Роми, турци, руснаци, украинци... Българският ген изчезва!?

Демографската катастрофа води до подмяна на населението в България!
13 апр 2017 10:37,
243

Демографската катастрофа ще доведо до подмяна на населението у нас, а българският ген няма да изчезне, но ще бъде асимилиран в огромния свят. За това предупреди в "България сутрин" социалният антрополог Харалан Александров след тревожната статистика на НСИ, че населението ни намалява с над 50 хил. души годишно.

По думите му ще се смени съставът на населението, тъй като България е изключително привлекателна за хора от Турция, Украйна и Русия.

Още по темата

"Явно ни е по-трудно да приемем население от арабския свят. Предпочитаме светли хора, които говорят славянски езици. Когато младите хора отидат да живеят в уредено общество, те започват да раждат по 2-3 деца. За съжаление, по-образованите хора у нас имат по-малко деца", обясни той за Bulgaria ON AIR.

Харалан Александров посочи, че най-рано хората умират във Видинска област, а най-дълго живеят в Софийска. Застарялото население остава в бедните райони, докато младите отиват в големите градове.

"Крайно време е да се разтревожим сериозно и да вземем мерки. Въпросът е да не станем културно малцинство. Просто ще има все повече българи, които ще бъдат по-мургави или по-руси и синеоки", каза още социалният антрополог.

Математикът проф. Михаил Константинов предупреди, че това е ускорително влошаващ се проблем. Той отчете, че първо трябва да направим нула, да минем през минимума и да започнем да катерим, за да спрем процеса на изчезване.

"В най-добрия случай това ще изисква 20-30, може би и 50 години. Произвеждаме неграмотно население в удивително големи размери. България губи млади хора, затова се увеличава и смъртността. Тук остават само възрастни хора", посочи проф. Константинов, според когото все пак страната ни е едно от най-добрите места за живеене по почти всички показатели.

Той е на мнение, че трябва да се работи за привличането на образовани българи, които живеят в чужбина, като им се предложат много добри условия у нас.

"Отваряне на България към българите, които живеят извън страната. Навън става много страшно и това работи за нас", заключи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


243
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
1
 
6
 
! Отговори
Човече преди 7 години
До СЛАВЯНСКИЙРуси и синеоки сащо има готи и викинги, дух трябва да има и определена енергия и култура, за да си българин
146
3
 
11
 
! Отговори
Pro touch преди 7 години
2 343 396 пенсионери при работещи 2 243 466... По 100 000 пенсионери на година... 10 млрд. Соцпомощи и за пенсии... Тази държава практически се крепи на еврофондове...
145
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е, нали "големи топки"...пък сега изведнъж - изчезва !!!
144
5
 
10
 
! Отговори
Харалабав преди 7 години
Този сороски умник какъв е по произход, щото наистина е много особен и не много приятен на вид
143
8
 
11
 
! Отговори
Реплика преди 7 години
"Българският ген изчезва!?"За да са по-убедителни "светилата" трябва да дефинират: Що е това "български ген" !?
142
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Българинът не му пука дали ще загуби гените си. Пука му дали ще загуби културата си.
141
4
 
8
 
! Отговори
Неграмотност преди 7 години
До Петьо-ЕврейГен на славяни няма, това са близки по култура и език наречени така общности
140
0
 
2
 
! Отговори
До 149 преди 7 години
Смешен си. Навсякъде по света звънят за "нашето момче", а сега звънят доста повече отколкото преди 1989-та.
139
0
 
3
 
! Отговори
Красотата преди 7 години
и излъчването на духа е непостижима комбинация за празните лица на 99,99999999% от населението на много страни и управляващите
138
3
 
6
 
! Отговори
Дерибей преди 7 години
важното е , че сме стабилни
137
2
 
12
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 7 години
Моят ген ще оцелее.
136
4
 
5
 
! Отговори
Глупости преди 7 години
Има го в мноого страни, но уникалната комбинация от хилядолетия, талант и дълголетие не присъства и няма никога да присъства в която и да е друга нация
135
4
 
7
 
! Отговори
Петьо-Еврей преди 7 години
Е българите на са баш славяни поне генетически!!
134
0
 
16
 
! Отговори
До 140 преди 7 години
"То па ние да не сме си чисти прабългари... асимилирани още преди повече от 1000"Дали сме чисти прабългари не зная,но това са асимилацията където си написал е безгранична глупост.681г.са дошли тук от нищото някакви си 30 000 хора и са предизвикали Римската империя,победили са я няколко пъти и местните племена са ги асимилирали според теб.Повярвай прабългарите са били толкова много,че империя не е могла да ги спре.Ти имаш ли представа какво е била Източната Римска империя тогава???
133
0
 
4
 
! Отговори
Багатур преди 7 години
До-СЪР ПИ ЧУК :Един мой набор наскоро му се роди дете момиченце за което го поздравявам и му желая всичко най-хубаво на него и на семейството му и най-вече здраве за малкото сладурче!!!
132
9
 
10
 
! Отговори
Димитров преди 7 години
Какъв ген какви 5 лева. за последните 3 хил години са минали 300+ племена и народности по тези земи (през цяла централна, източна и южна Европа). Чистота само за изолираните племена, като пигмей и аборигени. По хубавите земи винаги е имало миграций и смесване на ген, това да не е Сибир, всеки иска топло и плодовито, никой не се натиска за зима 5месеца и температури -20 / 30градуса
131
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не ги ли е страх от нашия ген кандидатите да го претопяват?Той е като уран, бе хора, помислете, преди да се хвърляте към мотиката на неизвестното...
130
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А антропологът-расист Харалан Александров към кой етнос точно принадлежи??
129
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Роми, турци, руснаци, украинци"...че това от край време си е Българският Ген !
128
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
При финландците и литовците половината от новородените не са ...