Изстискани като лимон: Шивачките от Дупница

Още на 10 март те трябваше да имат пари, но...
20 апр 2017 19:12, Боряна Павлова
36

5459 гледания   |  Още видео
Шивачките от Дупница, които преди месец протестираха заради неизплатени заплати, продължават да стоят без пари. Фирмата, в която те работиха вече е закрита. И въпреки, че жените стигнаха до подписване на споразумение с шефът на фирмата – италианецът Луиджио Каприоти, възнаграждения все още не са им преведени.
Още по темата

През февруари италианският инвеститор обеща, че ще изплати задълженията си към работниците си на 4 транша. Първият дял трябваше да бъде платен на 10 март. Тогава обаче Каприоти казал на шивачките, че трябва да изчакат още седмица, защото тогава от Италия щял да пристигне с пари големият шеф на фирмата.

На 16 март обаче те видели само как Каприоти изнася оборудването, закривайки дейността на фирмата.

Сред ощетените шивачки е Елизабет Димитрова. Въпреки, че има да получава пари, тя е доволна, защото успяла да си издейства съкращение. Сега получава обезщетение за безработица от държавата. И така успява да крепи бюджета си.

Как се справя Елизабет и другите съкратени шивачки - вижте в репортажа на Bulgaria ON AIR.


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
0
 
! Отговори
"избран " преди 2 години
е баш сега ли намерихте да протестирате ... аре след 4 години преди изборите елате пак че вече и в парламента се чудим с какво да ви лъжем
32
1
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
евроатлантическите инвестиции тьрсят разграден двор за да кацнат ето го
резултата
31
0
 
1
 
! Отговори
До 25 преди 2 години
Доста плитка ти е лъжата...кога в Италия плащат в долари...а на 1500 долара колко са ти разходите...1000 .За 1500$ ако искаш да пестиш трябва да живееш като куче.И ние сме имигранти така че тия ги разправяй на баба си.
30
0
 
5
 
! Отговори
До 30 преди 2 години
Да имаше заплати 200 лв ама по селата.Майка ми е получавала 700лв заплата в Русе...дори и сега 700лв са сериозна заплата в България.....така че не говори тъпотии.
Освен това по селата хората си докарваха допълнително пари от частна дейност...въпреки че официално бе забранена.
Има голяма разлика ако вземаш 700 но разходите ти са 300 и всичко е на поносими цени ...сега и 2000 да вземаш разходите ти са 1500 и за капак всичко е скъпо
29
3
 
2
 
! Отговори
ДО 29 преди 2 години
До Анонимен

като лъжеш накъде гледаш, дрисък? При бай Тошо се почваше от 100 лв. заплата. Мед сестрите даже на 90лв. старт. 200 лв беше обичайна заплата и се водеше доста добра. Пенсиите бяха по 60-90лв.

Демек всичко което си написал е тотална измислица..явно си на 13 и си чел *** за да ги ръсиш или си просто обикновен брутално-лъжещ руски трол!
28
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При Тодор Живков Баща ми започна с 250 лева, а завърши с 800 - 900 лева. Някои категории работници вземаха по над 500 съсвем спокойно. Други се пенсионираха на по 45 със значителни пенсии. Комбайнерите лятото стигаха над 1000. Шофьори на тирове - над 800. А билетчето за градския транспорт беше 6 стотинки. Вестника беше 3 ст. Хляба Добруджа беше 27ст, ако не се лъжа. Женици с 8 - ми клас в електронната промишленост запояваха кабели за по 450 - 600 лева. Сега има банани. И дънки.
27
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абв славянин По Живково време с дънки снабдявахме славяните от СССР. Дънките не са били проблем в България.
ПРОБЛЕМА БЕ , ЧЕ СУЛЬО ОТ МОСКВА КАЗВАШЕ КАК ДА СЕ ЖИВЕЕ. В БЪЛГАРИЯ.
26
1
 
