Патриархът към народа: Възкресение да изпълни сърцата!

†Неофит отправи обръщение към българите за идния празник
14 апр 2017 10:35, Анисия Иванова
21
Патриархът към народа: Възкресение да изпълни сърцата!
Архив: Булфото

Празникът Възкресение Христово изпълва сърцата на милиони хора с любов и радост, вдъхновява ни за добри дела, помага за утвърждаването в обществото ни на такива непреходни ценности и нравствени ориентири като грижа за бедните, страдащите и изнемогващите, любов към ближните, милосърдие и състрадание, казва патриарх Неофит в обръщението си към българския народ за предстоящото Възкресение Христово - Великден.

Даруваната ни от Господа надежда за спасение ни помага да живеем, да се трудим и преодоляваме несгодите на земното битие, без да униваме, заявява Негово светейшество.

Патриарх Неофит пожелава възкръсналият Христос да укрепява всички нас, та във всяко семейство, във всяко човешко сърце да се разпали светлината на живота! Нека Божията благодат да ни помага да устройваме земния си живот в мир, християнско благочестие, любов, братство и взаимно разбирателство, пожелава патриархът.

"Да възнесем горещи молитви към Господа да просвети с дух на мъдрост, разсъдителност и човеколюбие нашите управници, да ни запази от природни бедствия, междуособици, нашествия на другородци и от всяко зло, да утвърди страната и народа ни в мир и съгласие и в истинската и спасителна православна вяра", призовава в обръщението си към народа българският патриарх.

Негово светейшество отправя "пасхално приветствие към всички наши духовни чеда и всички хора с добра воля, с надежда до всеки да достигне светлината на Възкресението!". Спасителят Христос да дарува живот в мир и благоденствие на нашите близки и на целия български народ!

Христос воскресе, с тези думи завършва обръщението на патриарх Неофит към българския народ за предстоящия Великден.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Възкресение в сърцата и вибратори в бахчата! Така го виждат нашите попски фарисеи и съдукеи! Дрън, дрън и много дрън и пак същото! Вари го, печи го фарисея и съдъкея си е същия от епохата на Исус Христос - него Славата!
10
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дедо попе, ама твоя любимец, набожника от училището за милиционери в Симеоново, дето постоянно ни го пробутваш, са го галили по празната глава цели три папи. Това не е ли в противоречие с православието, как мислиш.Или и ти викаш - няма значение, щом Големите началници така са решили ...И как искаш да ти вярват хората ?
9
2
 
7
 
! Отговори
Ка преди 7 години
Католиците взеха от Тиквун три милиона за индулгениции. То не бяха изповеди, три папи, изповед за убийства , КТБ , кражби на банки и още и още.А, нашата православна Църква мълчи за ТРИТЕ ПАПИ и получи от тиквата пари за две, три барачки, водещи се за съвременни храмове.СМЯХ
8
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Представям си в момента какво си мисли Иисус:"Тиквун-САТАНИСТ И КРАДЕЦ ме нарича негов личен НАЧАЛНИК, а Неофит мълчи ".ЗАЩО ВМЕСТО ПОЗДРАВИ ДА ВЗЕМЕШ ДА КАЖЕШ ИСТИНАТА ЗА ВЕЛИКИЯ ХРИСТИЯНИН ТИКВУН И ДА НИ КАЖЕШ, КОГА ЗА ПОСЛЕДНО ТИКВУН СЕ Е ИЗПОВЯДАЛ И ПРЕЧИСТИЛ ИНВ КОЯ ЦЪРКВА? Искам лично да знам името на свещеника, който изповядва Тиквун. Нали е голям християнин. Накрая голямия християнин от страха си плати ИНДУЛГЕНИЦИЯ ТРИ ПЪТИ и се изповяда на три папи за КТБ. Католиците взиха от Ти
7
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До къде стигнахме? Западни корпорации и мафията да завладее цяла България.Дори патриарха се страхува.Добрият пастир живота си дава, а нашия от поздрав на поздрав. Време е хората да чуят истина.Защо не призовеш всички партии да се обединят срещу ГРОБ. Тиквун се подигра с БОГ . Време е да му го върнем. През тоталитарния режим се строяха големи храмове, а сега - бараки. Пак ли комунизма е бил лош. Много лоши комунисти били тези атеисти. А, сега не са атеисти, а чисти САТАНИСТИ.
6
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дойде време и за народа след Цвъки и Тиквата.
5
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо не призовеш Цвъчко и Тиквун са ти се изповядат за КТБ? Нали Тиквун се пише за голям християнин, три папи го голели, плати милион за индулгениции, а веднъж не се е изповядал и пречистил.Къв патриарх си? Нима Христос не е изобличавал грешниците. Назови ги с имена. Поискай справка от свещениците да видиш, че БГ политик евхаристия не взима.Кажи на хората , какви хора избират за п***литици - ПРЕСТЪПНИЦИ И САТАНИСТИ.
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кажи нещо за Тиквата. Той казва за себе си, че е дясната ръка на "Началника". Оказва се,че Тиквун има в предвид началника на ЕС.
3
3
 
11
 
! Отговори
агент владика преди 7 години
Не вярвам че тайно ченге може да бъде свещеник и да проповядва любов към ближния.Същото важи за бивши брокери и далавераджии,прехвърлили се в попския бранд.Тези хора ме отвращават и пътя към Бог си остава индивидуална задача .
2
6
 
8
 
! Отговори
Гошо преди 7 години
Дърт проклетник!! Какво ти е изпълнило джоба бе ,я кажи .Стига с тия призиви ,опорочихте всеки празник.
1
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Попът доносник да хваща пътя за Банкя да мери кръвното на Мутрата.Такова падение на български патриарх не е имало дори и при Максим.