КНСБ към кабинета: Ръст на заплатите със 100 лв. на година

Проблемът – произвеждаме повече отколкото получаваме
Обновена: 13 апр 2017 10:25 | 13 апр 2017 10:15,
29
КНСБ към кабинета: Ръст на заплатите със 100 лв. на година
Снимка: архив Булфото

Президентът на КНСБ Пламен Димитров поиска от кабинета да вдига с по 100 лв. на година работните заплати.

"С ясни стъпки трябва да се повишават заплатите там, където се произвежда повече. Това трябва да бъде направено, ако искаме да имаме квалифицирани кадри. Не чуваме все още да се говори за важните неща от предизборните програми като образованието", каза синдикалистът пред БНТ.

Според него един от проблемите е, че работодателите искат да получават образованите кадри евтино.

Още по темата

"Ние ще си търсим обещаното увеличение на заплатите на учителите с 25%. Правителството трябва да даде тон, за да се вдигат заплатите у нас със стотина лева на година. Ще за настояваме за изпреварващ ръст на минималната заплата", добави Пламен Димитров.

Лидерът на КТ Подкрепа Димитър Манолов пък беше категоричен, че осигурителната система може да издържи всякакъв скок на пенсиите. Въпросът бил кой ще плати цената.

"Не е работа на политиците да се бъркат в тази система, тези неща няма как да бъдат решавани толкова набързо. Политиците говорят разнопосочно по темата", коментира Димитров.

Според него, ако искаме да имаме управленска програма, адресирана към най-бедните българи, тя трябва да е насочена към всички тях.

"Бедните у нас са 2 млн. души, а тези с най-ниските пенсии са 500 000 души. Не е ясно какво правим с останалите. А и с повишаването на пенсията за стаж и възраст се смачква целия пенсионен модел – принципът трябва да е, че колкото повече осигуровки внасяш, толкова по-висока пенсия ще получаваш, а не това да зависи от благоволението на политиците", каза още шефът на КНСБ.

Според него в дълъг хоризонт страната ни трябва да има стратегия за привличане на повече инвестиции в икономиката, нова енергийна стратегия и намаляване на различията между регионите.

"Не съм сигурен, че само капиталовите пазари ще издърпат България напред, както твърди Делян Добрев от ГЕРБ. Големият проблем е, че произвеждаме повече, отколкото получаваме", каза Пламен Димитров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
8
 
! Отговори
Трифон фурнаджията преди 7 години
Това КНСБ е формална организация, само харчи парите на работниците и нищичко ама нищичко не прави.
20
1
 
8
 
! Отговори
Aнонимен преди 7 години
Национален ПРОТЕСТ срещу безобразиата в България "Изборът на хората" 04.05.2017г.пл. "Народно събрание"Стига са се подигравали с народа!Ти решаваш!
19
9
 
2
 
! Отговори
Депутат преди 7 години
Така е Анонимен 23!В България бедност няма. Аз като си пия уискито в клубчето с яки мацки един беден не съм видял.Какво ми говорят за некви милиони, че нямали кво да ядът. Това са фантазии бе.Барман, още една бутилка за 5 бона и давай по-живичко.
18
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Синдикатите нямат търпение да работят с "новия" премиер
17
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като сме почнали с пожеланията КНСБ сщо да искат:Всички жени в БГ да станат супер модели, а бюста им два размера отгоре.Всички мъже да им порасне с минимум 5 санта.Ама как точно искате да стане? Няма значение! Ние търсим да си повеем байрака и правителството да разтегне още малко лакуми като преди изборите.Нещо за намаляване на ДДС, стимулиране на бизнеса с по-ниски такси и облекчаване от огромната бюрокрация?Неее нене. Ние не искаме конкретни неща. Само тъй си пожелаваме разни работи.
16
0
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Не забравяйте,че този синдикалист от КНСБ обикаляше България заедно с Б.Борисов в предизборната му кампания.Това трябва да се помни,за да става по ясно какво приказва и защо го приказва сега този ***.
15
0
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Помните ли когато Сидеров подкрепяше някои решения в НС при Орешарски.Какъв вой,какви напъни -то не бяха гербаджии,то не бяха уж умни и красиви/сякаш само те са умните и красивите в България -други няма/,то не бяха "интелигентните" седесари/които с времето ни показаха колко са интелигентни/,а телевизиите -леле какъв вой,какви приказки се изсипваха.Сега мълчание,вече всичко е наред,Сидеров не е проблем,нищо не е проблем -всички са доволни -от "умните" и "кресливите"разбира се-те са на власт и мъл
14
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
за пореден път тия непотребници доказва, че не са у час и говорат на ангро - дигаме с по 100 лв. на година, пари има! - земете се скрийте некъде и на се показвайта, шот сте виновни за всичко! народа вас требе да ви измете първо, да ви замени с истински синдикалисти! отврат!
13
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Надай се коньо за зелена трева.
12
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В България има и умни хора. Те не се допускат никъде, дори и собствените им партии. Погледнете кои са министри, кой е премиер, при//мат с убеждението за неповторимост, безпогрешност и болен егоцентризъм.Той никога няма да допусне умни около него защото на негов фон те ще изглеждат нереално. Най-отвратителното е, че се гаври с българите и България, унижава ги и ги убива бавно но сигурно с идиотизма. Да се избере за 3ти път ни прави за посмешище в цял свят.Не се сърдете ако ви третират като баклук
11
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това с молби и пожелания не става...
10
2
 
