

"Оградите не решават проблеми, дори радикализират самите бежанци", заключи Акрам Наюф.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименАбсолютно точно.Дано държавата да се вземе в ръце и да слуша Виктор Орбан, а не урунгел Меркел.
7
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този "доктор" ведно с асоциацията си следва да бъде незабавно натирен отдето е дошъл. И там да се реализира за "Свободна Сирия". Нахалник!
6
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Оградите не решават проблеми, дори радикализират самите бежанци", заключи Акрам Наюф.Решават и още как, а едно минно поле зад оградата решава още повече проблеми. Я да питат израелците и американците дали не решават проблеми оградите! Що не им го каже на тях и да им препоръча да си ги съборят? Със сигурност те са на нисък старт и само чакат неговата препоръка за да се затърчат да ги съборят.
5
2
 
25
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
".....По думите му една шепа хора искат да говорят от името на народа." - Ами да се направи Референдум, че да се види колко е "шепата хора"!
4
15
 
3
 
! Отговори
Китов преди 7 години
До Анонимен 5Да, бе, пак Америка им е виновна. Много общо има между мюсюлманска Босна, католически (в голямата си част) Словения и Хърватия и наложилата им се православна Сърбия. Ония гадните зад океана тикаха сръбските танкове към Загреб и копаеха гробовете в Сребреница.... А Расате ръси простотии, сякаш 2 милиона българи не са икономически имигранти и не хранят поне половин България.
3
1
 
19
 
! Отговори
socialen преди 7 години
Икономически имигранти има в страни с икономика. У нас няма икономически имигранти.
2
5
 
18
 
! Отговори
socialen преди 7 години
С новото "правителство" българският народ бедства още повече.
1
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Прав е