Кауза: Лекари с китари събират пари за малките си пациенти

Медиците-рокери са осигурили машини, за да спасят хиляди съдби
Обновена: 16 апр 2017 10:43 | 16 апр 2017 10:40, Камелия Цветанова
16
Кауза: Лекари с китари събират пари за малките си пациенти
Снимка: Кадър Нова тв

Лекари свирят рок, за да осигурят животоспасяващи апарати за пациентите си. Те са общо шестима. Когато не държат скалпели и пинсети, хващат китарите и лекуват душите – на публиката и своите. Казва се The Doctors, информира Нова телевизия.

Когато не пее, вокалистът д-р Емилиян Станков е стоматолог. Ако  шансът човек да попадне в кабинета на зъболекаря в групата  е статистически голям, двигателят на The Doctors на практика е непознат за пациентите.

Това е инженер Русев – от него зависи цялата апаратура в пловдивската болница "Свети Георги”.

Лекарите са вложили в каузата си да спасяват човешкия живот десетки хиляди левове – отвъд бюджетните възможности на държавата.

Д-р Бъчваров работи в частна болница, но нито е сляп, нито е ням за кризата, произвела циничната максима - за толкова пари, толкова.

Д-р Иван Султанов пък от 27 години живее в Норвегия и лети до България за всеки концерт на групата.

Когато любовта е към лекарското призвание, няма невъзможни неща.

Медиците-рокери са осигурили приток на кислород и за най-малките пациенти.

Осигурили са и първата глътка въздух за недоносените бебета.

Само лекарите могат да оценят стойността на машина – подарък за детската онкохематология.

С нея хиляди съдби могат да бъдат спасени навреме, а на спасителите – да им остава повече време за музика.

Освен кавъри, групата прави и собствена музика.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: музикантилекари
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
3
 
! Отговори
НИЕ преди 7 години
На 15.04.2017 г. от 17.00ч. се срещнах със споменатото призвание,но в обратен смисъл.Внукът ми получи инфекция на пръст на ръката,с подуване и температура.Дежурната лекарка със съответния документ ни изпрати в спешното /ЦСМП/Стара Загора.Медицинската сестра отказа да го обработи с мотива,че било "стара рана"!?Лекарят се намеси и обработи гнойната рана.Свалям му шапка!А на сестрата-да й се отнеме правоспособността за отказ на здравна помощ.Такива хора петнят доброто име на здравните работници.
14
1
 
1
 
! Отговори
Отговор преди 7 години
До ХА-ХА-ХА ! От това отлично здравеопазване почина баща ми на 56г. Три години по най "елитните" болници не могат да поставят диагноза. Военна болница Пловдив , медицинска академия София , ИСУЛ София , поставена диагноза в мед. академия Превен ,но многа късно и лечението в ракова болница София не беше успешно.Със сигурност във всяко семейство има починали от великото соц. здравеопазване. Лишени от модерна апаратура и от най-добрите лекарства чудеса не се очакват.
13
0
 
1
 
! Отговори
Защо не? преди 7 години
Това се нарича хоби .Хората щом са от Пловдив ,си правят ,,густото"Прекрасно е ,независимо от професията си да се занимаваш с нещо което ти прави кеф.Едно време това се наричаше,,Художествена самодейност" и имаше ежегодни републикански фестивали на групи с най-различни професии.Ставаше голям купон.
12
1
 
6
 
! Отговори
dp преди 7 години
Бе що само руски агит-*** от тролефермата наводняват с тъпащините си коментарите под всяка новина?Разхленчили се на умряло пак и тук. Хората направили група, явно им е приятно да свирят,че и за благотворителност им останало, хленчарите да не пропуснат да си пограчат как държавата не ги дюндюркала достатъчно (нали са неспособни да се погрижат за себе си все на някого трябва да чакат подобни недоумрели загубеняци).
11
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така е при Герб
10
2
 
3
 
! Отговори
умничка преди 7 години
До Анонимен #3Не обществото нехае, човече!Държавата, политиците, голяма част от лекарите ( които са алчни само за пари. Не говоря за онази мъничка, но прекрасна част от лекарското съсловие, която е еталон на човещина и висок професионализъм!). Здравеопазване- бизнес, образование - бизнес, църквата даже - бизнес..........И за всичко това отговорност носят всички, изредили се да " управляват " България! Както и народът, който така и не извоюва правото си на щастлив и качествен живот!
9
6
 
2
 
! Отговори
socialist преди 7 години
A ne moje li lekarite vmesto da svirqt na kitari da si gledat rabotata, a vmesto tova da se sloji malko danak varhu bogatsvata na oligarsite. Za6to vinagi obiknoveniq 4ovek s minimalna zaplata trqbva da zadelq i s sms dareniq i kakvo li ne da zapla6ta za le4eniq. Oblagayte oligarsite, bankite, kreditinite institucii, vmesto da pompate dopalnitelno obiknoveniq Ivan ot selo Trastika.
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Къде е дуетът лекари,известен от близкото минало, Христо Деянов и Георги Денков?
7
4
 
9
 
! Отговори
risk assessor. преди 7 години
Здравеопазването е много скъпо навсякъде по света. Разликата е, че нашата държава отделя минимален процент, най- ниският в ЕС, не като абсолютна стойност, а като процент от БВП.Държавата не иска да дава пари за здравето на гражданите си!
6
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колегите им да вземат пример и да намалят безбожно скъпите си такси и хонорари. Голяма част от лекарите са алчни бизнесмени, на които изобщо не им пука какво ще стане с пациентите им, били то деца или възрастни. Да не говорим, че и повечето не са достатъчно компетентни да носят бялата престилка.
5
3
 
9
 
! Отговори
Ники преди 7 години
Днес ходих в Бургас, Меден Рудник да прегледат дъщеря ми която е на 6 месеца, гърдите и хриптяха. Т.н. лекари ми взеха 30 лева за я преслушат.Скоро няма да има кого да дерат, ще се преглеждат сами един-друг.
4
19
 
13
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 7 години
Още няколко години евроатлантизъм и ще събират пари за здравеопазването като пускат медицинските сестри за стрийптизьорки. А, някога имахме отлично БЕЗПЛАТНО здравеопазване !При лекар можеше да отидеш дори в някое село. БЕЗПЛАТНО !И никой не ти искаше пръстови отпечатъци, чипове и електронни карти.Просто влизаш в болницата, чукаш на лекарския кабинет и влизаш, ако няма друг пациент .. Никаква бумащина, никаква бюрокрация !Добре, че хванах и от онова време !
3
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поклон пред тези доктори и срам за нашето общество, което нехае.
2
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До там ли стигна БГ.здравоопазването.
1
0
 
21
 
! Отговори
Webley revolver преди 7 години
Браво!