Улесняват процедурата за получаване на помощи за деца

Измененията влизат в сила от началото на годината
19 апр 2017 17:45, Петя Славова
8
Улесняват процедурата за получаване на помощи за деца
Снимка: архив, Reuters

Семейните помощи за деца вече ще се предоставят по настоящ адрес. Също така отпада задължението на родителите да представят удостоверение, че децата им са записани за предучилищно образование или като ученици.

Това гласят промените новите разпоредби за прилагане на Закона за семейни помощи за деца. Целта им е да се облекчи административната процедура за семействата, съобщи пресслужбата на кабинета.

Урежда се и редът за предоставяне на месечните помощи за отглеждане на дете с трайно увреждане съобразно влезлите в сила от началото на годината изменения в Закона за семейни помощи за деца.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: наредбидецапомощи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
17
 
! Отговори
До Валентин преди 7 години
Ако беше възможно, щях да ти сложа поне един милион плюсове!Искам да попитам авторите на тази нова "разпоредба", защо премахват изискването да бъдат представяни удостоверения,доказващи, че детето е записано в предучилищна, а после и в училище?Защо се е поощряват и облекчават безотговорните индивиди,чиито деца не стъпват в школото и не научават бълг.език (нещо,което поне отчасти може да се постигне в предучилищната група?Ние апелираме да се спрат помощите, стимулиращи генерирането на търтеи!
2
0
 
27
 
! Отговори
Валентин преди 7 години
Стига с тези "помощи" вече. Легализирахте кражбата от тези дето се трепем да работим за кирливи заплати, а разни търтеи с по 5 деца прибират легално нашите пари. Като ще е помощи защо не им даваме хляб и вода. Какъв пример дава един оутсайдер на своите деца, че да му се плаща "заплата" открадната от моите данъци?
1
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всякакви помощи трябва да се спрат да се дават и да се премине към "невзимане", т.е. да не се удържат някакви данъци, най-добре е да не се удържа ДОД. Иначе няма да да прокопсаме.