Плевнелиев към Радев: Не ти отива да разделяш нацията!

За Бойко Борисов: Народът го поиска пак, за трети път!
Обновена: 21 апр 2017 14:05 | 21 апр 2017 13:15,
429

Президентът Росен Плевнелиев разкритикува наследника си Румен Радев, заради предложените промени в Изборния кодекс, свързани с уседналостта.

По думите на държавния глава (2012-2017 г.) не отива на български държавен глава да разделя и ограничава права.

"Той трябва да интегрира", настоя Плевнелиев пред медиите при представянето на целите на фондацията си "Решения за бъдещето".

Още по темата

"Това е грешка, която той трябва да коригира. Неговият неуспех няма да бъде мой успех, нито успех на народа", настоя той и подчерта, че говори от позицията на човек, който иска да помогне и да интегрира българите навсякъде по света.

Затова и при посещенията си като действащ държавен глава се е срещал първо с тях.

"Приветствам усилията да се намерят решения, но те не може да са устойчиви, ако се ограничават права", подчерта Плевнелиев.

Той открои и грешките на служебния кабинет, сред които са чистките и възраждането на схемата "Батко и Братко" в строителното министерство.

И тук Плевнелиев спомена сегашния държавен глава: "Остава впечатление за натиск върху служебното правителство. Силата на една държава не е на една институция, която да налага денонощно своята воля на всички останали институции. Тя е силна с баланс, а не с натиск", подчерта Плевнелиев.

България да не чака последния момент, а по-рано да постигне 2-та процента от БВП за отбрана, препоръча Плевнелиев. По думите му способностите на нашата армия не са на висотата на рисковете.

Според него Бойко Борисов има всички основания да стои с отворени очи пред народа си.

"Върна му властта, а народът го поиска пак, за трети път", отбеляза Росен Плевнелиев.

"Като държавен глава, който в мандата си видя 5 правителства и 3 парламента искрено се надявам това Народно събрание да изкара 4 г. Пожелавам пълен мандат и на Народното събрание, и на правителството. Радвам се на тона и подкрепям десноцентристките партии, които търсят устойчива формула. Благодарен съм за този подход", коментира Плевнелиев и задаващата се управляващата коалиция. И добави: "Министър-председателят Бойко Борисов има всички основания да стои с отворени очи пред народа си, който на когото върна властта и който го върна да е премиер за трети път. Той трябва да носи една отговорност, която дори досега не му се налагаше да носи".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


429
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
247
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами да, каквото не свърши ***, сега трябва да му го свърши Радев;
246
7
 
38
 
! Отговори
Хитър Петър преди 6 години
Радев се опитва да защити България от турските гласове, докато Плевнелиев не не направи нищо за спирането на турските гласове, дори реве в момента, че турците нямали права и свободи.
245
3
 
7
 
! Отговори
:-) преди 6 години
:-) КРЪЪЪЪЪ-ГОМ :-)
244
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Политически запъртък!До сега нямам спомен бивш Президент,да е коментирал своя наследник,дори и в световен мащаб!Но при положение,че никой не го взема насериозно,това не е трагедия!
243
7
 
32
 
! Отговори
Ха - ха преди 6 години
А на Плевнелиев не му отива да говори на "ти" на Президента Румен Радев избран с внушително мнозинство и единодушие от българския народ, а не номиниран от Бойко на принципа "и магаре да издигна, и магаре ще изберат". Този номер бе опитан втори път с Цецка Цачева, но тя претърпя тотално фиаско, даже в Плевенско й биха шута.Що се отнася до уседналостта, аз съм твърдо "за". Ние, които живеем тук и плащаме данъци тук, с парите си издържаме управниците, затова имаме право да ги избираме, други - не!
242
5
 
37
 
! Отговори
българин преди 6 години
Намерил се кой да говори за "разделяне на нацията" Безсрамник !
241
35
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нищото радеффф не смее да отговори. Още не са му спуснали партитурата от Позасрано 20
240
6
 
27
 
! Отговори
Свой преди 6 години
Смятах, че вече сме го забравили, но някои телевизии, слагачи отново ни го показват. Ми защо да ги гледаме ?????
239
27
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След днешната новина за Плевнелиев си заминаха още дузина червени русофилски със слаби сърца. Браво на президента.
238
5
 
39
 
! Отговори
Гнусърът П преди 6 години
Смешникът гнусар плевел да замълчи веднъж за винаги. и сайтът да престане да тиражира подмазванията му към Борисов и пр. поредни глупости. Гнус ме е и ме избива на неговата лудост.
237
4
 
47
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 6 години
Мисля си, че всеки път тоя като си отвори устата и вдига рейтинга на Радев.
236
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Минаващ -Не злословише , а говорише истината .
235
6
 
43
 
! Отговори
ШАРАН БГ преди 6 години
Простете му - той няма вина! Подлец се е родил - такъв и ще си умре.
234
5
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Плевнята обаче едно трябва да му се признае! Той обедини нацията! Всички бяха единодушни и единни - колко голям шушляк беше.
233
4
 
41
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 6 години
За Плювналиев трябва да се признае, че наистина успя да обедини цялата нация срещу него.Редко обединително парче се оказа.
232
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От този се излъчва зарин, зоман и фосген !
231
5
 
41
 
! Отговори
Минаващ преди 6 години
Нещастния Плевнелиев, никой не му обръща внимание. Той беше най-слабия президент. Единственото, което правеше беше да злослови срещу Русия, очаква го забвение.
230
3
 
34
 
! Отговори
nina преди 6 години
Няма ли кой да затвори устата на този изтъкан от злоба и завист човечец? Това НИЩО си позволява да критикува новия ни Президент. "Крадецът вика: дръжте крадеца" - може би за такива като Плевнелиев е измислена тази поговорка?! И престани да се мазниш на ГЕРБ! Те отдавна те отписаха!
229
3
 
30
 
! Отговори
един от вас преди 6 години
по Вазов".... запей или млъкни , махни се..."Росене , ти който настрои Русия срещу нас , ти който искаше обединение на флота с този на Турция и Румъния , ти ,който НИКОГА не си имал думата , вместо теб решаваше Бойко , ти, ти ли ще съветваш ?От мекотело съвети не искаме
228
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Де факто, ако ние сме единни, клоуните ще са само заради шоуто.И 1 млн българи да останем на този свят, ако се държим един за друг като евреите, никой дори политик-кре-тен не може да ни навреди.Промените дори чрез цветни революции се случват, когато масите го решат.Ако масите са доволно прасета всяко в своята кочинка, никой няма да ни е крив, че ни третират като прасета.