Роми, турци, руснаци, украинци... Българският ген изчезва!?

Демографската катастрофа води до подмяна на населението в България!
13 апр 2017 10:37,
243

Демографската катастрофа ще доведо до подмяна на населението у нас, а българският ген няма да изчезне, но ще бъде асимилиран в огромния свят. За това предупреди в "България сутрин" социалният антрополог Харалан Александров след тревожната статистика на НСИ, че населението ни намалява с над 50 хил. души годишно.

По думите му ще се смени съставът на населението, тъй като България е изключително привлекателна за хора от Турция, Украйна и Русия.

Още по темата

"Явно ни е по-трудно да приемем население от арабския свят. Предпочитаме светли хора, които говорят славянски езици. Когато младите хора отидат да живеят в уредено общество, те започват да раждат по 2-3 деца. За съжаление, по-образованите хора у нас имат по-малко деца", обясни той за Bulgaria ON AIR.

Харалан Александров посочи, че най-рано хората умират във Видинска област, а най-дълго живеят в Софийска. Застарялото население остава в бедните райони, докато младите отиват в големите градове.

"Крайно време е да се разтревожим сериозно и да вземем мерки. Въпросът е да не станем културно малцинство. Просто ще има все повече българи, които ще бъдат по-мургави или по-руси и синеоки", каза още социалният антрополог.

Математикът проф. Михаил Константинов предупреди, че това е ускорително влошаващ се проблем. Той отчете, че първо трябва да направим нула, да минем през минимума и да започнем да катерим, за да спрем процеса на изчезване.

"В най-добрия случай това ще изисква 20-30, може би и 50 години. Произвеждаме неграмотно население в удивително големи размери. България губи млади хора, затова се увеличава и смъртността. Тук остават само възрастни хора", посочи проф. Константинов, според когото все пак страната ни е едно от най-добрите места за живеене по почти всички показатели.

Той е на мнение, че трябва да се работи за привличането на образовани българи, които живеят в чужбина, като им се предложат много добри условия у нас.

"Отваряне на България към българите, които живеят извън страната. Навън става много страшно и това работи за нас", заключи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


243
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
3
 
8
 
! Отговори
Alexandar Haralanov преди 7 години
Godinata 2023-2025.Vseki treti v BG ste e ot Romski proizhod.
126
9
 
7
 
! Отговори
Джурналист преди 7 години
Българите племена са били оногондури, утигури, кутригури и т.н. - т.е. разнородни Оногондурите идват тук и заварват местно население - различни славянски племена, хеленизирани траки, гърци и какви ли още не. През последните 1000 години тук са оставили гена си десетки племена, няма лошо. Османците и болеестите ни връщат през 15ти век в 9ти век по население заради преселения, кланета... И пак сме тук. Финладците като са 4-5 милиона, а литовците и естонците по 1.5 дали се смятат за изчеващ вид?
125
6
 
3
 
! Отговори
Предложение преди 7 години
Можем да създадем клиники от типа Lebensborn. Аз нямам нищо против в България да присъства гена на шведи, норвежци, финландци и руснаци. Друг е въпроса как би се отразило на хора с тяхната физиологиоя нашия топъл климат и как създавани по един такъв начин хора да се интегрират в обществото.
124
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 124Определено не им се учи много, така е! Но нека не забравяме как се учеше по времето на великия фараон Тутан-Тошо-Камун-Янко! Колко хора вземаха ей така изпитите защото бяха синчета/дъщерички на активни борци против "фашизма и капитализма"! Колко случаи знам където някакъв партиен секретар звъни на декана или професора да "моли" на "Генчо" да му пишат поне 3-йка за да мине че бил "наше" момче и прочие! И ето до къде ни доведе тази "интектуална" шуро-баджанашка практика!
123
19
 
8
 
! Отговори
Станимир преди 7 години
Не искам да имаме нищо общо с руснаци и украинци, нито на генетично, нито на културно ниво. Повечето изглеждат ужасно, не харесвам руси хора, при това с кръгли и грозни лица...Българите сме смесица от много племена и народи, но сме основно два вида - европейци и прабългари, като европейците са малко повече. Ако бяхме само европейци щяхме да сме поне на нивото на Словения сега, а вместо това заради тая азиатска *** сме на нивото на Сомалия...Това е истината.
122
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И как въобще този специалист Харалан може да сравни общо 20-30 хилядната руско-украинска диаспора с главоломно множащото се население. Да не би да изпусне някой лев от антибългарските нпо-та, които спомагат обезбългаряването на страната ни. Нещата трябва да се казват с истинските им имена.
121
0
 
7
 
! Отговори
До 140 Discovery преди 7 години
Ти даже не знаеш какво означава български начин на мислене, а даваш определения, които май се отнасят най-вече за теб и обкръжението ти.
120
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре, ще народим пет деца.Ще растат в чалгарска среща, управлявани от мутри и селяци.И, каква полза?
119
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не зная , историците казват ,4е на територията на днешна България има смесване на около 50 етноса , но да ви кажа , аз съм в 4ужбина , тук има българи и 99 от 100 не мога да сгреша 4е този 4овек е българин ( виждайки го за първи път) .
118
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен (121)В Русия и Украйна има страшно много хора, които се самоопределят като българи. Говорят български, спазват бъ;гарските традиции и никога, ама никога не са стъпвали тук. И по-добре, защото желанието им да се самоопределят като българи може да изчезне. В западните държави (и Турция) се претопяват със светлинна скорост. Дори децата им не говорят български. За български традиции при тях няма смисъл да говорим.
117
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Едни 2-3% има много качествени, те сигурно ще оцелеят.Иначе, ганьовщината да се претопи- само от полза е местна и световна.
116
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
TOVA E OK- I BEZ TOVA BG GENA E NEKA4ESTVEN.
115
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А ще липсваме ли на някого? Вече преобладаващо тук са останали дребни тарикати, крадци на едро и дребно, народа се *** - изобщо мижатурки.
114
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да се чуди човек-това лоша новина ли е ?
113
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нищо очудващо просто ще стане така както старите българи са претопени. На хан Аспарух народа къдее? Те са били мург'ави не бели подчертавам мург'ави едроплещести едри като скали хора. Къде виждате такива? Няма ги защото местните красиви тракиики са се омъжвали за тях раждали са им деца и семето лека по лека в течение на векове се е изгубила. Така че нито ще е първото нито ще е последното асимилиране този път тракииците ще изчезнат и така до следващото племе.
112
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За да не загине един етнос, децата в семейството трябва да са повече от две, примерно средно две и половина или три. Не забравяйте, че има доста бездетни семейства, така че при две деца или по-малко, загиването на етноса е сигурно, както става сега с българския етнос.
111
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И като видя тази гледка в Красна поляна, па като ти кипна и отиде да питаш управляващите защо така? Или...не?
110
5
 
13
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Чета коментарите...едни б***лъци обвиняват народа си в мързел....други б***лъци пишат какво било преди 100 години...трети б***лъци анатемосват тези НАИСТИНА СМЕЛИ, И ПРЕДПРИЕМЧИВИ българи - установили се в странство....изобщо Б***ЛЪЦИ НА БЮЛЮЦИ!
109
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Харалан добре го каза - крайбрежието е русифицирано. То си е така.
108
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Едните искат да забранят гласуване зад граница дриги искат да ги привлекат, ами като всяка българска мисъл.