Жените и насилието – лесните жертви на силовите мераци

Динко от Ямбол разпали стария дебат за насилието над слабия пол
17 апр 2017 15:00,
90
Жените и насилието – лесните жертви на силовите мераци

По празниците "ловецът на мигранти" Динко от Ямбол се прочу поради още една причина - приятелката му оповести, че любимият ѝ е посегнал. Той веднага отрече казаното от нея, като отправи контраобвинения към възлюбената си.

Така или иначе случаят отново разпали дебата за насилието над жени. По темата в "България сутрин" говориха журналистът Патриция Кирилова, младата актриса Анна-Мария Николаева и адвокат Елена Кръстева от Сдружение "Алианс за защита от насилие, основано на пола".

"Първото нещо, което трябва да се направи е обаждане в полицията на 112, изваждане на медицинско и оттам нататък жената по най-бързия начин трябва да получи психологическа подкрепа и да заведе дело", коментира адвокат Кръстева пред Bulgaria ON AIR.

По думите ѝ много жени не се осмеляват да потърсят помощ от страх и срам. Това обаче не трябва да е така, продължи тя, а вече има и центрове, които са фокусирани в това да помогнат на дамите, които са станали жертва на насилие.

Журналистът Патриция Кирилова пък сподели, че самата тя има преки наблюдения върху проблема, тъй като са ѝ били отправяни заплахи онлайн, заради материали, които публикува.

"За съжаление нашите мъже бъркат посоките на своите силови мераци, за да ги реализират. С жени е много лесно и показва едно ниско ниво на еволюция, което е доста притеснително", посочи тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
4
 
42
 
! Отговори
гост преди 6 години
Защо Динко набил приятелката си?Прекрачила границата!
1
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боят е страшна комплексарщина