4
 
! Отговори
Киро Кюмюря преди 7 години
а, бре мaдурко ли си , синдикалиЗд ли си... и как ще накараш някой да дава заплата по нареждане, когато нямаш изкарани пари бре? при изкарани 1500 на човек, като колко трябва да му е заплатата?
9
0
 
3
 
! Отговори
ФХ преди 7 години
Със задна дата от 2010 г.
8
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
колкото повече осигуровки плащаш, толкова повече повече ромеи ще храниш! пари на вятъра, да не мислиш за пенсия?! това правило не важи в България! вместо осигуровки кътай за стари години! на вълка за това му е дебел врата!
7
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Както се разбира кои ще бъдат министри и кой отново премиер е категорично ясно, разпада на България ще се засили, респективно бедността и отчаянието. По 30 000 напускат страната нац възраст м/у 20-30. Ако е добре и вярваха, че има шансове, нямаше да го правят. Не може да вървим напред с безкрайно проЗДите Борисов, Цецо, Винкела, Дебелият и набеден воевода, с Влади Милионера, с продажни и крадливи креатури. Има анализ от Германски икономист, България ще е все по-бедна и разграбена.
6
0
 
26
 
! Отговори
Истината преди 7 години
Истината е, че мутрите-бизнесмени все повече няма да могат да намират квалифицирани кадри. От една страна мутрите сами изгониха потенциалните си работници с мизерните заплати, които плащат от 27 години,. От друга страна постепенно започват да излизат в пенсия квалифицираните кадри, родени преди 1990 година, когато се раждаха много българчета, а родените след 1989-та започващи работа са в пъти по-малко, голяма част са без образование, най-вече тези от гетата, а и много от тях избягаха от България
5
1
 
17
 
! Отговори
Надя Николова преди 7 години
Ха ха ха И чорбаджиите и народните търтеи искат само и единствено безплатен труд.За да си гарантират топли местенца в НС народните търтеи инвестират в задълбочаване на бедността и забатачването на държавата в блатото при ж.абите.
4
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
този, ако не е синдикат, т.е. ако не живее на гърба на другите, какво може да прави!
3
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Ние ще си търсим обещаното увеличение на заплатите на учителите с 25%"Нали двойни обещаха? Тоест 100%. Сега за 25% говорят... Чакам и им гледам сеира. Това е точка 1 на ГЕРБ в предизборната им. Май ще пада голем смех, както при предните им управления.Точка 2 им е 1515 лева средна работна. И това чакам да видя как ще се получи, щото е икономически нон-сенс как ще се вдигне от 780 лева средна почти двойно на 1515 лева, както каза Тиквунчо.Поне се забавлявам :)))
2
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Заплатите на държавните работници трябва да се намалят който иска повече пари нека заповяда в частния сектор и да печели пазарна икономика е станете милионери като искате всяко вдигане на заплатите ще доведе до гръцкия сценарий.