Клиент откри парчета шпек и суджук в саздърма

Инспектори от БАБХ започват проверка по случая
19 апр 2017 15:23, Анисия Иванова
43
Клиент откри парчета шпек и суджук в саздърма
Архив: Булфото

Агенцията по безопасност на храните е започнала проверки по сигнал от потребител от Варна за наличие в търговската мрежа на саздърма, неотговаряща на стандарта. В продукта, който е произведен в предприятие в Ловеч, клиентът съобщил, че е открил парчета шпеков салам и суджук, съобщи БНР.

От Областната дирекция по безопасност на храните в Ловеч съобщиха, че при проверка на предприятието не са установени количества от саздърмата.

Тя е произведена на 10 март и до 16 март е експедирана в търговската мрежа в Русе, Добрич и Варна. Срокът на годност на продукта е до 16 май.

Предстои наличните количества в търговската мрежа да бъдат изтеглени от пазара и сигналът проверен. При потвърждение, че в саздърмата има шпеков салам и луканка, цялото налично количество ще бъде унищожено в екарисаж.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
1
 
! Отговори
Емилия Енева преди 6 години
Нищо ново. Аз съм откривала парчета печено кебапче.
38
0
 
3
 
! Отговори
хм! преди 6 години
Та кога е било по-различно? Отколе се твърдеше как кренвиршите са забърквани с целулоза (народа злобно говореше за тоалетна хартия; остатъчни стекове, пържоли и др. мръвки в заведенията за общ. хранене допълват каймата на скарата, а при трета употреба стават на мусака; в скъпите луканкови произведения има смлени жили и сухожилия, и чат-пат кокали. Неизброими са родните изобретения в "общ. хранене". Накратко, няма да се оправи, не става!
37
1
 
14
 
! Отговори
1234 преди 6 години
Ако бяхме единен народ и ако решим да не купуваме даден продукт в случая салами и подобни 6м,1 год 2 год в чудо ще се видят алчните производители саламаджии!Аз съм готов !
36
1
 
12
 
! Отговори
1234 преди 6 години
Хахахаххахахха в природата нищо не се губи а само преминава от едно състояние в друго...Старата луканка става на саздърма а старата саздърма на луканка .....по евро стандарт...
35
1
 
11
 
! Отговори
Парадокса е в това: преди 6 години
....че лабораториите си пълнят касите от ЧАСТНИТЕ ИЗСЛЕДВАНИЯ ...А , ИНСПЕКТОРИТЕ ОТ БАБХ....си пълнят торбите от прозводителите , "като за последно" --от СКРИВАНЕТО НА ИСТИНАТА ЗА КАЧЕСТВОТО НА ХРАНИТЕ!"КОРУПЦИЯТА" ----КАТО.... "ТОЧНА НАУКА"....ха,ха,хааааааааааа....!!!
34
0
 
10
 
! Отговори
Парадокса е в това: преди 6 години
Че ако пробите се изследват в лаборатория от служащите на БАБХ---не се плащат/ или се плащат ама евтино/! АКО ОБАЧЕ ГИ ИЗСЛЕДВА ЧАСТНО ЛИЦЕ ИЛИ ФИРМА---ЦЕНИТЕ НАРАСТВАТ ПОЧТИ 2-ПЪТИ.....ЗА ДА СЕ ОТКАЖЕТЕ ОТ ИЗСЛЕДВАНИЯТА!ТАКА СЕ ДАВА ПРАВО ---НА ПРОИЗВОДИТЕЛЯ ДА ВИ ЛЪЖЕ ...И ТРОВИ С ПРОДУКЦИЯТА СИ!
33
1
 
7
 
! Отговори
не е от вчера преди 6 години
не е от вчера. Още преди 3-4 месеца бяхме купили един такъв - пак във Варна
32
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А глоба за производителя кога. И защо не се споменава кой е произвел това нещо.
31
2
 
11
 
! Отговори
Перко преди 6 години
Кво се оплаква, можеше да е ченето на майстора :)
30
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Производителите на тази "храна" са български фирми!А вие плюете западните производители. Толкова сте жаллки.
29
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Работил съм в такава фирма за производство на салами и в тях има всичко друго но не и месо. А този случай нее единичен но хората не подават сигнали. От не продадена и застояла с години продукция се преработва наново и не само това ще намерите ами и много други неща. Салами се правят от карантия кожа кости гребени на кокошки и петли крака даже и перушина. Няма да ви казвам каква химия използват за да сдобият търговски вид вкус защото ще си повърнете червата.
28
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
значи все пак слагат месо, тц тц тц
27
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички хранителни фирми у нас са ментета, таботят с ***, ако изнасят нещо то е с месо.Защото сме лъжлив и доллен народ.Всички съседни държави правят превъзходна храна, само ние сме толкова иззвратени.
26
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
един клиент съобщил , казал , намерил ... да ви имам и джорналистиката . аз ако съм на мястото на собственика на фирмата ще ви дам всичките на съд за клевета и уронване на престиж.
25
3
 
34
 
! Отговори
Технолог преди 6 години
Щом не е открил нокти на дърта кукумявка,пак добре! Или кучето,с колибата и синджира барабар!
24
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
АКО СТЕ МАЛКО ПО-УМНИ И СРЪЧНИ ....ВИНАГИ ЩЕ СИ ПРАВИТЕ САМИ ТЕЗИ ПРЕРАБОТЕНИ МЕСНИ И МЛЕЧНИ ПРОДУКТИ!ИМА ----ЧУДЕСНИ ТЕХНОЛОГИЧНИ РЪКОВОДСТВА И МАШИНИ В ТЕХНОПОЛИС!...АМА НЕМА КОЙ ДА ЧЕТЕ..... И ДА ГО ИЗРАБОТИ....ХА,ХА,ХААААААААААААААА
23
2
 
19
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 6 години
май че става дума за най-голямата и най-престижна фирма в този отрасъл в БГ...
22
6
 
36
 
! Отговори
Вълнаро преди 6 години
Аз спрях да купувам колбаси, независимо от цената. И на скъпите нямам доверие. Имам хора по селата, взимам половин или цяло животно и си го правя каквото поискам: пастърма, луканки, замразявам си във фризера. Като свърши, спазарявам друга мръвка и така. Е.аха ни майката с отровна храна.
21
2
 
21
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 6 години
дайте името на фирмата...
20
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЕКО-храните са само тези ......КОИТО САМ СИ ПРОИЗВЕДЕШ!ИНАЧЕ ----"ЕКО-ПЪРЖОЛАТА"... СТРУВА ОКОЛО 100-лв!!!АМА ВИЕ НЕ СТЕ НИТО "КРАВАРИ" ......НИТО "СЕЛЯНИ".......ЗАТОВА--ЯЖТЕ СИ *** И СИ СТОЙТЕ У СОФИЯ!!ТАМ Е "ЦЕНТЪРО".......ХА,ХА,ХААААААААААААААА