Благодатният огън пристигна и у нас

Старозагорският митрополит Киприан пожела здраве и мир
Обновена: 15 апр 2017 21:28 | 15 апр 2017 21:23,
89

Снимка: БТА

Делегация, водена от Негово Високопреосвещенство Старозагорския митрополит Киприан, донесе Благодатния огън от Божи гроб.

Огънят символизира Възкресение Христово и се смята за светиня за вярващите. Появата му в навечерието на Великден с молитвите на патриарха, духовенството и хиляди вярващи се нарича "чудо на слизане на Благодатния огън".

Делегацията донесе свещения огън в четири огнеупорни фенера, които се съхраняваха в специален контейнер в самолета през целия път.

На летището духовници от цялата страна си взеха от Благодатния огън, за да го разнесат из цялата страна.

Старозагорският митрополит Киприан пожела на всички българи да са живи, здрави и благоуспеваеми във всяко добро начинание. "Поздрав, благодат и мир от Светите земи за България, за българския православен народ", бяха първите му думи на българска земя на Летище "София".

"Бог да помага за доброто на всички ни, за да може нашата мила родина, Майка България, да пребъдва в доброта, любомъдрие и мъдрословие", пожела Старозагорският митрополит Киприан, цитиран от "Фокус".

Благодатният огън ще бъде пренесен в параклиса на Синодалната палата в София. Очаква се около 23.30-23.40 ч. фенерът с огъня да бъде изнесен от параклиса в Синодалната палата, за да бъде предаден на патриарх Неофит за вечерното богослужение в Патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре е, че Бойко Борисов винаги дава правителствения самолет, за да донесе свещения огън! Така прави хората щастливи и усмихнати. Дори да му причинява неудобства, той винаги дава самолета!
1
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До МетодиВярата не се учи. Или я имаш или не. На сила не става. Отделно не можеш да накараш някой да вярва в литературни герои от стари книги ако той не иска или няма психични проблеми...