4
 
! Отговори
славянин преди 2 години
Магазините също са пълни и с дънки, какъв ви е проблемът!? Бананите и дънките са ''слънцето и въздуха'' на всеки българин, а те са в преизобилие по магазините!
25
0
 
8
 
! Отговори
сланянин преди 2 години
Но магазините са пълни с банани, за какво протестирате!?
24
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
АЛО ТОДОР ЖИВКОВ. При тебе небях доволен от заплатата ти. ПЛАЩАШЕ МИ СЕ 120$=250лв./ за мес.
ЗА ТОВА ТРЪГНАХ ДА БЯГАМ ЗА ИТАЛИЯ. Поканихаме за 1500$ за месец. АМА ТИ КАТО МРЪСЕН КОМУНИСТ.
ПРАТИ КУКИТЕ ДА МЕ ХВАНАТ НА ГРАНИЦАТА.
Е ЗАТОВА ТЕ МРАЗЯТ БЪЛГАРИТЕ.
23
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Съвсем нормално като за италианска фирма. Тези номера ги правят още от 1990 г.
22
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Шивачките от Дупница, които преди месец протестираха заради неизплатени заплати, продължават да стоят без пари. Фирмата, в която те работиха вече е закрита."

Ами ще я закрият, като искате по-високи заплати и правите проблеми чуждестранните инвеститори ще се изнесат на там където са по ниски и стойте сега без работа и без никакви заплати щом сте толкова алчни за високи заплати. Не стига, че ви дават хляба, ами и по-високи заплати искали! Те могат без вас, ама без рабта как е без заплата, а?
21
7
 
3
 
! Отговори
Капиталист преди 2 години
Проблема на тия италиянски капиталисти е че са комунисти. Само кокомунистическите капиталисти мислят за пари и печалби а истинските капиталистическите капиталисти мислят как да подобрят състоянието на работника и как с печалбата на дават по-високи заплати. Капитализма трябва да се изчисити от комунистите и тогава ще се оправи. Капитализмът е най-добрата система, никой не е измислил по добра, но първо трябва да се изчистят комунистите.
20
1
 
7
 
! Отговори
Скънка преди 2 години
Ограничени хорица сте...
Каквито италиянци, такива и американци, и германци
Всичко е до хора и хора.
Как ще поставиш всичко под един общ знаменател?
19
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 19 АМИ НИЕ СЕ УЧИМ НА КАПИТАЛИЗЪМ. При другия италиянец ще постъпиме като ЕЛИСАВЕТА. И КАТО ВИСНАТВ 100 - 200 СЪКРАТЕНИ НА СОЦИАЛНИ .
Ще се променат нещата.
Ние и от социализъм незнаехме. АМА КАТО ПОЧНАХМЕ ДА СТРОИМ , НЕ СЕ ПОЛУЧАВАШЕ.
18
5
 
31
 
! Отговори
Тато из Правец преди 2 години
Кой не скача е червен ! Помните ли ? Нали искахте капитализъм? Ето ви го !Бачкайте и не протестирайте ! Нали сега има банани!
17
1
 
28
 
! Отговори
Възмутен преди 2 години
Виновни са нашите така наречени законотворци.Кой измисли тези калпави закони?И защо няма справедливост в нашата държава?С какво точно се занимават тези 240 хрантутника в Народното събрание?
16
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДО 14 ДЪРЖАВАТА МЪЛЧИ ЗАЩОТО Е Г У З Н А. Прибра от италиянеца, прибра и от шиБачките И духна заедно с АДМИНИСТРАЦИЯТА СИ.
15
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Медиите в държава, която е на 113 място в класацията за свобода на словото упорито крият името на фирмата, със собственик италианец престъпник.
Колко логично и следващо от само себе си е това.
14
1
 
8
 
! Отговори
third world преди 2 години
Изобщо не харесвам италианци, явно и има защо.