Средна скорост! Що е то? 30 хил. шофьори по "Люлин" знаят

Работеща норма или поредна глупост? Дискусия в Bulgaria ON AIR
12 апр 2017 09:07,
75

КАТ предприема мерки и ще следи за превишаване на средната скорост при предстоящото голямо празнично пътуване. Очаква се стотици хиляди българи да се отправят на път в следващите няколко дни за Великден.

"На магистрала "Люлин" бе поставена система, която изчислява средната скорост - една камера заснема автомобила в началната точка, втора камера в крайната точка и изчислява времето, за което е преминато разстоянието", разясни бившият директор на КАТ Алекси Стратиев в "България сутрин".

Още по темата

Любка Маринова от Асоциацията на пострадалите при катастрофи отбеляза в студиото на Bulgaria ON AIR, че не е необходимо средната скорост да фигурира в закона.

"За миналата година имаме 30 хил. съставени фиша от тази камера", посочи тя и подчерта, че все още сме на първо място по смъртност на пътя - 99 на 1 млн. души.

Христо Радков, който е член на МЕНСА България, е категорично против въвеждането на средната скорост: "Занимаваме се с поредната глупост. От превишена скорост миналата година са загинали 6 души. Защо трябва да въвеждаме тези скъпи неща?".

Той е категоричен, че "Пътна полиция" не трябва да спира ТИР-овете в аварийната лента на пътното платно. Христо Радков посъветва новия парламент да работи върху чисто нов закон за движение по пътищата.

Алекси Стратиев отбеляза, че при всички случаи в следващите почивни дни ще има задръствания. По думите му на гръцката граница ще има облекчен режим на преминаване.

"Предупреждавам гражданите, които ще пътуват по магистрала "Хемус", че там ги очаква голямо задръстване", обърна внимание Любка Маринова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя член на МЕНСА си е състезателче явно :)
40
1
 
45
 
! Отговори
CaBaTa преди 7 години
Спирайте да пикаете по-често в тези отсечки. Така ще си увеличите времето, ако сте карали по-бързичко.
39
4
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КАТ са единственият сериозен проблем за безопасността на движението, а всичко останало е следствие на неработещия КАТ.
38
4
 
36
 
! Отговори
37 до 39 преди 7 години
Моята кола е точно 74кв/100кс и знам какво пиша.Не се светкай в тунела Умнико!И напиши колко е максималната скорост щом знаеш - 140, 130 или 120/както много са писали/.
37
1
 
39
 
! Отговори
Gun преди 7 години
Според мен трябва да има и повече указателни табели.Карайки 3часа от София До Търново човек се изморява и трябва подсещане къде с колко и тн.А не да се крият след завоите и да регистрират нарушения.
36
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако искаш, спирай и за 10 кафета. Тези камери работят чрез разпознаване на номера на колата, а не чрез отчитане на време между три точки. В други държави ги използват от години, и между другото са много по- щадящи от камерите, които те засичат еднократно, защото ако минеш през една бързо, но през другите две в ограничението, няма фиш.
35
4
 
43
 
! Отговори
PILOT преди 7 години
Стига с тази скорост , нали знаете тези камери преброителните,които ще мерят средната скорост на кой са ? На фирми на Кадиев . Проблема не е скороста , а това че повечето карат дрогирани или пияни,проблем са лошите пътища и маркировка и т.н.
34
3
 
38
 
! Отговори
До 37 преди 7 години
Ти си поредният, който дава акъл, а даже не знае каква е разрешената скорост на магистрала. Второ, 100 к.с. не са малко и няма причини колата да не може да изкачи някакво нанагорнище на магистралата, а и вече все по-малко се произвеждат маломощно коли.
33
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Докато не премахнем катаджийския манталитет - по-високи глоби, по-сурови наказания и не минем към нормалното човешко мислене - хората да не правят нарушения, все така ще си бъде - всеки ден десетки милиони нарушения по пътищата, а КАТ ще санкционира за едно на 50 хиляди или 1 на 100 хиляди и ще иска още по-строги санкции, както е от 27 години.
32
2
 
