Плевнелиев към Радев: Не ти отива да разделяш нацията!

За Бойко Борисов: Народът го поиска пак, за трети път!
Обновена: 21 апр 2017 14:05 | 21 апр 2017 13:15,
429

Президентът Росен Плевнелиев разкритикува наследника си Румен Радев, заради предложените промени в Изборния кодекс, свързани с уседналостта.

По думите на държавния глава (2012-2017 г.) не отива на български държавен глава да разделя и ограничава права.

"Той трябва да интегрира", настоя Плевнелиев пред медиите при представянето на целите на фондацията си "Решения за бъдещето".

Още по темата

"Това е грешка, която той трябва да коригира. Неговият неуспех няма да бъде мой успех, нито успех на народа", настоя той и подчерта, че говори от позицията на човек, който иска да помогне и да интегрира българите навсякъде по света.

Затова и при посещенията си като действащ държавен глава се е срещал първо с тях.

"Приветствам усилията да се намерят решения, но те не може да са устойчиви, ако се ограничават права", подчерта Плевнелиев.

Той открои и грешките на служебния кабинет, сред които са чистките и възраждането на схемата "Батко и Братко" в строителното министерство.

И тук Плевнелиев спомена сегашния държавен глава: "Остава впечатление за натиск върху служебното правителство. Силата на една държава не е на една институция, която да налага денонощно своята воля на всички останали институции. Тя е силна с баланс, а не с натиск", подчерта Плевнелиев.

България да не чака последния момент, а по-рано да постигне 2-та процента от БВП за отбрана, препоръча Плевнелиев. По думите му способностите на нашата армия не са на висотата на рисковете.

Според него Бойко Борисов има всички основания да стои с отворени очи пред народа си.

"Върна му властта, а народът го поиска пак, за трети път", отбеляза Росен Плевнелиев.

"Като държавен глава, който в мандата си видя 5 правителства и 3 парламента искрено се надявам това Народно събрание да изкара 4 г. Пожелавам пълен мандат и на Народното събрание, и на правителството. Радвам се на тона и подкрепям десноцентристките партии, които търсят устойчива формула. Благодарен съм за този подход", коментира Плевнелиев и задаващата се управляващата коалиция. И добави: "Министър-председателят Бойко Борисов има всички основания да стои с отворени очи пред народа си, който на когото върна властта и който го върна да е премиер за трети път. Той трябва да носи една отговорност, която дори досега не му се налагаше да носи".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


429
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
10
 
87
 
! Отговори
Азъ преди 7 години
Скрий се бе мишок.СТига глупости си приказвал.Цялата нация се срамува от теб ти пак се натискаш.Не ти ли омръзна за пари всичо да правиш.Женати не те иска ти се натискаш на цяла нация.Срамота е да продължаваш да живееш така.
6
6
 
90
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТОЗИ ИНДИВИД НЕ Е ЛИ РАЗБРАЛ ОЩЕ, ЧЕ ВЕЧЕ Е НИКОЙ.
5
91
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Напълно прав е Плевнелиев! Радев е в пълно неведение за политиката, но това не го извинява! Ако иска да си седи на топлото местенце този пенсионер трябва да мисли държавнически, а не ***!
4
10
 
87
 
! Отговори
PILOT преди 7 години
Стига с тази п.одлога , СТИГА !!!Да се беше кандидатирал за нов мандат , за да види колко е подкрепян от българите. Този е вече никой , пардон той е най-нещастния президент позор за България !!!
3
10
 
38
 
! Отговори
ch преди 7 години
*** говори за баланс и разделение... За Прас-прес си,бе недоразумение нахално...
2
11
 
84
 
! Отговори
вижда се преди 7 години
Плевналиев в сравнение с Радев е една много малка хлебатка !!
1
4
 
77
 
! Отговори
коко преди 7 години
Боже,ела на земята и си вземи вересиите!!!Само в тебе ни е надеждата,психиатрите са безсилни.