Средна скорост! Що е то? 30 хил. шофьори по "Люлин" знаят

Работеща норма или поредна глупост? Дискусия в Bulgaria ON AIR
12 апр 2017 09:07,
75

КАТ предприема мерки и ще следи за превишаване на средната скорост при предстоящото голямо празнично пътуване. Очаква се стотици хиляди българи да се отправят на път в следващите няколко дни за Великден.

"На магистрала "Люлин" бе поставена система, която изчислява средната скорост - една камера заснема автомобила в началната точка, втора камера в крайната точка и изчислява времето, за което е преминато разстоянието", разясни бившият директор на КАТ Алекси Стратиев в "България сутрин".

Още по темата

Любка Маринова от Асоциацията на пострадалите при катастрофи отбеляза в студиото на Bulgaria ON AIR, че не е необходимо средната скорост да фигурира в закона.

"За миналата година имаме 30 хил. съставени фиша от тази камера", посочи тя и подчерта, че все още сме на първо място по смъртност на пътя - 99 на 1 млн. души.

Христо Радков, който е член на МЕНСА България, е категорично против въвеждането на средната скорост: "Занимаваме се с поредната глупост. От превишена скорост миналата година са загинали 6 души. Защо трябва да въвеждаме тези скъпи неща?".

Той е категоричен, че "Пътна полиция" не трябва да спира ТИР-овете в аварийната лента на пътното платно. Христо Радков посъветва новия парламент да работи върху чисто нов закон за движение по пътищата.

Алекси Стратиев отбеляза, че при всички случаи в следващите почивни дни ще има задръствания. По думите му на гръцката граница ще има облекчен режим на преминаване.

"Предупреждавам гражданите, които ще пътуват по магистрала "Хемус", че там ги очаква голямо задръстване", обърна внимание Любка Маринова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
8
 
41
 
! Отговори
Боил преди 7 години
До toncho,колега прав си в 100%,в Европа такива системи са на стотици места и си вършат работата.На тозо член на МЕНСА IQ му сигурно е на минус скала/153 под хоризонталният вектор/,даже едик комп.ПРАВЕЦ от време оно няма да има проблем с изчислението на средната скорост.Превишена скорост с трошка на 20 години си е чиста проба престъпление.
20
2
 
50
 
! Отговори
Петкан преди 7 години
*** българска работа. Хемус откакто се помня все е в ремонт някъде и то с месеци, като минавам никой не работи никога ! Започнах да свиркам като минавам до фургоните дето спят работниците да стават да бачкат.
19
16
 
40
 
! Отговори
АккА преди 7 години
Всички *** с голф 1,2,3 и опел астра 1992г. ми пишат минуси....Не трябва да има кола по 4000 лв по пътищата(такси данъци застраховки) -щото сега всеки сополанко с парите от родата за завършване на школото си купува някоя гробниза за 500 лв и газ до ламарината.И знае че ако се блъсне ще прави балли едно лято на село и пак ще си купи и пак газ докато не се претрепи..
18
1
 
39
 
! Отговори
Антимен преди 7 години
До :) :)Говорим за нов внос ,и да освен с Украйна България с коя друга бяла държава може да се сравнява (и то след войната)? Молдова може би само ?Македония и Сърбия са на светлинни години пред нас а Румъния ,Турция и Гърция са от друга Галактика ...
17
3
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Качва се обекта Х в спортният си автомобил тръгва по магистралата с 220 км/ч. по средата спира на бензиностанцията пикае пие кафе хапва сандвич бави се 40 мин. Качва се в колата и пак 220км/ч. Изчислена средна скорост в норма.
16
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Господа с това да има малко работа зарад тия така става като ня *** принципност които си дава часовете си ги дава при някои защо няма тоя проблем ми щото сие дал реално чада другото което на некои и 300 часа да им дадеш са им малко иначе са с претенции а пък такситата реват че са били с единия крак нам де си ми другите те карат един докато тука се качват кои е с единия крак те или другите
15
4
 
45
 
! Отговори
Джони Инглиш преди 7 години
В Бг пътищата чужденците без водач се спичат ,пукат джанти губят се влизат в насрещното,проблеми със селските катаджии-лудница.Бизнес партньорите ни ги е страх сами по Бг джандемите-ями ,липса на маркировки ,неадекватни знаци ,мазни катаджии аве дискотека...
14
0
 
37
 
! Отговори
:) :) преди 7 години
13хаха пример с Украина, те 80% са на лади още...
13
10
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Единственият виновник за смъртността е скоростта! С бавно каране няма как да се треснеш в стълб, да се обърнеш в дере, да изтървеш завой и да нацелиш дърво, няма как да прелетиш над пешеходна, помитайки пешеходци!
12
3
 
39
 
! Отговори
до toncho преди 7 години
Точно затова реве - защото е един от настъпващите газта.
11
10
 
39
 
! Отговори
АккА преди 7 години
Оправете пътищата махнете таралясниците от пътя-стари дизели и руски антики.Украйна не регистрира коли под 2005 г нов внос...
10
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ми тоне е само в люлин това е породено от незнание вчера влизам в един магазин и слушам системата ги спряла за проверка на документите попитали ги какво значи мигач оня пуснал фара браво колегиума добре работи хихихи после се чудим що се бият по пътищата така е след като институциите спят по страшно.ще става ама компетентност
9
5
 
36
 
! Отговори
ивчо преди 7 години
на люлин е на тунелите преди перник и отчита едни 300 метра, ама да ми смята от перник до Бл град си е гавра, е ако ми сметне 5-10 км отгоре какво, ми моя борд комп пък ми дава средна скорост в нормите....да си караме колите на метрологичен контрол ли трябва ,още хранилки
8
8
 
47
 
! Отговори
Сиси преди 7 години
Оправете пътищата пък тогава мерете скоростта
7
6
 
53
 
! Отговори
Марин преди 7 години
Съгласен съм с коментара по-долу. За значително превишаване на позволената скорост - затвор, но по-скоро седмица, че ще препълним затворите.
6
5
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така е на много места в чужбина, няма какво да недоволстват. Много по-евтино от колкото да се поставят многобройни камери или корумпирани полицаи, както и знаци пред всяка камера! В Бг никой не спазва ограниченията на скоростта.
5
7
 
69
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Точно камери със "средна скорост" са най подходящи за нашия ***, който като види камера намаля и после газ колкото му може дъртото БМВ или голфчето. По магистралите е пълно с *** каращи с по 160-200 км/ч, така ще ги "излекуват" много бързо.
4
9
 
61
 
! Отговори
toncho преди 7 години
Просто не мога да повярвам, че член на МЕНСА е казал. че системата за изчисляване на средна скорост е скъпо неще, което не трябва да се въвежда. Явно там не могат да сметнат едно средноаритметично. Просто съм в потрес. Няма по-хубаво от тази система - така просто като се знае, че 120км няма как да минеш за по-малко от час - дали ще се форсираш излишно? Твърдо за тази система. Да-трудно ще бъде на на някои , които не могат да смятат и са с начално образование да им се обясни защо точно е глобата.
3
2
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В тази държава се правят и стимулират само глупости.КАТ не става за никакъв ***.
2
4
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кат трябва да отменят паричните глоби за определени нарушения като превишена скорост. Нарушителите имат пари и си плащат. За превишена скорсот с много над позволеното трябва да има затвор за поне месец.