42
 
! Отговори
Ей че менсаджии преди 7 години
Някъде съм чувал, че тази средна скорост се изчислява за много по - кратък участък, отколкото си мислите.Става въпрос за тунел с ограничение 80км/ч и дължина 2-3 км., и това обяснява големият брой нарушители.Иначе 130км/ч/макс разрешената според мен/ средно за 90км път трудно дори умишлено може да се нарушат със средностатистически автомобил/100кс/, с оглед многото изкачвания
31
2
 
36
 
! Отговори
сс преди 7 години
Колко *** имало тук... щял да кара с 300 и да почива. нека сложат на 5 места по магистралата средна скорост и пий кафе 5 пъти да видим дали ще стигнеш по-бързо
30
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като искаме нови коли щото и аз не искам таралясници вчера съм сменил съиденител спирачки масла гуми питате ли ни колко пари даваме за подръжка и данъци на тия коли тия в пътното крадат и имитират деиност те и марешки са затвора един през друг имитират деиност производителите на фармацефт кои контролира оня едно лексрство пет лева една подръжка на кола 200 0 лева нема такава държава
29
1
 
54
 
! Отговори
Гражданин преди 7 години
Като говорите за камери -кога ще се сетите да въведете (автентичен) видеозапис от камера (регистратор) да е доказателство без свидетел както е в Русия и Украйна?
28
1
 
46
 
! Отговори
Реалист преди 7 години
Основният проблем при нарушенията по пътищата очевидно е КАТ, който не работи. От тази гледна точка има смисъл от такива камери, но начина на изпълнение е катаджийски - ще сложим тези камери за средна скорост на два от най-безопасните участъци по магистралите, а на останалите стотици хиляди или милиони участъци по пътищата, няма да сложим. С други думи пак ще с глобява за едно на 100 хиляди нарушения, както си е и сега.
27
3
 
40
 
! Отговори
1 преди 7 години
Очевидно повечето *** тук не са си показвали носа от ***. Тези камери не са пръснати на произволен принцип където ти падне, разстоянието между тях е не повече от 2 км, за което разстояние измерва средната скорост, и няма как да караш с 300 и да пиеш кафе и т.н щуротии.
26
7
 
41
 
! Отговори
Даниел преди 7 години
До tonchoНе е проблема за колко време ще ги изминеш, а с каква скорост. Аз по "Тракия" ако карам с 300 км/ч и седна да си правя кафе-паузи по бензиностанциите, ще докарам норматив за време, все едно съм карал със 120км/ч. А че междувременно си летя с 300км/ч няма да засекат.
25
1
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А фалшивите ни пътища кога ще бъдат оправени? Нямам нищо против камерите, но разберете,че пътищата трябва да бъдат приведени в състояние осигуряващи безопасност на хората! Маркировка липсва на много места, почти никъде няма котешки очи по асфалта и бетонните ограждения по банкетите, липсват светлоотразителни колчета. Всичко това превръща шофирането по тъмно, в дъжд и мъгла в оцеляване...
24
5
 
55
 
! Отговори
СММ преди 7 години
Мили хора, разберете. проблемите с безопасността на движението идват от: 1) слаба подготовка на шофьорите; 2) лоша организация на движението; 3) лошо състояние на пътищата!!; 4) лоша маркировка: 5) липса на обезопасителни съоражения. Всичко останало е или второстепенно или следствие от предишните. А вие се хващате на въдицат на онези които трябва да се справят с посочените проблеми и се псувате един друг. А по въпроса за камерите за средна скорост, това го няма в ЗДП (и не случайно) така че...
23
10
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много мрънкате, щото срещу камерите за средна скорост няма как да шикалкавите... значи сме на прав път.Ще се научите да карате ПОД максимално позволената скорост, щото иначе пощенските ви честитки ще зачестят.
22
3
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Точно камерите за средна скорост са решението за бай *** - на места където не може да се почива. Само така ще се отървем от светкащи перачи на пари по магистралите.